26 / 04 / 2024

Fi Yapı, Garip Adayı Fi-İsland adıyla turizme kazandıracak!

Fi Yapı, Garip Adayı Fi-İsland adıyla turizme kazandıracak!

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından FİYAPI,İzmir Dikilide' ki 400 bin metrekarelik Türkiyenin tek imarlı adası Garip Adayı satın aldı



Fiyapı, inşaat sektöründen sonra turizmde de dev bir projeye imza atmanın haklı  gururunu yaşıyor..

GARİP ADA FİYAPI'NIN
İzmir Dikili'deki Türkiye'nin tek imarlı adası olan Garip Ada'yı satın alan ve adaya Fi-İsland adını veren Fiyapı, ada üzerinde 5 yıldızlı otel inşa edecek.. 

FİYAPI, 5000 YATAKLI OTEL İNŞA EDECEK.
Fiyapı'nın  5000 yataklı 5 yıldızlı otel inşa edeceği toplam yüzölçümü 400 bin metrekare olan adada ticari  ve sosyal alanlarla birlikte toplam 200 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor..Bölgede kaplıca suyu olması nedeniyle  Otel sağlık turizmine de hizmet  verecek ve  yılın 9 ayı açık olacak..Futbol sahalarının bulunacağı adada, futbol kulüpleri de kamp yapabilecek...

OTELİN  İŞLETMESİNİ Fİ-TURİZM YAPACAK
İşletmesi Fi-Turizm AŞ tarafından yapılacak otele 150 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.Otele gelen ziyaretçilerin transferleri yine talebe göre  Fi-Turizm bünyesinde bulunan özel uçak, helikopter ve otobüslerle yapılacak.

350 milyon dolarlık yatırım
FİYAPI tarafından 35 milyon dolara satın alınan Adanın üzerinde yapılacak yatırım için  350 milyon dolarlık bir kaynak kullanılacak....adanın alımında hiçbir şekilde kredi kullanmayan Fiyapı yapılacak yatırımla ilgili de kredi kullanmayacak.. bu yatırımı tamamen kendi özkaynakları ile gerçekleştirecek.. 
 
 ‘'Turizmde de fark yaratmak istiyoruz''
Fiyapı  Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, ‘'Bizim esas uzmanlık alanımız toplu konut.. bu projeye girme nedenimiz ise inşaatta yarttığımız farklılığı turizmde de yaracatağımıza inanmış olmamız... Bu proje bize çok cazip geldi.. Tamamen alışılmışın dışında farklı bir konsept oluşturacağız ve bu yeni konseptle yılda 150 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyorz''dedi.''Adayı alırken hiçbir bankadan kredi kullanmadıklarını belirten İnan, projenin inşasında da kredi kullanmayacaklarını, tamamen kendi özkaynakları ile bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi.
 
Ege Denizi kıyılarına 880 metre mesafedeki ada, Akdeniz bitki örtüsüne sahip, çam, zeytin ağacı ve makilerden oluşuyor..

Yaklaşık 4 km kıyı  şeridine, olağanüstü sualtı  güzelliklerine sahip son derece temiz berrak ve turkuaz rengi bir denizle çevrili olan adada, değişik özelliklere sahip çok sayıda koy bulunuyor..

Sakinlik ve huzurun sembolü
Ada yazın doğal korunak görevi gören muhteşem koylarına gelen irili ufaklı bir çok tekneye de ev sahipliği yapıyor.Ada,kolay erişim olanakları, uygun iklimi, kıyı,deniz ve toğoğrafik özellikleri, olağanüstü güzellikteki koyları ve bitki örtüsü ile huzur ve sakinliğin sembolü durumunda..

Garip adayı  alarak konut sektöründe ki başarısını turizme de taşıyan Fiyapı, 350 milyon dolara mal olacak tesisi 2013 sezonunda hizmete açacak..

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Adayı 35 milyon dolara satın aldık
Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, geçtiğimiz günlerde satın aldığı Garip Adası'nın fiyatını açıkladı. İşadamı Ali Dartar ve ailesine ait olan 358 bin metrekarelik adayı, tüm masraflar dahil 35 milyon dolara satın aldıklarını açıklayan İnan, buraya kuracakları tesis hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. Fi-Island ismini verdikleri 5 milyar dolarlık projeyle adada 5 yıldızlı otel ve villalar inşa etmeyi düşündüklerini söyleyen İnan, tatil köyü olarak düşündükleri projede yer alacak oda sayısını ise 1.000 olarak belirtti.

