20 / 04 / 2024

Fiba ile Anadolu Gayrimenkul arasında stand kavgası

Fiba ile Anadolu Gayrimenkul arasında stand kavgası

Aynı plazada bulunan Fiba Holding ile Anadolu Gayrimenkul arasında stand kavgası çıktı.



Fiba Holding'in lobiye stand açması üzerine Anadolu Gayrimenkul mahkemeye başvurdu.

TÜRKİYE'NİN tanınmış iki büyük şirketi olan Fiba Holding ile Anadolu Gayrimenkul Yatırımcılığı ve Ticaret A.Ş. arasında ortak alan niteliğindeki lobinin kullanımı nedeniyle anlaşmazlık çıktı. Anadolu Gayrimenkul, her iki şirketin de bulunduğu Levent'deki plazanın kanunen ortak alan sayılan karşılama lobisinin Fiba Holding tarafından kullanıldığını öne sürerek ileride açacakları ortak alana müdahalenin men'i davası için delil tespiti yapılmasını talep etti.

Anadolu Gayrimenkul, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak, kat mülkiyetine tabi Levent Büyükdere Caddesi'nde bulunan plazanın 4 bağımsız bölümünün sahibi olduklarını belirttiler. Aynı plazada işadamı Hüsnü Özyeğin'e ait Fiba Holding'in de bir bağımsız bölümün sahibi olduğu ifade edilerek, plazada bulunan ve kanunen ortak alan sayılan karşılama lobisindeki, plaza resepsiyonuna ‘Fiba Holding' yazılı bir tabela asıldığını ve bir holding görevlisinin resepsiyonda oturarak ortak alanı kullandığı öne sürüldü. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre genel giriş kapıları, antreler, merdivenler, asansörler ve koridorların ortak yer sayıldığı ifade edilerek, Fiba'nın bu alanı kullanıyor olmasının ileride açılacak olan ‘ortak alana müdahalenin men'i' davasına delil olacağı kaydedilerek bu durumun tespit edilmesi gerektiği belirtildi.

BİLİRKİŞİ KARAR VERECEK

ANADOLU Gayrimenkul Ticaret A.Ş.'nin talebi üzerine mahkeme ortak alan olarak belirtilen bölümün Fiba Holding tarafından kullanılıp kullanılmadığının tespiti için binada bilirkişi tarafından inceleme yapılmasına karar verdi.
Star

Geri Dön