19 / 04 / 2024

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.



Kapatılan Gediz Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanması ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde  İzmir  Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.


İddianamede Çiğli'deki 44 dönümlük ve 80 milyon lira değerindeki arsasını hastane yapılması için Gediz Üniversitesi'ne bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı'nın iyi niyetinin örgüt mensuplarınca nasıl istismar edildiği tüm detaylarıyla anlatıldı.


Rektör ve Kavuk'a inandım

Hayırsever Yağcı,1971'de babasının ve erkek kardeşinin, 2009'da ise kız kardeşinin hayatını kaybetmesiyle arsanın kendisine miras kaldığını belirterek, yalnız kaldığından boşluğa düştüğünü ve hastane yapılması kaydıyla bağışlama kararı aldığını ifade etti. Arsayı, başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı ve Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ve eski rektör S.Ç ile yaptıkları görüşmeler sonrası Gediz Üniversitesi'ne devretmeye ikna olduğunu anlatan Yağcı "Abdullah Kavuk 'Hemen gidip bu arsayı göreyim' dedi. Arsayı gördükten sonra 'Buraya Gediz Üniversitesi Tıp Fakültesini yaparım' dedi. Bu duruma hem hastane olacağından hem de çocukların eğitim göreceğinden dolayı çok sevindim.Tapu işlemlerini süratle hallettiler. Arsayı hastane yapılması ve 5 yıl içinde bitmesi şartıyla benden aldılar.


FETÖ den İzmir de 80 milyonluk arsa vurgunu!


Ben bu üniversitenin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatları doğrultusunda FETÖ tarafından yönetildiğini bilmiyordum. 17-25 Aralık sürecinin ardından buranın örgüte ait olduğunu öğrendikten sonra derin bir üzüntü duydum. Bağış işleminin ardından Kavuk başta olmak üzere, rektör S.Ç, Işılay Saygın (Eski Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı), Şeref Sipahi (Başka bir soruşturmadan tutuklu iş adamı) ve üniversite yetkilileri bana arsayla ilgili yapacaklarını söyledikleri hastanenin projelerini gösterdiler. Evime gelip gittiler. Yapacaklarını anlattılar. Ancak 2010'dan beri bağışladığım arsam ile ilgili hastane ya da tıp fakültesi inşasıyla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı."


Beni kandırdınız

Kavuk'un mütevelli heyeti başkanlığını Işılay Saygın'a devrettiğini ve artık muhatabın Saygın olduğunu söylemesinin ardından sinirlendiğini anlatan Yağcı, "Kavuk'a 'Siz arsama hastane yapmayacaksınız, beş yıldır beni oyalıyorsunuz, kandırdınız' diyerek arsamı geri istedim. Ancak o hala 'Buraya tıp fakültesi yapacağız' diye ısrar etti. Ben de artık 'Bu arsayı kesinlikle geri istiyorum, sizden alacağım' dedim ve avukatım aracılığıyla sözleşme şartlarının yerine getirilmemesinden dava açtım. 2015'te haberim ve imzam olmadan arsanın bir kısmına lunapark kurulup çeşitli organizasyonlar düzenlenmiştir" dedi. 2014'te hayır işleri yapmak için kurduğu vakfa tüm mal varlığını bağışladığını ve davayı kazanması halinde bu arsayı da hastane yapılması için vakfa vereceğinin altını çizen Yağcı, dini duyguları ve iyi niyetini kullanan Kavuk, eski rektör S.Ç, üniversitenin muhasebecisi ve mütevelli heyetinden şikayetçi olduğunu ifadesine ekledi. İddianamede örgütün "üniversite imamı" olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Yaşar Narı ile Atilla Ediz hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi.


Darbecilere yüksek lisans

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi için Marmaris'e giden helikopterlerin kalkış yaptığı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki askerler ile örgütün üniversitesi olduğu iddia edilen Gediz Üniversitesi arasında yüksek lisans anlaşması yapıldığı ve birçok darbeci askerin son derece düşük bedellerle üniversitede yüksek lisans eğitimi aldığı belirtildi.


Yeni Asır



Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, darbe girişiminin ardından kapatılan Gediz Üniversitesi'nin 'imamı' olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Atilla Ediz hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede, daha önce Çiğli'ye iki okul, bir cami yaptıran, hükümet binasının arazisini bağışlayan hayırsever Hatice Bahriye Yağcı'nın 80 milyon değerindeki arsasının, FETÖ üyelerince dini duygular ve iyi niyet suistimal edilerek ele geçirildiği yer aldı.


REKTÖRDEN ŞİKAYETÇİ

Emniyete şikayetçi olarak ifade veren hayırsever Hatice Bahriye Yağcı şunları anlattı: "Çiğli'de bulunan 44 dönümlük arazi dedemindi. Bana ve kardeşlerime miras kaldı. O araziye hastane yaptırmak istiyorduk. Kardeşlerim ölünce bu fikri hayata geçirmek için önceden tanıdığım A.Y. ile oturup birçok defa konuştuk. A.Y. gerekli araştırmaları yaptı ve bu arsayı Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla bağışlamaya karar verdim. Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, araziyi görüp geldikten sonra 'Buraya Gediz Üniversitesi olarak tıp fakültesi yaparım' dedi. Ben bu duruma, hem hastane olacağından hem de çocukların eğitim göreceğinden dolayı çok sevindim ve arsayı bağışladım. Ancak hastane ya da tıp fakültesi yapılması ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. 2015 yılında benim haberim olmadan, arsaya lunapark işletmişler. 17-25 Aralık'tan sonra gazete ve televizyon haberlerinden ve ağızdan ağıza söylenenlerden dolayı Gediz Üniversitesi'nin FETÖ'cü olduğunu öğrendim ve bundan dolayı çok üzüldüm." Yağcı, dini duyguları ve iyi niyetini kullanan Abdullah Kavuk, eski rektör S.Ç., üniversitenin muhasebecisi ve mütevelli heyetinden şikayetçi olurken, tutuklu sanıklar Yaşar Narı ile Atilla Ediz'in önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacağı belirtildi..


Takvim


Geri Dön