Başka ada da düşünüyor
İnan, inşaata bu yaz başlamayı ve en geç iki yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Tesisi birkaç yıl sonra satmayı düşündüklerini kaydeden İnan, “İyi bir alıcı bulamazsak kendi  portföyümüze koyarız. Ege'de satılık çok ada var. Umduğumuzu bulursak satın almak için yeni adalara bakarız”diye konuştu.
Adadaki sıcak su kaynakları nedeniyle burada bir termal tesis de düşündüklerini belirten İnan'ın satın aldığı ada, 1973 yılında işadamı Yüksel Dartar tarafından satın alınmıştı.   Yüksel Dartar'ın vefatıyla ada, çocukları Ali Dartar'ın yanı sıra Alaattin ve İhsan Dartar'a intikal etti.

BEYLİKDÜZÜ'NDEKİ PROJEYLE SADECE STÜDYO VE 1+1 YAPACAK
Fikret İnan,  Fi-Life isimli projeyle Beylikdüzü'nde sadece stüdyo ve 1+1 daire yapacaklarını açıkladı. İnan, “Fiyatlarının uygun olması nedeniyle oldukça cazip daireler. Ağustos 2011'de teslim edeceğimiz  projenin satışına 1 Mayıs'ta başlıyoruz. Teslimden sonra daire değerlerinin 89 bin TL'ye çıkacağına inanıyorum” dedi. 
888 daireyi 15 günde satma hedefiyle yola çıkılan Fi-Life projesinde toplam 1.880 daire yer alıyor. 25 katlı 6 bloktan oluşan Fi-Life'ta stüdyolar 35 metrekare, 1+1'ler ise 54 ve 60 metrekare olarak tasarlandı. Fiyat aralığı ise 37 bin TL ile 49 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, sadece ilk 500 daire için geçerli. Ödeme planına göre, ev alanlar dairenin yüzde 40'ını peşin verdikten sonra  teslime kadar  taksit ödemeyecek. Geri kalanı ise 16 ay sonra daire tesliminde verecek ve bu süre için hiç faiz ödemeyecek.
Tebernüş Kireçci

350 milyon dolar yatıracak, ‘Garip Ada'ya 5 bin yataklı otel dikecek
Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, geçen hafta  İzmir  Dikili'de 35 milyon dolara aldıkları Garip Ada'ya 350 milyon dolar yatırımla 5 bin yataklı, 5 yıldızlı otel yapacağını açıkladı. İnan, yılın 9 ayı açık tutulacak oteli 2 yılda tamamlayacaklarını söyledi.

İZMİR Dikili'de bulunan 400 dönümlük (400 bin metrekare) Garip Ada'yı geçen hafta 35 milyon dolara satın aldıklarını bildiren Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, adada, Fi-Island ismini verdikleri 5 yıldızlı ve 5 bin yatak kapasiteli bir otelin inşaatına başlayacaklarını bildirdi. Toplam 200 bin metrekare inşaat alanı bulunan adadaki otelin, kaplıca turizmine de hizmet vereceğini söyleyen Fikret İnan, “Yılın 9 ayı açık olacak otelde futbol sahaları bulunacak, futbol  kulüpleri kamp yapabilecek. İşletmesi, kuracağımız Fi-Turizm A.Ş. tarafından yapılacak otele 150 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor. Otele gelen ziyaretçilerin transferi yine talebe göre Fi-Turizm bünyesinde bulunan özel uçak, helikopter ve otobüslerle yapılacak” dedi.
350 milyon dolara malolacak
Ada üzerinde yapılacak inşaat yatırımı için 350 milyon dolarlık bir kaynak kullanılacak. Fikret İnan, bu yatırımın tamamını kendi özkaynaklarıyla yapacaklarını ifade ederek, şöyle
devam etti: “Böyle bir alım yapma ihtiyacımız ve düşüncemiz yoktu. Bundan 1-2 ay evvel ‘Yunanistan adalarını satsın' diye haberler çıkınca, araştırma yaptık. Yunanistan'da ada almamızın mümkün değildi, alsak bile işletmeyle ilgili problemler yaşayacaktık. Türkiye'de ada arayışına giriştik ve Fi-İsland adını verdiğimiz adayı satın aldık. 5 bin yatak kapasiteli otel, yatak kapasitesi olarak en büyük otel unvanını alacak. Sahte cennet olarak değerlendirilecek kadar güzel adadaki otelin yapımı için ortak ya da kredi kullanmayı düşünmüyoruz. Adayı 2 yılda bitiririz.”
1088 yeni konut
Fikret İnan, Fiyapı'nın Beylikdüzü'nde yeni konut projesi başlatacağını da bildirdi ve “Fi-Life projesiyle, 37 bin liradan başlayan fiyata daire satacağız. Fi-Life, sadece stüdyo ve 1-1'lerden oluşacak. 1088 dairenin yer alacağı proje, 25 kattan oluşan 6 blok ve 40 metrekare stüdyo, 54 metrekare 1+1 ve 60 metrekare 1+1'ler olacak. 40 metrekare stüdyo daire 37 bin lira, 54 metrekare 1+1 44 bin lira, 60 metrekare 1+1'ler de 49 bin lira. 1088 daireyi 15 günde satarız” dedi.

