26 / 04 / 2024

FETÖ'nün İzmir'deki evlerinin akıbeti belli değil!

FETÖ'nün İzmir'deki evlerinin akıbeti belli değil!

FETÖ'ye ait olan Yamanlar Koleji'nin yanındaki 3 müstakil evin akıbeti belli değil.



Örgütü'nün (FETÖ) içerisinde Yamanlar Koleji'nin yanındaki 3 müstakil evi kolejin evrak deposu olarak kullandığı, darbe girişimi ardından evleri boşaltarak kaçtığı iddia edildi. Şok iddia Karabağlar Kaymakamlığı'nın okulun yanındaki boş evlerin akıbeti hakkında emniyete başvurmasıyla ortaya çıktı. Öte yandan evlerin dibinde bulunduğu Yamanlar Koleji'ne Ağustos ayında yapılan baskınlarda gizli geçitler, FETÖ elebaşısı Gülen'in gizli odası ve biat ettirmek için öptürülen Gülen'in el maketleri bulunmuştu. İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde FETÖ/PDY yapılanması kapsamında kapatılan Yamanlar Koleji'nin yan sokağında bulunan 3 müstakil evin akıbeti merak konusu oldu. Okul duvarının bitişiğinde bulunan evlerin 16 Temmuz sabahı apar topar boşaltılması merak konusu oldu. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre evler FETÖ'nün evrak kayıt deposu olarak kullanıldı. Ancak şüphe uyandırılmasın diye evlere etüt merkezi ve yurt görünümü verildiği öğrenildi. Ev sahipleri olan E.A. ile H.Ç'nin FETÖ/ PDY üyesi olmak suçuyla arandığı öğrenildi



Öte yandan 3236 sokaktaki 14, 16 vee 20 numaralarda bulunan bu 3 binadan sadece 14 numaranın kapılarının açık bırakıldığı görüldü. Yeni Asır ekibinin incelemelerde bulunduğu binanın tamamen terk edildiği ve eşyaların darmadağın bir şekilde bırakıldığı görüldü.

Dikkat çeken bir detay ise silik bir şekilde okunan duaların bulunduğu bir portatif tahta oldu. Dua yazılı tahta, binanın 2. katında kreş olarak kullanıldığı tahmin edilen yerde kapıya yaslanmış bir şekilde bulundu.



Binaların, içerisinde gizli geçitler, FETÖ elebaşının gizli odası bulunan Yamanlar Koleji'nin dibinde evrak kayıt merkezi olarak kullanılması gizemini korurken evraklara ne olduğu merak konusu oldu. Bunun yanı sıra binalarda hangi evrakların saklandığı ise tüm gizemini koruyor. Kaynaklardan alınan bilgiye göre darbe girişimine kadar sokakta ikamet eden vatandaşların, binaları okula ait olarak bildikleri ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha önce hiç görmedikleri kişilerin binalara girerek kutular dolusu içi evrak dolu eşyaları götürdüğünü iddia ettiği öğrenildi.


Yeni Asır 




Geri Dön