24 / 04 / 2024

FETÖ'nün paraları inşaat sektörüne aktarıldı!

FETÖ'nün paraları inşaat sektörüne aktarıldı!

Bank Asya'daki özel hesaplarda toplanan FETÖ'nün paraları örgüte ait inşaat, turizm ve sağlık kurumlarına aktarıldı. Böylece himmet, kurban ve burs paraları örgütün legal şirketlerine aktarılmış oldu.



İstabul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 11 Eylül 2015'te Maltepe'de düzenlediği operasyonda ele geçirdiği FETÖ/PDY'nin gizli belgelerinde, örgütün para trafiği tespit edildi. Polisin yürüttüğü soruşturmada, FETÖ/PDY üyelerinin muhasebeci, bankacı ve vergi memurları aracılığıyla topladığı himmet paralarının, örgüt üyesi şirket hesaplarına aktarıldığı, daha sonra paraların buralarda kayda alındıktan sonra ya özel kuryelerle ya da yurtdışında bulunan "Gülenist" vakıf ve derneklere bağış yapılıyormuş gibi gösterilerek yurtdışına çıkarıldığı belirlendi. Mali Polis'in hazırladığı FETÖ'nün para trafiğini gösteren şemaya göre, paralar örgütün şahsi kasası olan Pasifik Ülkeleri İle Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ferman Cahit M.'de toplandı. Himmet, kurban ve burs çeklerinin bir bölümü Özcan S., Nadir E., Adem S., Ali T., Osman E. ve Orhan Ö. tarafından Asya Katılım Bankası'na yatırıldı. Paralar Bank Asya çalışanları Ahmet A., Lütfi D., Alparslan Emre T., Semra K., Murat D., Berna A.Ç., Mukadder E., Cemil K. 

ve Ahmet B. tarafından işleme konuldu. 


ÖNCE AKLADILAR 


Bank Asya'daki özel hesaplarda toplanan bu paralar, daha sonra örgüte ait inşaat, turizm ve sağlık kurumlarına aktarıldı. Böylece himmet, kurban ve burs paraları örgütün legal şirketlerine aktarılmış oldu. FETÖ'nün akladığı milyarlarca dolarlık paralar, örgüte ait medya, inşaat, turizm ve sağlık şirketleri arasında dolaştı. İhtiyaç duyulduğu kadarlık para, FETÖ'nün yurtdışındaki eğitim kurumlarına, örgüte ait yurtdışında bulunan yardım kuruluşlarına transfer edildi. Paranın yurtdışına çıkarılmasında bağış yöntemi ya da özel para kuryeleri kullanıldı. FETÖ'nün piyasada dolaşıma soktuğu milyarlarca liralık paranın sevk ve koordinasyonunu Türkiye İmamı Mustafa Özcan'ın yaptığı tespit edilirken, işadamları Ali Ç., Ahmet Ç., Halit K. ve Bahadır K. da kilit rol oynadı. 



Habertürk 


Geri Dön