19 / 04 / 2024

Fettah Tamince'nin Kemer'deki arazisine otel izni verildi!

Fettah Tamince'nin Kemer'deki arazisine otel izni verildi!

Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Erdpğan'ın ailesi ile birlikte sık sık otellerinde tatil yaptığı Fettah Tamince'nin Kemer İlçesi'nin Tekirova bölgesinde yapmayı planladığı yeni turistik tesisin konumunun dikkat çekici olduğunu söyledi



Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Fethullah Gülen’e de yakınlığı ile dikkat çeken Fettah Tamince’nin Kemer Tekirova’daki turistik tesis projesi ile ilgili yeni iddialarda bulundu. Tamince’nin, “Bungalov yapılacak” diyerek doğaya zarar verilmeyecek algısı oluşturmaya, kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını savunan Sapan, “180 gün sürecek binlerce tonluk hafriyat, dökülecek milyonlarca liralık beton gizlenmek isteniyor. Ayrıca Erdoğan’ın yakın adamı olan girişimcinin yakındaki sahil ve koy için planları olması söz konusu” dedi. 


Erdoğan’ın yakın arkadaşı

Sapan, Başbakan Erdoğan’ın ailesi birlikte sık sık otellerinde tatil yaptığı, “N’aber Fettah” diye hitap edecek kadar samimi olduğu Fettah Tamince’nin Kemer İlçesi’nin Tekirova bölgesinde yapmayı planladığı yeni turistik tesisin konumunun dikkat çekici olduğunu söyledi. Beydağları Olimpos Milli Parkı sınırlarında inşa edilmesi planlanan 5 yıldızlı tatil köyü arazisinin bir bölümünün 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde bulunduğunu belirten Sapan, “Hal böyleyken söz konusu tesisin,  çevreye hiçbir zararının olmayacağının belirtilip, ‘ÇED gerekli değildir’ denilmesi son derece manidardır.  Milli Park ve SİT kapsamında olmasına rağmen, 26 Aralık 2013 tarihinde olumlu ‘ÇED’ raporu verildi. 180 bin metre karelik arazinin 161 bin 383 metre karelik bölümünde, 62 milyon 862 bin liralık yatırımla 280 oda, 1000 yatak kapasiteli 5 yıldızlı tatil köyü yapılması planlanıyor. Tesisin 2014 yılı içinde tamamlanması amaçlanıyor”  diye konuştu. 


Kamuoyu aldatılıyor 

Fettah Tamince’nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin dokusuna uygun bungalovlar yapılacağını, 5 yıldızlı otel binası olmayacağını söylediğine dikkat çeken Sapan, “Böylece akıllara Phaselis’e komşu Olimpos bölgesindeki ahşap bungalovların gelmesi amaçlanıyor. Doğal dokuya zarar verilmeyeceği algısı oluşturulmak isteniyor. Oysa projede otel yapılması halinde 13.5 metre, tatil köyü inşası halinde ise 10.5 metre yükseklikte inşaat izninin olduğu yer almaktadır. Ayrıca hazırlanan ÇED dosyasında 180 gün sürecek hafriyattan, taşınacak 32 bin 300 ton ağırlığındaki 19 bin metre küplük topraktan söz edilmektedir. Ayrıca iş akım şemasında kalıpların hazırlanması, beton dökülmesi ve katların inşası vardır. Projede yer alan 5 milyon 957 bin 200 liralık beton işi, bungalov tipi olduğu iddia edilen yapıların ahşap olmayacağının göstergesidir. Projeden anlaşıldığı kadarı ile 138 villa suit ile 41 apartın dışında kalan 86 oda ile 10 suit, burada otel tipi yapının da olacağının göstergesidir. Diğer ünitelerde düşünüldüğünde Milli Park ve Sit alanı içindeki arazi betona boğulacaktır. Phaselis Antik Kenti’nin görünümü zarar görecektir” dedi. 


Sıra sahil ve koy tahsisinde mi? 

Söz konusu tesisin sahile 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunun da gözden kaçırılmaması gerektiğini belirten Yıldıray Sapan şunları söyledi: “Kemer Tekirova’daki bin yatak kapasiteli lüks bir turistik tesisin denizle ilişkisi olmaması akla mantığa olduğu kadar turizm sektörünün bölgesel işleyişi de aykırıdır. Bu yıl içinde tesisi tamamlayıp hizmete açmayı planlayan Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın adamı olan yatırımcının sahil konusunu da planladığını tahmin ediyoruz. Büyük olasılıkla Phaselis Antik Kenti’nin batısındaki sahil ve koyu da gözüne kestirdi. Yakında bu koy ile sahili ona tahsis edilirse şaşırmayız. Bölgede bulunan Sazak Koyu ile ilgili benzer projeleri olduğunu da unutmuyoruz. Başta Kemerliler olmak üzere tüm kamuoyu yandaşa yapılacak sahil ve koy kıyağına karşı duyarlı olmalıdır. İlk adım olarak yandaşın Milli Park ve SİT alanı içindeki bu projesi durdurulmalıdır.  Turizmciler, ‘Artık Antalya’ya yeni otel yapılmasın. Yataklarımızı sudan ucuza satıyoruz’ diye feryat ederken, Milli Park’a kıyılarak otel yapılması, böylece yandaşa rant yaratılması kesinlikle kabul edilemez.”


Yeni Mesaj


Geri Dön