18 / 04 / 2024

Fi Yapı mağdurları 7 yıldır bekledikleri konutlarını istiyor!

 Fi Yapı mağdurları 7 yıldır bekledikleri konutlarını istiyor!

Fi Yapı mağdurları 7 yıldır evlerini almak için mücadele ediyor. Mağdur grup sesini duyurmak için basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.



İstanbul'da 7 yıldır evlerini alamayana Fi Yapı mağdurları, artık konutlarını istiyor. Basın açıklaması yapan grup adına konuşan Yiğit Günaydın, "Cumhurbaşkanımız'dan, Başbakanımız'dan yardım istiyoruz. Sesimizi duymalarını, bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

 

FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında soruşturma bulunan ve mal varlıklarının bir bölümüne devletin el koyduğu Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın, geçmiş yıllarda başlattığı ve hala teslim edemediği konutların mağdurları dün bir araya geldi. Bahçeşehir'de, ellerinde dövizlerle toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, "Evlerimizi istiyoruz" sloganı attı. Fi Yapı konutlarından ev sahibi olmanın hayalini kuran ancak büyük hayal kırıklığı yaşayan vatandaşlar, "Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

''7 YILDIR MAĞDURUZ''

 

Grup adına konuşan mağdurlardan Yiğit Günaydın, "Cumhurbaşkanımız'dan, Başbakanımız'dan yardım istiyoruz. Sesimizi duymalarını, bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz. Fikret İnan denen zatın yasadışı iş birliği yaptığı müteahhitlerin inşaata devam ediyor gözüküp, rant sağlamasını istemiyoruz. 7 yıldır mağduruz. 2009'da ödediğimiz paraların artık nereye gittiğini görüyoruz" diye konuştu.

Fi Yapı’nın patronu Fikret İnan, İstanbul ve Kırıkkale’de başladığı 10 projenin 8 tanesini teslim etti. Fi Yapı'nın Kırıkkale projesinin yüzde 80'i, 10. proje olan Bahçeşehir Fi Side projesinin ise yüzde 65'lik kısmı tamamlandı. İki şantisinde eksik imalat olan Fi Yapı'nın 10 projede toplam 11 bin konutu bulunuyor. Bu konutlardan 6 bin 850 tanesinin inşaatı tamamlandı.

 

Sabah


Geri Dön