29 / 03 / 2024

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan gözaltına alındı!

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan gözaltına alındı!

Dün yapılan Akfa Holding merkezli operasyon kapsamında önemli bir isim daha gözaltına alındı. Gözaltı listesinde adı bulunan Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan da gözaltına alındı.



Dün yapılan Akfa Holding merkezli operasyon kapsamında önemli bir isim daha gözaltına alındı. Gözaltı listesinde adı bulunan Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan da gözaltına alındı.


İstanbul Mali Polisi dün çok sayıda adrese yönelik operasyon yaptı. 120 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, 97 kişi gözaltına alınmıştı. Fetullahçı Terör Örgütü’ne  mali destek sağladıkları iddiası ile Akfa Holding'in sahibi Fatih Aktaş ile A101 marketlerinin sahibi Turgut Aydın da gözaltına alınmıştı.


İddiaya göre Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar “himmet” parasının Bank Asya üzerinden ABD merkezli okullara ve derneklere usulsüz olarak aktarıldığı belirlendi. Akfa Holding’de ekipler tarafından yapılan aramada 6 adet 1 dolar, hisse senetleri, Bank Asya çekleri, yurtdışındaki FETÖ bağlantılı derneklere yapılan bağış makbuzları ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre gözaltı listesinde adı bulunan Fikret İnan, polis ekiplerine kendisi teslim oldu.  

'AKFA'DAN O OKULLARA PARA AKTARILDI'

İddiaya göre Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar “himmet” parasının Bank Asya üzerinden ABD merkezli okullara ve derneklere usulsüz olarak aktarıldığı belirlendi.

DAİRELER FATİH AKTAŞ'A GEÇTİ

Fi Yapı ile Akfa Holding arasında bir kaç yıl önce 'para ilişkisi' olmuştu. Şirketin satışını yaptığı çok sayıda daire Akfa'nın patronu Fatih Aktaş'a geçmişti. Konu ile ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam eden bir soruşturma da bulunuyor.


Fikret İnan kimdir?



Hürriyet 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İnşaat sektöründe son yılların en büyük iflas davalarından biri Fi Yapı'nın davasıydı. Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan, İstanbul, Sakarya ve Kırıkkale'deki projelerinden yaklaşık 20 bin daire için vatandaşlardan para toplayıp projelere başlamasına karşın bunları bir türlü teslim edememişti. 2012'de mahkemeye başvurup iflas erteleme talebinde bulunan İnan'ın şirketi Fi Yapı'ya mahkeme üç ayrı kayyum atamıştı. O günden bugüne dairelerini teslim alamayan vatandaşlar tarafından açılan davaların sürdüğü belirtiliyor.


FİKRET İNAN KİMDİR?

Fi Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, 14 Mart 1968'de İstanbul'da doğdu. Faik Reşit Unat İlköğretim Okulu ve Göztepe Ortaokulu'ndan mezun olan Fikret İnan, kurduğu aile şirketinde inşaat malzemeleri ticareti ile uğraştıktan sonra 2007'de Fi Yapı İnşaat A.Ş.'yi kurdu.


Sözcü



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A-101) düzenlenen operasyonda, 97 kişi gözaltına alınmıştı. Akfa Holding merkezli FETÖ operasyonu kapsamında bir gözaltı haberi daha geldi. Gözaltı listesinde adı bulunan Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan gözaltına alındı. Fikret İnan'ın Akfa Holding'le irtibatlı para trafiği nedeniyle gözaltına alındığı iddia ediliyor.

 

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR OLMUŞTU

 

Fikret İnan'ın sahip olduğu Fi Yapı, mali yapısındaki bozulma nedeniyle bir süredir sıkıntı yaşıyor ve iflas erteleme istemişti. Fi Yapı'dan konut sahibi olmak isteyen binlerce kişi mağdur olmuştu.

 

GARİP ADA'YI SATIŞA ÇIKARMIŞTI

 

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan, nakit sorununu çözmek için bir dönem  İzmir  Dikili'de sahibi olduğu Garip Ada'yı satışa çıkarmıştı. 2013 tarihinden beri iflas erteleme yapılan Fi Yapı için geçtiğimiz sene verilen kararla; Fi Yapı'nın iflasının ertelenmesi halinde verilen tapu ve inşaatlarının ilerlemesi müşterilerin risklerinin daha azalmasına sebep olacağı ve müşterilerin durumlarının daha düzeleceği, şirketin varlıklarının ve yaratacağı kaynakların buna imkan verdiği ancak zamana ihtiyacı olduğu, davacının konumunun belirsizliğinden 50 milyon dolarlık adanın satışının güçleştiği fakat iflasın ertelenmesi halinde satışın kolaylaşacağı gerekçesi düşünülmüştü.

 

EYLÜL'DE 3. UZATIM DAVASI VARDI

 

Fi Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından 2015/756 esas sayısı ile açılan iflasın ertelenmesi (2. Uzatım) davası 20 Ocak 2016 Çarşamba Günü Saat 13:35 İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülmüş duruşma eksik evrak gerekçesiyle İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin verdiği ilanla 7 Eylül 2016 saat 13.40'a ertelenmişti. 


Vatan


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/ PDY) yönelik soruşturma kapsamında Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan gözaltına alındı. İnan'ın daha önce operasyon düzenlenen Akfa Holding'le irtibatlı para trafiği nedeniyle gözaltına alındığı iddia ediliyor.


İFLAS ERTELEMEDEYDİ

Fikret İnan'ın sahibi olduğu Fi Yapı, mali yapısındaki bozulma nedeniyle bir süredir yaşadığı sıkıntılar nedeniyle iflas erteleme istemişti. Fi Yapı'dan konut sahibi olmak isteyen binlerce kişi mağdur olmuştu. Şirketin sahibi Fikret İnan, nakit sorununu çözmek için bir dönem İzmir Dikili'de sahibi olduğu Garip Ada'yı satışa çıkarmıştı. Fi Yapı için geçtiğimiz sene verilen kararla; şirketin iflasının ertelenmesi halinde verilen tapu ve inşaatlarının ilerlemesi müşterilerin risklerinin daha azalmasına sebep olacağı ve müşterilerin durumlarının düzeleceği, şirketin varlıklarının ve yaratacağı kaynakların buna imkân verdiği ancak zamana ihtiyacı olduğu, 50 milyon dolarlık adanın satışının güçleştiği fakat iflasın ertelenmesi durumunda kolaylaşacağı belirtilmişti.


Sabah


Geri Dön