26 / 04 / 2024

Feyzullah Yetgin, GYODER Akademi'yi anlattı!

Feyzullah Yetgin, GYODER Akademi'yi anlattı!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Feyzullah Yetgin GYODER Akademi ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. İşte Feyzullah Yetgin sözcülüğünde GYODER Akademi soru-cevapları...



Feyzullah Yetgin, GYODER Akademi yi anlattı!


1-GYODER Akademi ne zaman kuruldu ve bu konudaki hedefleriniz nelerdir?

Gayrimenkul sektöründeki yeni şartlar birçok alanda araştırma, saha çalışması ve eğitim gibi ihtiyaçları ortaya çıkarmıştır. Sektörün bilgiye ve veriye olan bu ihtiyacı doğrultusunda sektörün gelişimi için ihtiyaç duyulan konuları tespit etmek, gerçekleştirmek ve sektöre vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla 2014 yılında “Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Akademi”yi hayata geçirdik. Gayrimenkul sektörünün en etkin platformu GYODER olarak, sektör profesyonellerinin ve sektöre yeni girecek olan kişilerin çağımızın gerektirdiği en son teknolojileri kullanabilecek, geleceği görüp değişimleri algılayabilecek ve etkin kararlar alabilecek şekilde pratiğe yönelik bilgiyle donatılması gerektiğine inanmaktayız. 


Akademi’mizde, sektörü ilgilendiren önemli konularda, alanında uzman birçok sektör profesyoneli ve uygulayıcılar ile eğitimler gerçekleştirilmektedir. Bu çerçevede, GYODER Akademi kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlara ve kişilere, ihtiyaç duydukları alanlarda, ulusal ve uluslararası düzeyde, eğitim programları, kurslar, seminerler düzenleyerek bu faaliyetlerin koordinasyonunu sağlamayı ilke edinmiştir. Gündemi yakalayarak, bireylerin iş yaşamında ihtiyaç duydukları en temel konular dikkate alınarak geliştirilen içerikler, katılımcıların bilgi açısından en etkin şekilde aktarılması gözetilerek hayata geçirilmektedir.

2-Hangi üniversitelerle işbirliği içindesiniz? 

İTİCÜ işbirliği ile “Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi”,  Ankara  Üniversitesi ile üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programları, Bahçeşehir Üniversitesi ile “MBA in Real Estate” programı, Bilgi Üniversitesi ile “Yapım Yönetim, Mimarlık, Finans, Bankacılık” alanındaki yüksek lisans programları,  Mimar Sinan Üniversitesi ile SEEBTR, Yeşil Binalarda Ulusal Sertifikasyon Sistemi Çalışması (Konutder, İnder, İzoder, ULI, TSE) ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile “Gösterge Çeyrek Raporu, Veri tedarik ve derleme partneri” kapsamında işbirliği içindeyiz. 

3-Verilen eğitimler kapsamında içerik ve zamanlamalar hakkında bilgi verir misiniz?

GYODER olarak ayda 1 veya 2 defa düzenlediğimiz eğitimlerimizin içerik ve kapsamlarını hem sektörün ihtiyaçlarına hem de taleplerine bağlı olarak GYODER Akademi Eğitim Komitesi’nde yapılan çalışmalar neticesinde düzenlemekteyiz. Bugüne kadar verdiğimiz eğitimlerden bazıları şöyle;


Gayrimenkul Finansmanı 

Gayrimenkul Hukuku 

Gayrimenkulün Vergisel Boyutu 

Gayrimenkulde Satış ve Pazarlama Stratejileri 

Pazar Araştırması, Proje Geliştirme ve Best-Use Uygulamaları

Gayrimenkulde Finansal Enstrümanlar 

İş Sağlığı ve Güvenliği 

Gayrimenkul ve Konut Sektöründe Ana Eğilimler ve Tahminler

Gelir Kapitilizasyonu

Turizm Yatırımları

Sözleşme Hazırlama ve İnceleme Teknikleri

Bina Tamamlama Sigortası

4-Eğitimlere katılım şartları nelerdir? GYODER üyelerine yönelik bir avantaj söz konusu mu?

Eğitimlerimiz gayrimenkul sektöründe çalışan, sektöre ilgi duyan, gayrimenkul üzerine okuyan herkese açıktır. Eğitimlerde GYODER üyelerine özel indirimler yapılmaktadır.

5-Bu eğitimleri bitirenler sektörde iş bulma konusunda bir avantaja sahip oluyor mu? 

