20 / 04 / 2024

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ'nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!

FETÖ’ye hizmet eden Melek İpek, adına açtığı kız yurtlarını devlet el koymasın diye hileli satışla kiraya verdi. Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi.



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın finansörleri tek tek gözler önüne serildi. Onlardan biri de İpek Holding'in firarda olan patronu Akın İpek'ti. İpek "Gülen'in bir gülüşü için tüm servetimi bağışlarım" dedi. Hakkında yakalama kararı verilince İngiltere'ye firar etti. Annesi Melek İpek'in FETÖ'ye hizmeti de resmen ispat edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe gecesinin ardından harekete geçti. Bakanlık, Melek İpek adına yapılan yurdun da bulunduğu FETÖ ile ilişkili 823 özel yurt hakkında kapatma kararı verdi. Bu yurtlardan uygun olanların Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilerek ücretsiz devlet yurdu yapılması öngörülüyordu. Ancak Maliye Bakanlığı'nın incelemelerinde FETÖ üyelerinin darbe girişiminden önce bu yurtların yüzde 90'ından fazlasını hileli satış yaparak kira sözleşmeleri hazırladıkları belirlendi.  Ankara  Söğütözü mevkiinde Melek İpek tarafından yaptırılan Melek İpek Özel Kız Öğrenci Yurdu'nun da bu şekilde 5 kişiye hileli satıldığı tespit edildi. Melek İpek'in ise hayır için yaptığı yurtta kiracı olduğu belirlendi. FETÖ üyelerinin yurtlarını bu şekilde satışlarını yaparak, darbenin başarısız olması durumunda ortaya çıkacak el koymalara karşı önlem aldığı kaydedildi. FETÖ'nün kapatılan yurtlarının çoğunun, apartmanlarda ve 4 dairenin bir araya getirilmesi şeklinde yapıldığı tespit edildi. Yurttan daha çok cemaat evi kapsamında yapılan yurtlarda öğrencilerin adeta beyninin yıkandığı öğrenildi.


DARBEDEN ÖNCE DEVİR YAPMIŞLAR

Öte yandan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden özellikle 17/25 Aralık sürecinden sonra bu yurt binalarına ilişkin şüpheli satışları incelemek için harekete geçti. İnceleme sonucunda tespit edilen hileli satış ile devredilen yurt binalarına el konulacağı kaydedildi.



FETÖ nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!



Melek İpek tarafından Ankara'nın Sögütözü İlçesi'nde yapılan bu yurdun, milyonlarca TL değerinde olduğu belirtildi.



FETÖ nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!



Melek İpek'in adına çok sayıda eğitim kurumunun bulunduğu belirtildi. Bunların da inceleneceği kaydedildi.



FETÖ nün yurtları hileli satışla kiraya verildi!



Hakkında yakalama kararı bulunan Akın İpek, İngiltere'nin başkenti Londra'ya kaçtı.




Safure CANTÜRK/Takvim


Geri Dön