20 / 04 / 2024

Feyzullah Yetgin 2015 yılında gayrimenkule umutla bakıyor!

Feyzullah Yetgin 2015 yılında gayrimenkule umutla bakıyor!

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, 2015 yılına umutla bakan isimler arasında yer alıyor. Sektörün 2015 yılında ekonominin itici gücü olmaya devam edeceğini söyledi.



Sektörün 2014'ü beklentilerin üzerinde tamamladığını açıklayan Yetgin, 2015'te ekonominin itici gücü olmaya devam edeceğini söyledi.


Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, inşaat ve gayrimenkul sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sektörün 2014'te beklentilerin üzerine geçerek gayet başarılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken Feyzullah Yetgin, "2014'te 3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, istanbul Finans Merkezi, Galataport, Haliç Yat Limanı gibi mega projeler de İstanbul'da gayrimenkul sektörünün büyümesinde önemli rol oynadı" dedi.


İstanbul'da geliştirdikleri proje portföylerinin 4 milyar dolar seviyesine ulaştığını da anlatan Yetgin, "Bu yıl Çalık Gayrimenkul'ün  TOKİ  iştiraki Emlak Konut GYO ile birlikte gelir ortaklığı modeliyle gerçekleştirdiği Üsküdar'daki Şehrizar Konakları projesini tamamladık. Ayrıca ülkemizin ilk kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı360 projemizin ofis ve rezidanslarının lansmanını yaparak satışlara başladık" açıklamasını yaptı. Çalık Gayrimenkul, Tarlabaşı360 Yetgin projesinde elde ettiği kentsel yenileme deneyimini bu yıl da Fener-Balat-Ayvansaray Yenileme Projesi'ne taşımaya hazırlanıyor.

 

Türkiye'de kamu ve özel sektör ortaklığıyla yapılan ikinci yenileme olacak proje, şirketin 2015 yılında hayata geçireceği yeni projelerden biri olacak. Şirket, Ataşehir'de İstanbul Finans Merkezi'nin ilk projesi olan Metropol İstanbul'da ise yerli ve yabancı yatırımcılardan ilgi görmeye devam ediyor.


Sektöre dair 2015 beklentilerini de paylaşan Yetgin, "3. Boğaz Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Finans Merkezi, Galataport, Haliç Yat Limanı Kanal İstanbul gibi mega projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm de İstanbul'da inşaat ve gayrimenkul sektörüne 2015'te büyük ivme kazandıracak, sektör ekonominin itici gücü olmaya devam edecek" dedi. 


Posta


Geri Dön