23 / 04 / 2024

Fi-Yapı İnönü Stadı projesi 1 yıl ertelendi!

 Fi-Yapı İnönü Stadı projesi 1 yıl ertelendi!

Fi-Yapı İnönü Stadı'nın yeni bir projeyle kapasitesini genişletecek olan Beşiktaş Kulübü, önümüzdeki sezon tadilatta olacak stadının yerine maçlarını Türk Telekom Arena'da oynama talebinden sonuç alamayınca projeyi erteleme kararı aldı



Fi-Yapı İnönü Stadı'nın yerinde yenileme çalışması için kolları sıvayan Beşiktaş Kulübü, yeni sezon için statsız kalınca projeyi ertelemek zorunda kaldı. Yani siyah-beyazlılar, bu sezon da maçlarını İnönü Stadı'nda oynayacak.


Mayıs ayında kazmayı vurmayı planlayan Beşiktaş'ta bu süreç uzarken Başkan Fikret Orman, gelecek sezon statlarının tadilatta olması nedeniyle Türk Telekom Arena Stadı'nı kullanmak istediklerini açıklamış, Arena'nın kullanım hakkına sahip olan Galatasaray Kulübü ise stadın paylaşımının mümkün olmadığı yönünde tavır sergilemişti. . Bir o cepheden bir de bu cepheden gelen stat açıklamaları olayı daha da büyüttü. GSGM ile yaptığı sözleşmeyle Türk Telekom Arena Stadı'nın kullanım hakkına sahip olan Galatasaray, Beşiktaş'ın talebinde karar mercii olduğunu; siyah-beyazlılar ise takdirin devlete ait olduğunu öne sürdü.


OLİMPİYAT İLE OLAN SÖZLEŞME


Bu süreç devam ederken Yeni Şafak'ın duyurduğu haberle Beşiktaş Kulübü'nün 2012-2013 sezonu için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kullanımı konusunda sözleşme imzaladığı ortaya çıktı. UEFA'dan lisans almak için 31 Mayıs sonuna kadar stat belirtmek zorunda olan siyah-beyazlılar, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK) ile yaptıkları sözleşmeyle önümüzdeki sezon Olimpiyat Stadı'nı kiralamıştı.


Galatasaray Kulübü Ünal Aysal ve İkinci Başkan Ali Dürüst, Beşiktaş'ın Olimpiyat Stadı için yaptığı sözleşmeye "Hem sözleşme yapıyorlar, hem de stadımızı istiyorlar" şeklinde tepki göstermesiyle büyüyen polemikler sonunda devreye Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü girdi.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile stat konusunda bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından da 'stadı paylaşmayı düşünmüyoruz' fikrini devam ettiren sarı-kırmızılılar, son olarak Beşiktaş'ın talebini olağanüstü toplanarak Divan'da görüşme kararı aldı. Bir sonraki gün alınan kararla olağanüstü toplantı iptal edilerek konunun normal gününde olağan bir önemde görüşüleceği duyuruldu.


Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın "Galatasaray'ın stadı başka bir takımla paylaşması mümkün değil" şeklindeki sözleri Divan'ın eğilimini açıkca ortaya koyuyordu.


BEŞİKTAŞ TARAFTARI DA İSTEMİYOR


Siyah-beyazlı kulübün taraftarları da yaptıkları açıklamalarda Türk Telekom Arena Stadı'nda oynamaya sıcak bakmadıklarını dile getirdi. Taraftar grubu Çarşı'nın Başkanı Alen Markaryan "Galatasaray'ın bayrağının logosunun olduğu statta maça çıkmak istemeyiz. Kasımpaşa Stadı daha uygun" diyerek yönetime hedef gösterdi.


Kasımpaşa Stadı'nı uygun görmeyen, Türk Telekom Arena Stadı'nda ısrarcı olan Beşiktaş yönetiminin, Atatürk Olimpiyat Stadı'yla olan sözleşmesine rağmen bir sezon daha İnönü Stadı'nda kalma kararı aldığı öğrenildi. Henüz kazma vurulmayan İnönü'nün yerinde yenileme çalışmaları ertelenecek, Beşiktaş; Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve 5 Temmuz'daki CAS kararına bağlı olarak (eğer itirazı kabul görürse) Avrupa maçlarını İnönü'de oynayacak.


Beşiktaş startı verdi


Teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde biraraya gelen Beşiktaş, yeni sezonun ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Siyah-beyazlıların kadrosuna kattığı isimlerden Mehmet Akgün, Oğuzhan Özyakup ve Berat Çetinkaya ilk idmanlarına çıkarken Olcay Şahan'ın izinli olduğu ve Avusturya kampında takıma dahil olacağı belirtildi. Sakat İsmail ve Mustafa Pektemek çalışmada yer almadı.

Yeni Şafak


Geri Dön