25 / 04 / 2024

Fikirtepe 2 ay içinde tamamen boşalacak!

Fikirtepe 2 ay içinde tamamen boşalacak!

Fikirtepe’de inşaatlar başlarken, bölgenin yüzde 90’ı boşaltıldı. Fikirtepe Müteahhitler Platformu Sözcüsü Eker, gayrimeşru kullanımları işaret ederek, “Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışması var” dedi.



İstanbul’da kentsel dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de sorunlar çözülüyor. İnşaatların başladığı, büyük bir bölümünün boşaltıldığı ve kamulaştırmaların sürdüğü Fikirtepe’de işgalciler için de polisten yardım istenecek. 

 

Fikirtepe Müteahhitler Platformu Sözcüsü Özkan Eker, Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm alanının yaklaşık yüzde 25’inde inşaatların faal olarak başladığını belirterek, “Şu anda Fikirtepe’nin yüzde 90’ı boşaldı. Gayrimeşru kullanımlar var. Bu konuda İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgililerin çalışması var. Fikirtepe’nin 1-2 ay içerisinde fiilen boşalacağını düşünüyoruz” dedi.

 

15 adada anlaşma bitti

Fikirtepe’de 57 adalık alanda yürütülen dönüşüm çalışmalarının hızlanması ve sorunların çözülmesi için oluşturulan platformun sözcüsü Özkan Eker, adalardaki son durumu aktardı. Eker, şunları söyledi: “57 yapı adasının 15’inde yüzde 100 anlaşma sağlandı ve bunların hepsinde çalışmalar başladı. 32 adada ise hak sahiplerinin 3’te 2’siyle anlaşma sağlandı. Bu 32 adanın 22’sinde hak sahiplerinin yüzde 90’ıyla anlaşma yapıldı, 6’sında anlaşma oranı yüzde 80-89, 4’ünde ise yüzde 70-79 arasında bulunuyor.

 

Uzman mahkemeler

Kamu kurumlarıyla birlikte ikna edemedikleri hak sahiplerine toplantılar sonrası son çare olarak kamulaştırma tebligatı  gönderildiğini söyleyen Eker, “22 hak sahibine kamulaştırma tebligatı gönderildi. 3 yerde de acele kamulaştırma için dosyalar mahkemeye intikal etti. Mahkeme süreçleri uzun sürüyor. Bununla ilgili yeni yasama yılında uzman mahkemelerin kurulacağı ve bu işlerin hızlanacağı bilgisini alıyoruz. 2-3 tıkanan projede de fiilen kamulaştırma yapıldı” dedi. 

 

Bir yıl içinde kaba inşaatlar yükselecek  

FİKİRTEPE’DE 135 hektarlık kentsel dönüşüm alanında kamu-özel işbirliğiyle yaklaşık 5 milyar dolarlık proje yürütüldüğünü söyleyen Özkan Eker, “Bir yıl içerisinde burada kaba inşaatların yükseldiğini göreceğiz. Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm alanının yaklaşık yüzde 25’inde inşaatlar faal olarak başladı” dedi. 



Vatan 


Geri Dön