18 / 04 / 2024

Fiat'ın yeni entegre otomotiv üssü Çorlu'da açıldı!

Fiat'ın yeni entegre otomotiv üssü Çorlu'da açıldı!

Fiat'ın bayisi Haliç Oto'nun yeni entegre otomotiv tesisi Çorlu'da açıldı



Açılışa, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO'su Ali Pandır ve Fiat Marka Direktörü Okan Baş katıldı. Fiat Otomobil ve Ticari Araçlar'ın en güçlü bayilerinden biri olarak dikkat çeken Haliç Oto'nun yeni otomotiv üssü, yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alan üzerinde 120 kişilik personeliyle hizmet verecek. Açılış töreninde konuşan Ali Pandır, 42 yıldır çeşitli başarılara imza atan Koç ve Fiat ortaklığının, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati ve Ferrari olmak üzere 5 global markanın Türkiye'deki temsilciliğini başarıyla üstlendiklerini ifade etti. Çorlu'da açılan Haliç Oto'nun yeni entegre otomotiv tesisinde showroom, mekanik atölyeler, müşterek kaporta, boya atölyeleri, yedek parça depoları, aksesuar satış, KFK (Koç Fiat Kredi), Otoeksper (ikinci el satış hizmeti), misafir kafeteryaları ile idari ve sosyal birimler yer alıyor.

MUSTAFA KOÇ: Başarımızın sırrı bayi ağımızda gizli

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, otomotiv sektöründe topluluk olarak 82 yıllık bir tecrübe ve birikime sahip olduklarını belirterek, bunu Vehbi Koç tarafından kurulan bayi teşkilatına borçlu olduklarını ifade etti. Koç topluluğu olarak Türkiye'nin geleceğine güven sayesinde iddialı hedeflere sahip olduklarını belirten Koç, yüksek büyüme potansiyeli vaat eden otomotiv, dayanıklı tüketim, enerji ve finans sektörlerine odaklı gelişme stratejilerini sürdürdüklerini ifade etti. Mustafa Koç, krizin bütün olumsuz etkilerine rağmen otomotiv grubu şirketlerinin hem sektörün, hem topluluğun itici gücü olmayı sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

İHRACATIN YÜZDE 48'İ
Otomotiv şirketlerinin geçtiğimiz yıl Türkiye'nin toplam otomotiv üretiminin yüzde 50'sini, ihracatın yüzde 48'ini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Koç, şöyle devam etti: "Gözbebeği şirketlerimizden biri olan Tofaş, 2009'da toplam otomotiv ihracatının yüzde 27'sini gerçekleştirdi ve kendi rekorunu kırdı. Tofaş son dönemde de, Fiat markası ile 8 yıl sonra binek ve hafif ticari araç pazarında liderliğe ulaştı."
Türkiye

 


Geri Dön