GYODER Akademi’de verilen eğitimler sektörde belirli bir başarıya ulaşmış, bilinen sektör profesyonelleri tarafından sektör çalışanlarına yönelik eğitimler olduğundan; eğitime katılanların profesyonel hayatta gerçek örneklerden yola çıkarak ilerlemelerini sağlıyor. Bu sebeple kariyer basamaklarını tırmanırken, kendilerine yardımcı oluyor. Gayrimenkul Finansmanı, Gayrimenkul Hukuku, Gayrimenkulde Satış ve Pazarlama Stratejileri, Sosyal Medya Uygulamaları, Pazar Araştırması, Proje Geliştirme ve Best-Use Uygulamaları, Gayrimenkulde Finansal Enstrümanlar, İş Sağlığı ve Güvenliği gibi farklı modüllerde eğitimler, üniversiteler ve diğer sektörel kurumlarla işbirliği içinde gerçekleştiriliyor.  Eğitimlerin sonunda, katılımcılara, kısa süreli seminer programları bitiminde “Katılım Belgesi” ve daha uzun süreli sertifika programları bitiminde ise “Eğitim Sertifikası” veriliyor.

6-Şu ana kadar kaç kişiye ulaşıldı ve ne kadar kişiye ulaşılması hedefleniyor?

GYODER Akademi’de verilen eğitimlere geçen seneden bu yana 450 sektör çalışanı katılmış ve sertifikalarını almışlardır. Amacımız daha çok eğitim düzenleyerek, daha fazla sayıya ulaşmak, Üniversitelerle işbirliklerimizi arttırarak akademik olarak daha güçlü eğitim ve programlara imza atmaktır.

7-GYODER’in hayata geçirmeyi planladığı başka çalışmalar var mı? 

Gayrimenkul sektöründeki  ihtiyaçlar doğrultusunda üniversitelerle işbirliği halinde programlar olusturan GYODER Akademi’nin Bilgi Üniversitesi Yapım Yönetim, Mimarlık, Finans, Bankacılık alanındaki Yüksek Lisans programlarında ve Bahçeşehir Üniversitesi “MBA in Real Estate” Programı’nda GYODER üyelerine avantajlı imkanlar sağlayan yüksek lisans programları mevcut. 2 yıl önce başlayan ve GYODER üyesi olan kuruluşlar üzerinden yapılan kayıtlarda %50’ye varan indirim imkanı sunan yüksek lisans programlarına her kayıt döneminde talep artıyor.  Özellikle Üniversitelerde Gayrimenkul alanında akademik anlamda daha fazla çalışma yapılmasını sağlamak, bölüm açılmasını, master ve sertifika programları oluşturmak  öncelikli amaçlarımız arasında.


Ayrıca GYODER akademik takvimine bakıldığında;

21, Ocak 2016’da Gayrimenkulde Proje Geliştirme ve Örneklerle En Etkin Kullanım (Best-Use) Uygulamaları eğitim semineri düzenlenecektir. Epos Gayrimenkul Değerleme’den Neşecan Çekici ve Eva Gayrimenkul Değerleme’den Cansel Turgut Yazıcı tarafından verilecek olan eğitimde bir gayrimenkul projesinde pazar araştırması için izlenen yöntemler, karşılaştırmalı analizler, rol model projeler, planlanan projeyi konumlandırma, en iyi kullanım için fizibilite yaklaşımları, finansal modelleme ve analizlere giriş konuları aktarılacaktır.


Ayrıca BAU işbirliğiyle düzenlediğimiz “MBA in Real Estate” programı 2016 Bahar Dönemi Kayıtları’da 29 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecektir. Program, MBA ile gayrimenkulü birleştirmiş olması ve bu yönüyle yurtdışında belli başlı üniversitelerde olması ve ülkemizde başkaca örneği olmaması, özellikle gayrimenkul kısmında sektörün bilgi ve deneyimini aktaracak donanımda, hem konusunu ve hem de piyasayı bilen çok değerli isimlerin ders veriyor olması, program katılımcılarının da bu yönüyle nitelikli bir grup oluşturması sebebiyle klasik bir MBA programından çok öte ve uygulamada çok işe yarar şekilde dizayn edilmiş ve GYODER’in öncülüğünde geliştirilen bir program. 


Bahçeşehir Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz “MBA in Real Estate” Programı’nda GYODER üyelerine ödemelerde indirimlerle %50’ye varan avantajlı imkanlar sunuluyor.


GYODER Kurumsal “MBA in Real Estate” programında öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü MBA (İşletme - Türkçe / Tezsiz) programı müfredatı uyarınca 3 zorunlu ders, 7 seçmeli ders ve bir proje dersini başarı ile tamamladıkları ve Bahçeşehir Üniversitesi mezuniyet kriterlerini yerine getirdikleri takdirde MBA (İşletme - Türkçe / Tezsiz) diploması almaya hak kazanıyorlar.


Geri Dön