10 yılda 100 bin konut mütevazı bir hedef

FİKRET İnan, 15 ayda 5 bin ailelik çok büyük bir aile olduklarını belirterek, “Şu anda 8 bin daireyi geçkin devam eden inşaatımız var. Daha önce 10 yılda 100 bin konut hedefimizi açıklamıştık.  15 ayda geldiğimiz noktaya baktığınız zaman 100 bin konutluk hedefin mütevazı bir hedef olduğunu inşallah ispatlayacağız” dedi. İnan, şöyle devam etti: “Fi-Life projesi de dahil, tüm projeleri bitirebilmek için 200 milyon dolar paraya ihtiyacımız var. Şu anda 130 milyon dolar karşılığı Türk Lirası, müşterilerden alacağımız var. Daha, satılacak dairelerimiz, ticari alanlarımız ve ve Fiyapı'nın da 350 milyon dolarlık mal varlığı var. Ada parasını hesaba koymuyorum. Tüm projelerimizi bitirip teslim edebilecek, Fi-İsland'ı anahtar teslim bitirecek mal varlığına Fiyapı sahiptir. Hiçbir tapumuzda ipotek söz konusu değil.”
Hürriyet

Garip Ada 350 milyon dolara 'sahte cennet'e dönüşecek
FiYapı'nın patronu Fikret İnan, İzmir Dikili'de 30 milyon dolara satın aldıkları Garip Ada'yı 'sahte cennet' gibi yapacaklarını açıkladı. İnan, 2013'te tamamlayacakları projeye 350 milyon $ yatırım yapacaklarını söyledi
İzmir Dikili'de Türkiye'nin ilk imarlı adası Garip Ada'yı geçtiğimiz haftalarda 30 milyon dolara satın alan FiYapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, adayı 'Sahte cennet' gibi yapacaklarını söyledi. Fi-Island adını verdikleri bu yatırımla ilk defa turizm işine girdiklerini de açıklayan İnan, 350 milyon dolarlık yatırım planladıkları ada üzerinde 5 bin yataklı 5 yıldızlı bir otel inşa edeceklerini kaydetti. İnan, 200 bin metrekare inşaat alanına sahip adada kaplıca suyu bulunması nedeniyle sağlık turizmine açacaklarını ve 9 ay açık kalacağını kaydetti. Adada futbol kulüplerine kamp imkânı tanıyacak futbol sahalarının da yapılması planlanıyor. İnan, otelin işletmesini Fi Turizm AŞ adını verdikleri ve yeni kurdukları şirket aracılığıla yapacaklarını söylerken yatırımın 2013 yılında tamamlanmasını planladıklarını kaydetti. İnan adaya yapacakları yatırımda banka kredisi kullanmayacaklarının da altını çizdi. İnan adada yılda 150 bin ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

YUNAN ADASI DEĞİL GARİP ADA
Bu yıl başladıkları ve tamamlamayı taahüt ettikleri çok sayıda konut nedeniyle aslında yıl sonuna kadar başka bir yatırım yapmayı planlamadıklarını söyleyen inan adayı satın alma hikâyelerini ise şöyle anlattı: İlk olarak Yunanistan'ın adaları satacağı gündeme geldiğinde ne yapabiliriz diye düşündük. Sonra Yunan Adaları olmayınca Garip Ada'nın satışta olduğunu öğrendik. Çok cazip bir fırsat olduğu içim kaçırmak istemedik. Yaptıkları yatırımlarda banka kredisi kullanmadıklarını ve özkaynakla yaptıklarının altını çizen İnan, "Projeleri nasıl finanse ediyorsunuz, gizli bir ortağınız mı var" sorusu üzerine "Gizli bir ortağım yok. Böyle bir şeye ihtiyacım da yok. 27 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Bu soru bana soruluyor. Ancak ben bunu kendime yapılmış bir hakaret olarak algılıyorum" diye konuştu. İnan, projelerin tamamlanmasıyla birlikte 2012-2013 yılları arasında 30-35 milyon TL vergi ödeyeceklerini hesapladıklarını da sözlerine ekledi.

