25 / 04 / 2024

Fettah Tamince medya patronu oldu!

Fettah Tamince medya patronu oldu!

Rixos otellerinin sahibi turizmci Fettah Tamince, artık resmen medya patronu oldu



Rixos otellerinin sahibi turizmci Fettah Tamince, artık resmen medya patronu oldu. Uzun süredir Star Gazete ve Kanal 24'ün sahibi Ethem Sancak ile ortaklık görüşmeleri süren Tamince, Star Medya Yayıncılık, STR Medya Ajans, Star Matbaacılık ve Dinamik Radyo TV'nin en büyük ortağı

Star Gazetesi'nin künyesinde halen Yayın Sahibi olarak Ethem Sancak görülüyor. Tamince, künye için 'henüz erken" diyor.

Rixos oteller zinciri ile gündeme gelen, yıllardır 'ben bildiğim işi yaparım' diyen turizmci Fettah Tamince artık medya patronu. Star Gazete ve Kanal 24'ün sahibi Ethem Sancak ile ortaklık yapacağı daha önce yazılan çizilen Fettah Tamince nihayet ortaklığa imza attılar. 4, 5 ve 6 Kasım tarihleri arasında Ticaret Sicil kayıtlarına da yansıyan hisse satışları gösteriyor ki Tamince, Star Medya Yayıncılık, STR Medya Ajansı, Star Matbaacılık ve Dinamik Radyo TVnin en büyük hissedarı.

Ethem Sancak ile yıllara dayanan bir arkadaşlığı olan ve daha önce çıkan ortaklık haberleriyle ilgili, "Ethem Bey gönlünden geçeni söylüyor" yorumunda bulunan Fettah Tamince, daha sonra bu yönde görüşmelerin başladığını ancak imzaların atılmadığını kaydetmişti. işte beklenen oldu ve ortaklık resmi kayıtlara da geçti.

TÜREL'E 1 HİSSELİK PAY

Ticaret Sicil kayıtlarına göre Tamince, Star Matbaacılık, Star Medya Yayıncılık, STR Medya Ajansı ve Dinamik Radyo TVde yüzde 50'nin üzerindeki payı artık elinde bulunduruyor. Ortaklar arasında ilginç bir isim de uzun bir süre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Menderes Türel. Dört şirkette de Türel'e l'her hisselik pay verildiği, Türel'in de böylece sembolik de olsa şirketlere ortak edildiği görülüyor. 1999 yılında Uzan Grubu tarafından kurulan Star Gazetesi, İmar bankası olayından sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 'na (TMSF) geçmişti. 2006 yılında Ali Özmen Safa tarafından ihale yolu ile alınan gazeteye Alaaddin Kaya ortak olmuş, 2007'de gazete Ethem Sancak ve Hasan Doğan'a geçmişti. 

'Medyayı öğrenmeye çalışıyorum'

Matbaa, gazete ve televizyon ile üne hızlı bir giriş yapan Rixos'un sahibi Fettah Tamince, Ethem Sancak ile halen bundan sonra nasıl bir yayın politikası izleyeceklerine dair çalışma yürüttüklerini belirterek, "Bana tamamen yabana bîr iş, halen öğrenmeye çalışıyorum. Ancak medya patronluğu ile otel patronluğu farklı değil. Nihayetinde bir ticaret, bir iş yapılıyor. Yakın zamanda ortaya çıkıp, vizyonumuz ne olacak anlatacağız" diye konuştu. Tamince dört şirkete ortaklık için ne kadar para yatırdığı sorumuzu da, "Bunu daha sonra açıklarız" yanıtını verdi.
HaberTürk/Hacer Gemici


Geri Dön