20 / 04 / 2024

FIFA emlak ve turizm yatırımlarını büyütüyor!

FIFA emlak ve turizm yatırımlarını büyütüyor!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) emlakçılık ve turizm yatırımlarını büyütüyor. 1.5 milyar dolar nakit varlığı bulunan FIFA'ya bağlı yan şirket, İsviçre'nin Zürih kentindeki 10 katlı bir binadaki daireleri kiraya veriyor.



Turnuvalardan elde edilen milyarlarca doları yöneten ve yolsuzluk skandallarıyla sarsılan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) emlakçılık ve turizm yatırımlarını büyütüyor. 1.5 milyar dolar nakit varlığı bulunan FIFA'ya bağlı yan şirket, İsviçre'nin Zürih kentindeki 10 katlı bir binadaki daireleri kiraya veriyor. Alp Dağları manzaralı dairelerin kira bedelleri 3-8 bin dolar arasında değişiyor. Konferans salonuna, hatıra sergisi alanına, restorana sahip olan binanın içinde yer alan müze ise pazar günü açılacak. Mayıs ayında yapılması planlanan, fakat ABD ve İsviçre merkezli yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle ertelenen açılış, FEFA eski Başkanı Joseph Sepp Blatter'in koltuğunu terk ettiği haftaya denk geldi.


AÇIKLAMA ZORUNLULUĞU YOK

FIFA'nın bu faaliyetlerinin ne kadar şeffaf olduğu sorgulanıyor. Michigan Üniversitesi'nde spor yönetimi profesörü Stefan Szymanski, "Dünya futbolunu yönetmek için kurulmuş bir organizasyonun niye otel veya restoranlar işine girdiği tam açık değil" dedi. 


Sözcü


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), emlak işine giriyor. İsviçre’nin Zürih kentinde inşa ettirdiği 10 katlı binaya futbol müzesi açacak olan FIFA, binanın üst katlarını ise kiraya verecek.


Kasasında yaklaşık 1.5 milyar dolar nakiti bulunan FIFA, önümüzdeki hafta Zürih’te futbol müzesinin açılışını yapacak. Kentin önemli bir merkezindeki binanın giriş katında açılacak müze, çeşitli aktivitelere de ev sahipliği yapabilecek. Lüks restoranın da bulunacağı binanın üst katları ise, “rezidans” olacak. Bu rezidansların, aylık 3 bin ile 8 bin dolar arasında değişen kiralara sahip. FIFA yetkilileri, organizasyonun nakit rezervini koruyabilmesi için bu girişimde bulunulduğunu kaydettiler. FIFA’nın 11 şirketi ve oteli de bulunuyor.  


Milliyet

Geri Dön