Projeler için 200 milyon $ lazım
İNAN, 15 ayda 8 bin konuta ulaştıklarını söyleyerek 10 sene için 100 bin konut hedeflerinden bahsetti. İnan, "Şimdiye kadar lansmanını yaptığımız projeleri tamamlamak için 200 milyon dolar paraya ihtiyacımız var. Şimdi ise müşterilerimizden 130 milyon dolar alacağımız var. FiYapı'nın mal varlığı şu anda 350 milyon dolar. Tüm projelerimizi, bitirip teslim edebilecek konumdayız" diye konuştu. İnan, ev sahiplerinin ödemeleri konusunda bir sıkıntı ile karşılaşmadıklarını da sözlerine ekledi.

İnan, toplantıda Beylikdüzü'nde yapacakları Fi Life projesini de tanıttı. Tamamı 1+1 dairelerden oluşacak 1088 konutun bulunacağı projede 37 bin TL'den başlayan fiyatlara daire satacaklarını açıkladı. 25 katlı ve 6 bloktan oluşacak Fi Life projesinde 40 m2 dairelerin 37 bin TL, 54 m2 dairelerin 44 bin TL, 60 m2 dairelerin ise 49 bin TL'den satılacağını söyledi. Projede taksit imkânı sunmayacaklarını da kaydeden İnan, bunun yerine peşin ya da yüzde 40 peşinat ve teslimatta ödeme imkânı sunacaklarını söyledi. İnan, "Örneğin 54 metrekarelik daire satın almak isteyen peşin 44 bin TL'ye alırken yüzde 40'ı peşin verene daire fiyatı 64 bin TL'ye gelecek. Biz bunu o dairenin teslim sırasında 79 bin TL'ye değerleneceğinden yola çıkarak hesaplıyoruz" dedi.
Sabah

37 bin TL'ye ev satacak
Üç yıl önce kurduğu inşaat şirketine isminin başharflerini veren Fiyapı'nın patronu Fikret İnan, 40 metrekarelik stüdyo daireyi peşin 37 bin liradan satacağı yeni projesini açıkladı.
1088 daireli Fi-Life projesi, şirketin İstanbul'da Esenyurt Belediyesi'nden 11 milyon liraya ihaleyle aldığı Beylikdüzü'ndeki arsa üzerinde hayata geçirilecek. Proje sadece stüdyo ve bir artı 1 dairelerin yer alacağı 25'er katlı 6 bloktan oluşacak. Fi-Life bloklarında 40 metrekare stüdyo dairenin peşin fiyatı 37 bin lira. 54 metrekarelik bir dairenin peşin fiyatı 44 bin lira. Ancak 14 bin lira peşin verilirse, teslimatta 50 bin lira ödenecek ve dairenin fiyatı 64 bin liraya yükselecek. Aradaki 20 bin liralık farkı İnan, "Teslim tarihinde o dairenin değeri 79 bin lira olacak." diye açıkladı. Burada metrekaresi 815 liradan daire satacağını açıklayan İnan, bugüne kadar bu fiyata daire satılmadığını ve bundan sonra da satılamayacağını söyledi. Stüdyo ve bir artı bir daireler için peşin ya da teslimatta büyük vade farkı içeren iki seçenekten başka ödeme şekli yok. Bu yıl yeni proje açıklamayacağını bildirmesine rağmen Esenyurt projesine başlama nedenini Fikret İnan, "Elimizde 13 tünel kalıp ekipmanı var. 6. ayda bunlar boşa çıkıyordu. Biz bunları çalıştırmaya mecburuz. Bu yüzden Esenyurt projesine başladık." sözleriyle açıkladı. Tuzla'daki üç projelerinde bir artı bir daire bulunmadığını hatırlatan Fikret İnan, burada bir artı bir talep eden 500 müşteriyi kaçırmamak için yeni bir proje başlatacaklarını kaydetti.

