27 / 04 / 2024

Fetih 1453 filmi için Alibeyköyde Medine şehri inşa edildi!

Fetih 1453 filmi için Alibeyköyde Medine şehri inşa edildi!

Faruk Aksoyun üç yıldır üzerinde çalıştığı dev bütçeli Fetih 1453 filmi için Alibeyköyde Medine şehri birebir inşa edildi. Hz. Muhammedin hadisiyle başlayacak filmin pazar yeri çekimlerinde 300 kişi rol aldı



* Yapımcı Faruk Aksoyun Recep İvedik serisinden kazandığı parayı yatırdığı Fetih 1453 filminin çekimleri sürüyor. Yönetmenliğini de Faruk Aksoyun yaptığı, Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ, Erden Alkan, Şahika Koldemir ve Cengiz Coşkun gibi oyuncuların rol aldığı filmin bütçesi   17 milyon dolar.

* Hz. Muhammedin Konstantiniyye elbet bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden kumandan, ne güzel kumandandır! Onun askeri ne güzel askerdir! hadisiyle başlayacak film için Alibeyköyde antik Medine kenti birebir inşa edildi. 100 kişinin aksesuarlarla dekor için çalıştığı ve inşaatı bir hafta süren Medine Pazarı çekimlerinde 300 kişi rol aldı.

* Hz. Muhammedin evinin de inşa edildiği Medine çekimlerine büyük hassasiyet gösterildi. Toprağın ve güneşin konumuna bile dikkat ettiklerini söyleyen Faruk Aksoy, O dönemi birebir yansıtmak için uzmanlardan yardım aldık. Yüzyıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Profesörü Uzman Adem Saraç bu konuda bize yol gösterdi dedi.

* Hz. Muhammedin Çağrı filmindeki gibi sadece sesinin duyulacağı, görüntüsünün yer almayacağı filmde,  Hz. Eyübü Tuncay Gençkalan oynadı. Medine Pazar yerinde yapılan çekimlerde Faruk Aksoy, kızı Defne ve eşi Elife de küçük bir rol verdi.
Milliyet


Geri Dön