24 / 04 / 2024

Fethiye Cahit Beğenç Sosyal Tesisi açıldı!

Fethiye Cahit Beğenç Sosyal Tesisi açıldı!

Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Cahit Beğenç Sosyal Tesisi ve Kütüphanesi, sosyolog, gazeteci yazar Cahit Beğenç’in 22. ölüm yıl dönümünde hizmete açıldı.




Fethiye Belediyesi tarafından yapılan Cahit Beğenç Sosyal Tesisi ve Kütüphanesi, sosyolog, gazeteci yazar Cahit Beğenç’in 22. ölüm yıl dönümünde hizmete açıldı.  Açılış öncesi Cahit Beğenç’in mezarı başında anma töreni yapıldı. Aynı zamanda FBKM heykeltıraşları tarafından uzun zamandır yapımı süren Cahit Beğenç heykeli, sosyal tesislerin önüne koyularak, açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Saatcı, “2015 verilerine göre ülke olarak eğitimde diplerdeyiz. Kapatılan her okulu imam hatip yaparak, eğitim sorunu çözülmez. Bizim Fen Liselerine, Anadolu Liselerine, Meslek Liselerine ihtiyacımız var.  Tabi ki dinini, kitabını, Allah’ını bilen, bu okulu okuyan evlatlarımız olacak. Ancak bilimsiz, fensiz bir yere varma şansımız yok” diye konuştu.



2014 seçimlerinde İncirköy sakinlerine sosyal tesis ve Cahit Beğenç Kütüphanesi sözü veren Başkan Saatcı, verdiği sözü yerine getirdi. Bölgede nişan, düğün, yemek veya özel günlerin gerçekleşeceği bir tesisin olmaması aynı zamanda Ülkemizin yetiştirdiği en önemli sosyologlardan biri olan, Türk Dil Kurumu ödüllü, basın şeref kartı sahibi Gazeteci Yazar Cahit Beğenç’in kitaplarının yer alacağı bir kütüphanenin oluşması için yapılan sosyal tesis, birden fazla ihtiyacı gidermiş oldu. İncirköy Mahallesi’nin merkezinde yer alan yaklaşık 500 kişilik tesisin hemen yan kısmına Cahit Beğenç Kütüphanesi yapılarak, kütüphanede Beğenç’in kitaplarına yer verildi.

 



Fethiye Belediyesi



Geri Dön