İmara açık garip Adası'nı satın aldı

Fiyapı, İzmir Dikili ilçesi açıklarında 400 bin metrekare yüzölçümlü Garip Adası'nı da satın aldı. Fikret İnan, bir hafta önce 35 milyon dolara satın aldığı adaya 5 bin yataklı otel yapacağını söyledi. Fi-İsland adını verdiği otelin Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip oteli olacağını belirten İnan, "Borcundan dolayı Yunan adalarının satılabileceğini bir-iki ay önce duyunca bunu araştırdık. Alsak bile imar durumundan yatırımın mümkün olmadığını gördük. Biz de imara açık Garip Adası'nı 35 milyon dolara özkaynaklarımızla, kredi kullanmadan satın aldık." diye konuştu. İnan, ada ve yeni konut projesi Fi-Life'yi İstanbul Esma Sultan Yalısı'nda düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Fiyapı, ada üzerinde yapacağı 5 yıldızlı otel için 350 milyon dolarlık özkaynak kullanacak. İnan, ruhsatı aldıktan 2 yıl sonra oteli hizmete açacaklarını ifade etti.

Fikret İnan'ın açıklamasına göre Fiyapı'da gizli veya açık başka bir ortağı yok. Maketten 3 yılda satılan 8 binden fazla konut için müşterilerden gelen ve gelecek paranın tutarı 130 milyon dolar. Müşterilerin yüzde 98'i ödemeleri aksatmadan yapıyor. Eldeki işlerin bitmesi için gereken para ise 200 milyon dolar. Fiyapı'nın varlığının 350 milyon dolar olduğunu belirten Fikret İnan, bütün daireleri vaktinde bitirip teslim edeceğini söyledi
İbrahim Balta / Zaman

FİYAPI son projesi Fi-Life'da 1+1 daireyi 37 bin liraya çekti 
FİYAPI, sadece 1+1 dairelerden oluşan Fi-Life projesini satışa çıkardı. Beylikdüzü'ndeki bin 88 dairelik projede 35 metrekarelik daire 37 bin liradan satılacak

Geçen yıl Bahçeşehir'deki projesi Fi-Yaka ile adından söz ettiren FİYAPI, Beylikdüzü'nde başladığı Fi-Life ile sadece 1+1'lerden oluşan bin 88 konutluk projesinde satışa başladı. Bin 88 dairenin yer alacağı proje 25 katlı 6 blok ve 35 m2 stüdyo, 54 m2 1+1 ve 60 m2 1+1 dairelerden bulunuyor. Projede 35 m2 stüdyo 37 bin, 54 m2 1+1 44 bin, ve 60 m2 1+1 daireyi 49 bin liradan satılacak.

YÜZDE 40 PEŞİNAT ALINACAK

FİYAPI, projede farklı bir ödeme sistemi de uygulayacak ve sadece peşinat alacak. Fi-Life'dan ev alanlar sadece dairenin yüzde 40'ını peşin verecek. Evi teslim alana kadar da hiç taksit ödemeyecek. Geri kalanı ise 16 ay sonra daire tesliminde verecek.

TESLİM 16 AY SONRA 

FİYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, kaliteli ve yüksek standartlarda tasarlanan ve

1 Mayıs'ta satışa çıkacak Fi-Life projesini 16 ay sonra teslim edileceğini söyledi. Teslimden sonra da dairelerin 89 bin liralık değere çıkacağını öngördüklerini söyledi. Fikret İnan, 1088 daireyi 15 günde satmayı hedeflediklerini de belirtti. İçinde ticari alan ile 20 katlı bir kulenin de bulunacağı Fi-Life projesinde, sosyal alanlar, açık kapalı yüzme havuzu, fitness, sauna, hamam, kapalı otopark, 24 saat güvenlik, sosyal ve peyzaj alanları yer alacak. Projedeki ilan edilen fiyatlar ise ilk 500 daire için geçerli olacak.

