29 / 03 / 2024

Fi-Yapı Ada'yı satacak projeleri tamamlayacak!

 Fi-Yapı Ada'yı satacak projeleri tamamlayacak!

Firma: Fi Yapı

Ekonomik anlamda darlık içinde olduklarını açıklayan Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan, nakit sorununu çözmek için İzmir’de aldığı Garip Ada'yı satışa çıkardı







Dün bazı internet sitelerinde “yurtdışına gittiği” iddialarıyla gündeme gelen İnan, “Bir yere gitmedim, İstanbul’dayım” yanıtı verirken bayram sonrasında bir basın toplantısı yaparak gelişmelerle ilgili kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. 


Bu arada İnan'ın nakit sıkıntısını çözebilmek için, 2010 yılında Ali Dartar ve ailesinden 35 milyon dolara satın aldığı Garip Ada'yı da satışa çıkardığı öğrenildi. Satış sürecini doğrulayan ve “Eylül sonuna kadar satış tamamlanmış olur” diyenFikret İnan'ın başta Torunlar olmak üzere birçok grup ile adayı satmak üzere görüştüğü ifade ediliyor.  İzmir  Dikili'ye 15 kilometre uzaklıkta bulunan adaya 5 yıldızlı otel ve villalar inşa etmeyi planlayan İnan, yıl sonunda inşaata başlamayı hedefliyordu. İnan’a göre adanın diğer bir özelliği ise Türkiye'nin tek imarlı adası olmasıydı. İnan'ın daha önce '200 milyon dolardan aşağıya satmam' dediği Garip Ada'yı 50-60 milyon dolara elden çıkarmaya çalıştığı öne sürülüyor.



30 KASIM ÖDEMELER BAŞLAYACAK 


Mayıs ayında İstanbul Esenyurt'ta hayata geçireceği Fi-Life projesini, belediyenin verdiği imar durumuna göre ruhsat çıkartamamasından dolayı iptal ettiğini açıklayan Fikret İnan, projeden daire alan 530 müşterisine paralarını yüzde 20 fazlasıyla 30 Kasım 2012 tarihinde geri ödeyeceğini söylemişti.

Esenyurt nedeniyle 100 milyon lira zarara uğradığını öne süren İnan'ın Garip Ada'nın yanı sıra Ümraniye'deki bir taşınmazını da elden çıkaracağı da bir başka iddia olarak kulislerde dolaşıyor. 


BUTİK OTEL VE MARİNA YAPMAYI PLANLIYORDU


Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan daha önce yaptığı bir açıklamada 35 milyon dolara satın aldığı Garip Ada’ya teklifler geldiğini ama satmayı düşünmediğini belirtmişti. “Türkiye’nin imarlı tek adası” dediğiGarip Ada ile ilgili İnan son olarak 50 villa ve 101 süitten oluşan butik otel ve marina yapacağını açıklamıştı. Söz konusu projenin inşaata başlama tarihi ise 2013 olacaktı. 


Fİ YAPI GENEL MERKEZİ 9 GÜN TATİLDE


Fi Yapı'nın Ataşehir'de bulunan merkezi ise bayram tatili nedeniyle 27 Ağustos tarihine kadar kapalı kalacak. İnan bu uzun süreli tatili, bazı şantiyelerinin 4 ay boyunca belediye tarafından kapatılmasına bağladı.




HABER TÜRK/EKONOMİ


Geri Dön