29 / 03 / 2024

Fethiye'de yunus gösteri merkezi açıldı!

Fethiye'de yunus gösteri merkezi açıldı!

Fethiye'deki yunus gösteri merkezi tepkilere rağmen dün hizmete girdi



Küçük havuza koyduğu iki yunusa fiziksel ve psikolojik acı çektirdiği için tepki toplayan Fethiye'deki yunus gösteri merkezi tepkilere rağmen dün hizmete girdi

KÜÇÜCÜK havuza iki gösteri yunusu koyduğu için tartışmalara neden olan Muğla'nın Fethiye Ilçesi'ndeki yunus gösteri merkezi tepkilere rağmen açıldı, ölüdeniz Beldesi Hisarönü Mahallesi'nde Rus işadamı Aleksander Kuznetsov'un işlettiği Dolphin Park isimli merkezin ilk müşterileri İngiliz turistler oldu. Dolphin Park yetkilisi ibrahim Dilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, işletmenin gerekli ruhsatları alıp hizmete girdiğini söyledi.

GENİŞLİĞİ 11.5 METRE

Müşterilere sadece yunuslarla yüzme programı uyguladıklarını belirten Dilek, müşterilerin yunuslarla hoşça vakit geçirmelerini amaçladıklarını anlattı.22 metre uzunluğunda, 11.5 metre genişliğinde, 4.1 metre derinliğindeki havuzda, saat 10.00'dan itibaren müşteriler, Tom ve Misha isimli iki yunus ile yüzebiliyor. Yunuslarla yüzmek 55 Euro, giriş ücreti ve yunusları izlemek ise 10-15 TL.

Yunus gösteri merkezine ilçede yaşayan yabancılar ve çevreciler tepki göstermiş, Fethiye ilçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler yunusların yaşam şartları hakkında rapor tutmuştu. Gösteri merkezi ingiliz Sun Gazetesi'ne haber olmuş, gazete iki yunusun küçük havuzda fiziksel ve psikolojik acı çektiğini yazmıştı. Bunun üzerine yunusların serbest bırakılmasını isteyenler Facebook'ta "Free the Ölüdeniz dolphins" isimli bir grup oluşturmuştu.
Habertürk


Geri Dön