Ada aldı turizme girdi

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından FİYAPI, İzmir Dikili'deki 400 bin metrekarelik Türkiye'nin tek imarlı adası Garip Ada'yı  satın aldı. FİYAPI, adayı Fi-İsland adıyla  turizme kazandıracak. İzmir Dikili'deki Türkiye'nin tek imarlı adası olan Garip Ada'yı satın alan ve adaya Fi-İsland adını veren FİYAPI, ada üzerinde 5 bin yatak kapasiteli ve 5 yıldızlı otel inşa edecek. FİYAPI tarafından 30 milyon dolara satın alınan adanın üzerinde yapılacak yatırım için  350 milyon dolarlık bir kaynak kullanılacak.
Star

Türkiye'de bir ilk
Fiyapı tek imarlı adayı aldı, 5 bin yataklı otelle ‘sahte cennet'e çevirecek

İnşaat şirketi Fiyapı, turizm sektörüne Türkiye'de bir ilki başlatarak 'ada' satın alarak girdi. Şirket 1 hafta önce İzmir Dikili'deki “Türkiye'nin tek imarlı adası” olan 400 bin metrekare yüzölçümlü Garip Ada'yı 35 milyon dolara satın aldı ve adaya Fi-Island adını verdi. Araziyi bir şahıstan aldıklarını söyleyen Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, “Adada ticari ve sosyal alanlarla birlikte toplam 200 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor. Sahte cennet olarak değerlendirilecek kadar güzel bir adada 350 milyon dolar yatırımla 5 bin yataklı 5 yıldızlı bir otel inşa edeceğiz. Böylece Türkiye'deki en büyük yatak kapasitesine ulaşacağız” dedi.

Projeyi kendi özkaynakları ile hayata geçireceklerini söyleyen İnan, “1-2 ay önce Yunanistan'ın ada satacağıyla ilgili haberler çıkınca konuyla ilgilendik ancak imar ve işletme sorunuyla uğraşmaktansa Türkiye'de bir ada arayışına girdik” diye konuştu. Oteli 2013 sezonunda hizmete açacaklarını kaydeden İnan, yılda 150 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefledikleri oteli kurdukları Fi-Turizm A.Ş'nin işleteceğini sözlerine ekledi.

Merkezde 3 rezidans projesi için görüşme yapıyor

Bu yıl yeni bir proje lansmanı yapmayacaklarını, gelen teklifleri geri çevirdiklerini söyleyen İnan, Mecidiyeköy, İkitelli ve Bayrampaşa'da rezidans yapabilecekleri arsalarla ilgili görüşmelerinin de sürdüğünü sözlerine ekledi. İnan, “Kat karşılığı projeler olduğu için düşünüyoruz. Bununla birlikte Tuzla'da 500 kişiden 1+1 yapın talebi geldi. Uygun bir arsa bulabilirsek 500 adetlik bir konut projesine başlayabiliriz” dedi.

‘Gizli ortağımız yok vergide zirvede olacağız'

27 yıldır ticaretle uğraştığını ve pek çok kriz atlattıklarını söyleyen Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, gizli ortağı bulunduğu iddialarını şöyle yanıtladı: “Ticaret konusunda çok cesurum ama 'banka' denilince elim ayağım kesiliyor. Bırakın banka kredisini, kredi kartı bile kullanmıyorum. Mevcut projeleri bitirmek için 200 milyon dolar paraya ihtiyacım var. Bunun zaten 130 milyon dolarlık kısmı, gerçekleştirdiğimiz satışlardaki alacaklarımızdan geliyor. Satılacak birçok daire ve ticari bölümümüz var. Müşterilerimizin ise yüzde 98'inin ödeme gücü tam. 350 milyon dolarlık malvarlığımız var. Şu anda elimizdeki tüm projeleri teslim edebilecek maddi güce sahibiz. Gizli ortağımız olduğu yönündeki iddiaları hakaret gibi kabul ediyorum. 2012-2013 yılında 30-35 milyon TL vergi ödeyeceğiz. En çok vergi veren inşaat şirketi olacağız.”

1+1'ler 37 bin TL

Beylikdüzü'nde Fi-Life adında yeni bir projenin 1 Mayıs'ta satışlarına başlayacak olan Fiyapı, 1088 dairelik projede 40 m2 stüdyoları 37 bin, 54 m2 1+1'leri 44 bin ve 60 m2 1+1'leri ise 49 bin liradan satacak. Müşterilerin yüzde 40 peşinat vereceğini, geri kalanını ise evini teslim alacağı 16 ay sonra ödeyeceğini söyleyen İnan, “15 günde satılmasını beklediğimiz projede 44 bin TL'lik daire için müşteri 14 bin TL peşinat verecek. Dairesini teslim aldığında da 50 bin TL ödeyecek. Yani ev 20 bin TL farkla 64 bin TL'ye gelecek” dedi.
Nihal Yuvacan / Vatan


Geri Dön