26 / 04 / 2024

Fettah Tamince ve Rıza Akça, İzmir 'e otel yapacak

Fettah Tamince ve Rıza Akça, İzmir 'e otel yapacak

Rixos Grubu Başkanı Tamince ve Akça Holding Başkanı Akça, İzmir"e ortak otel yapacak. Tamince œİzmir"e 6 yıldızlı otel yakışır dedi...  



Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Akça Holding Başkanı Rıza Akça ile birlikte, İzmir"de içinde kongre merkezinin de bulunduğu bir otel yatırımı kararı aldıklarını açıkladı. Beş yıl önce Büyük Efes Oteli"nin özelleştirilmesi ihalesine güç birliği yaparak giren Tamince ile Akça, şimdi de İzmir"de, kongre merkezi olan lüks bir otel kurmak için harekete geçti.

POTANSİYELİ çOK YÜKSEK

Dinamik ve potansiyeli çok iyi olan İzmir"de daha önce de işbirliği yaptıkları Akça ile otel kurmak için el sıkıştıklarını söyleyen Tamince œİzmir, çok dinamik bir kent. Potansiyeli çok yüksek. Kongre salonlarına da ihtiyacı var. İzmir"e 6 yıldızlı otel yakışır. Rıza Bey"le çok özellikli bir tesis yaparız. Yakında projemiz hazırlanır, o zaman daha detaylı bilgi veririz dedi. Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akça da otelcilikte büyük tecrübesi olan Tamince ile anlaştıklarını kaydetti.

DENİZ 20 DERECEYSE...

Türkiye"de turizmin sadece otelcilik olarak görüldüğünü söyleyen Tamince œDeniz suyu sıcaklığı 19-20 derecenin üzerindeyse turistimiz de var demektir. Oysa kültür, tedavi ve kongre amaçlı gelen toplulukları da ağırlamalıyız. Böyle yaparsak, kimse bizimle rekabet edemez şeklinde konuştu. Her şey dahil sistemini tercih edenlerin yanı sıra zengin turistin de Türkiye"ye geldiğini belirten Tamince, Antalya"ya günde 40"a yakın zengin turistleri taşıyan uçak indiğini söyledi.

Otelin dışına çıkan zengin turistin beklentilerinin karşılanmadığını vurgulayan Tamince œDışarıya çıkan turisti rahat bırakmıyoruz dedi. Tamince, Bodrum"daki otellerinde her şey dahil sistemini yeni sezonda kaldırdıklarını kaydetti.

Ortadoğu ve Kuzey ülkeleri Türk turizmi için önemli pazarlar

İş hayatında 10 yıl önce yedi kişilik bir ekipken bugün 13 bin çalışanı olan bir grup haline geldiklerini belirten Tamince, sekiz ülkede yatırımları bulunduğunu söyledi. Başarısının arkasında lider kişilerle çalışmanın yattığını vurgulayan Tamince, şunları söyledi: œOtelcilik grubumuzun toplam iş miktarının yüzde 10"unu teşkil ediyor. Turizmde Türkiye, son 10 yılda önemli bir konuma geldi. Ama hala gelişen ülke konumunda. Ortadoğu ve kuzey ülkeleri Türkiye için önemli pazarlar. Rusya"dan tatile giden her dört kişiden üçünü Türk turizmciler yönlendiriyor. Bu kişiler, turisti tabii ki öncelikle Türkiye"ye yönlendirecek.
Star/Arda Yavuz

 

 


Geri Dön