25 / 04 / 2024

Fi-KENTDER'den Ünalan Mahallesi'ne kentsel dönüşüm desteği!

Fi-KENTDER'den Ünalan Mahallesi'ne kentsel dönüşüm desteği!

Fi-KENTDER (Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği) Ünalan Mahallesinde gündeme gelen arsa toplama ve kentsel dönüşüm sürecinde Ünalan halkından gelen talep doğrultusunda mülk sahiplerinin yanında olma kararı aldı...




Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde her türlü mağduriyete karşı mağdur olanların yanında yer alan ve her türlü desteği veren Fi-KENTDER aynı amaç doğrultusunda gelen talepler doğrultusunda çevre mahallelere de aynı desteği sağlamaya devam ediyor.


Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili oluşan bilgi kirliliği başta olmak üzere art niyetli çantacı firmaların kurnazlıkları vatandaşları her yerde tedirgin etmeye devam ediyor. Bu tedirginlikten ve sebep olduğu bir çok sorundan dolayı birçok toplantı daveti alan Fi-KENTDER en son toplantısını 06.06.2015 tarihinde Ünalan Mahallesinde Ünalan halkı ile beraber yaptı. Fi-KENTDER Dernek Başkanı Yasin BEKTAŞ Ünalan' da mülk sahiplerinin fırsatçı ve çantacı firmalar tarafından tek tek kandırılarak zarara uğratılmamaları noktasında birlik içerisinde ve hukuki zemin üzerinde hareket etmeleri noktasında uyarılarda bulundu. Ünalan Halkından gelen talep doğrultusunda düzenlenen toplantı sonucu Fi-KENTDER çatısı altında mücadeleye devam etme kararı alan Ünalan halkı alınan bu karar gereği bununla ilgili çalışmalara başladı. İlerleyen günlerde Ünalan Mahallesinde büyük kentsel dönüşüm ve hukuki bilgilendirme toplantıları tertip edecek olan Fi-KENTDER Derneği ile beraber hareket edecek olan Ünalan Mahallesi halkı gerekli organizasyon çalışmalarına şimdiden başlamış bulunmakta.


06.06.2015 tarihinde cumartesi akşamı yapılan ilk toplantı sonucunda alınan karar gereği, Ünalan Mahallesinde bir bütünlük oluşturulup birlik ve beraberlik içerisinde halkın haklarının en üst mertebede korunması amaçlanmakta ve bu amaçla güç birliğine gidilerek Fikirtepe'de oluşan haksızlık ve mağduriyetin oluşmaması için tüm yetkili birimlerde gerekli girişimler başlatılacak.



Fikirtepe Haber


Geri Dön