25 / 04 / 2024

Fethiye'de 10 yıllığına kiralık arsa ihalesi!

Fethiye'de 10 yıllığına kiralık arsa ihalesi!

Muğla Fethiye Belediye Başkanlığı, Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan arsayı 10 yıllığına kiraya verecek. Zeytinlik niteliğinde arsanın ihalesi 07 Şubat 2017 salı günü saat 14:00’de gerçekleşecek.



Muğla Fethiye Belediye Başkanlığı, Ölüdeniz Mahallesi'nde bulunan arsayı 10 yıllığına kiraya verecek. Zeytinlik niteliğinde arsanın ihalesi 07 Şubat 2017 salı günü saat 14:00’de gerçekleşecek.


TAŞINMAZ (ARSA) 10 YIL SÜRELİ İHALE İLE KİRAYA VERİLECEKTİR


Fethiye Belediye Başkanlığından:


1 - Belediye Meclisimizin 06/05/2016 tarih 71 sayılı kararı gereği mülkiyeti Belediyemize ait Ölüdeniz Mahallesi, 022-4d pafta 672 ada 6 parselde kayıtlı 7.333,19 m2’lik taşınmaz (arsa) 10 yıl süreli ihale ile kiraya verilecektir.

Gayrimenkulün niteliğinin belirlenmesine yönelik çalışmalarda;

Taşınmaza ait tapu kaydının tetkikinde; ana taşınmazın niteliğinin zeytinlik olduğu, beyanlar bölümünde; 2 adet eski eser, korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı parseli olduğu, taşınmazın 16,11 m2 kısmının orman sınırı içinde kaldığı, malikin tam hisse ile Fethiye Belediyesi olduğu;

İmar durum belgesine göre; İmar planındaki yerinin orman alanı olduğu, Fethiye- Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli çevre düzeni planında doğal sit alanında kaldığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) Bakanlık Makamının 15.11.2016 tarih ve 11745 sayılı olurları ile onaylanan ve Şehircilik İl Müdürlüğünce 19.07.2016 tarihinde askıya çıkartılan Fethiye Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Hükümleri “ ve 3194 sayılı imar Kanunu ve ilgili Yönetmeliklerin geçerli olduğu,

Taşınmazın bulunduğu bölgenin 21/11/1984 tarihli ve 18582 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 08/11/1984 tarihli ve 84/8734 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile de Muğla-Ölüdeniz, Belceğiz, Kıdırak Turizm Merkezi olarak ilan edildiği,

Söz konusu taşınmaz deniz kıyısında kıyı kenar çizgisinden itibaren 100 m.’lik sahil şeridi sınırları içinde kaldığından, 3621 Sayılı Kıyı Kanunun 8.maddesi ile Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 12. ve 17. maddelerine göre söz konusu taşınmazın bulunduğu alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yapılmadan hiçbir uygulamaya izin verilmemesi nedeniyle, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının hazırlatılıp onaylatılması, onaylanan plana göre parselin imar parseli haline getirilebilmesi için 3194 Sayılı Kanunun 18.maddesine göre uygulama yapılması gerektiği tespit edilmiştir.

Yukarıda açıklanan nedenlerle taşınmaz üzerinde plan yapımı ve değişiklikleri ile yapılaşma için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan, (Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden) ve diğer Kurum ve Kuruluşlardan uygun görüş ve izinlerin alınması gerekmektedir.

Söz konusu taşınmaz üzerinde faaliyette bulunulabilmesi için gerekli olan prosedürlerin takibi ve izinlerin alınmasına yönelik işlemlerin kiracı tarafından yerine getirilmesi şartıyla ihale neticesinde kiraya verilecektir.

2 - İhale 07/02/2017 salı günü saat 14:00’de Fethiye Belediyesi Encümen Salonunda; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 35/a. maddesine göre kapalı teklif suretiyle Encümen huzurunda (İhale Komisyonu) yapılacaktır.

3 - İhale ile ilgili Şartname ve eki İmar Durum Belgesi mesai saatleri içinde, Mali Hizmetler Müdürlüğünden 1.000,00-TL karşılığında temin edilebilir, ücretsiz görülebilir.

4 - Kiralanan taşınmazın Aylık Muhammen bedeli 17.104,23-TL + KDV, 10 yıllık Muhammen bedeli 2.052.507,60-TL + KDV olup geçici teminat 10 yıllık tahmin edilen bedel üzerinden %3 nispetinde 61.575,23-TL’dir.

5 - İhaleye katılacak olan iştirakçilerin, İhale Şartnamesinin 8. Maddesinde göre hazırladıkları Tekliflerini 07.02.2017 Salı günü saat 13:50’ye kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğü, Tahakkuk Servisine vermeleri gerekmektedir.

6 - İsteklilerden istenecek olan belgeler,

A - Gerçek Kişiler:

6.1. Nüfus Kayıt Örneği,

6.2. Oda Belgesi (Ticaret ve Sanayi Odasına veya Meslek Odasına kayıtlı olduğuna dair belge)

6.3. İmza Beyannamesi, (Noter Onaylı)

6.4. Sabıka Kaydı (Son 1 ay içerisinde almış olmalıdır. Adli Sicil Kaydı olması halinde açıklamasını gösteren Mahkeme Kararı yada yazısı sabıka kaydı ekinde bulunacaktır. İhalelere katılmaya engel sabıka kaydı bulunanlar ihaleyi kazanmış olsalar dahi sonradan herhangi bir ihtara gerek kalmadan ihale/ sözleşme iptal edilecektir.)

6.5. İkametgâh Belgesi, (Son 1 ay içerisinde almış olmalıdır. Nüfus Kayıt Örneğinde adres bulunması durumunda ayrıca ikametgâh belgesi verilmesine gerek yoktur.)

6.6. Belediyemize son ödeme tarihi geçmiş borcu olmadığına dair onaylı belge, (İlan tarihinden sonra alınmış olmalıdır.)

6.7. Geçici Teminat bedelinin yatırıldığına dair makbuz veya geçici teminat mektubu.

6.8. Tebligat için adres beyanı.

6.9. Vekil var ise vekâletname/ vekilin imza beyannamesi (Noter Onaylı) ve sabıka kaydı (Sabıka kaydı son 1 ay içerisinde almış olmalıdır. Adli Sicil Kaydı olması halinde açıklamasını gösteren Mahkeme Kararı yada yazısı sabıka kaydı ekinde bulunacaktır. İhalelere katılmaya engel sabıka kaydı bulunanlar ihaleyi kazanmış olsalar dahi sonradan herhangi bir ihtara gerek kalmadan ihale/ sözleşme iptal edilecektir.)

6.10. Şartname satın alındığına dair makbuz.

NOT: İstenen Belgelerin aslı veya noter onaylı olması zorunludur.

B - Tüzel Kişiler:

6.1. Oda Belgesi (Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı olduğuna dair belge)

6.2. İmza Sirküleri/İmza Beyannamesi,

6.3. Sabıka Kaydı (Son 1 ay içinde almış olmalıdır. Limited Şirketlerde şirket müdürlerine, Anonim Şirketlerde yönetim kurulu üyelerine ait sabıka kaydı. Adli sicil kaydı olması halinde açıklamasını gösteren Mahkeme Kararı yada yazısı sabıka kaydı ekinde bulunacaktır. İhalelere katılmaya engel sabıka kaydı bulunanlar ihaleyi kazanmış olsalar dahi sonradan herhangi bir ihtara gerek kalmadan ihale/sözleşme iptal edilecektir.)

6.4. Tüzel kişiliğin sermaye ve ortaklık durumunu gösterir en son yayınlanan Ticaret Sicil Gazetesi, Yetki Belgesi, İmza Sirküleri.

6.5. Tebligat için adres beyanı.

6.6. Belediyemize son ödeme tarihi geçmiş borcu olmadığına dair onaylı belge, (İlan tarihinden sonra alınmış olmalıdır.)

6.7. Geçici Teminat bedelinin yatırıldığına dair makbuz veya geçici teminat mektubu.

6.8. Vekil var ise vekâletname/ vekilin imza beyannamesi (Noter Onaylı) ve sabıka kaydı (Sabıka kaydı son 1 ay içerisinde almış olmalıdır. Adli sicil kaydı olması halinde açıklamasını gösteren Mahkeme Kararı yada yazısı sabıka kaydı ekinde bulunacaktır. İhalelere katılmaya engel sabıka kaydı bulunanlar ihaleyi kazanmış olsalar dahi sonradan herhangi bir ihtara gerek kalmadan ihale/ sözleşme iptal edilecektir.)

6.9. Şartname satın alındığına dair makbuz.

6.10. Ortak Girişimciler (Gerçek veya Tüzel); yukarıda belirtilen belgelerin yanında Noter onaylı Ortaklık Yetki Belgesi. Ortak girişim olması halinde, ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.

NOT: İstenen Belgelerin aslı veya noter onaylı olması zorunludur.

Ortak Belgeler:

İsteklinin, taahhüt konusu işin muhammen bedelinin asgari % 10’u kadar kullanılmamış kredisi veya asgari %10’u kadar kullanılmamış teminat mektubu kredisi olması şarttır.

Ortak girişimlerde pilot firmaya ait nakit veya teminat mektubu kredi miktarları tam olarak, ortak firmalara ait kredi miktarları ise % 50 oranında değerlendirilir.

İsteklinin veya ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, yurtiçi satışlar ve yurtdışı satışları toplamının 210.000,00-TL olması ve bu durumu belgeleyecek gelir tablolarının Yeminli Mali Müşavir veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ya da Vergi Dairesince onaylanmış olması zorunludur.

7 - 2886 Sayılı Kanunun 6. Maddesinde belirtilen kişiler ihaleye katılamazlar. Bu hususun sonradan tespit edilmesi halinde sözleşme tek taraflı fesih edilir.

8 - İhale sırasında hazır bulunmayan veya noterden tasdikli vekaletnameyi haiz bir vekil göndermeyen istekliler, ihalenin yapılış tarzına ve sonucuna itiraz edemezler.

İlan olunur.



Geri Dön