28 / 03 / 2024

Fikirtepe alışveriş caddeleri ile dünya markalarını ağırlayacak!

Fikirtepe alışveriş caddeleri ile dünya markalarını ağırlayacak!

Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu ve Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yeni Fikirtepe’nin gelecekteki konumuna değindi.Fikirtepe alışveriş caddeleri ile dünya markalarını ağırlayacak.



İstanbul’un kentsel dönüşümünde pilot bölge olarak belirlenen Fikirtepe, şehir planıyla yeni bir siluete bürünüyor. Fikirtepe’nin dönüşüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu ve Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, Yeni Fikirtepe’nin gelecekteki konumuna değindi.


Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi, Nişantaşı gibi İstanbul’un çekim merkezileri arasında yerini alacak olan ‘Yeni Fikirtepe’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çalışmalarıyla planlı bir şekilde dönüşüme tabi tutuluyor.Bölgenin şehir planı kapsamında yer alacak geniş alışveriş caddeleri, Yeni Fikirtepe’yi 24 saat yaşayan ve dünya markalarını ağırlayacak elit bir nokta haline getirecek.


YENİ FİKİRTEPE’NİN GELECEĞİNE İNANIYORUZ


Selimoğlu Group ortaklığında, Yeni Fikirtepe’nin en gözde projelerinden Brooklyn Park’ı hayata geçiren ve toplamda 8 adada projeler geliştiren Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu; “Fikirtepe’de sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları İstanbul genelindeki dönüşüm projeleri için örnek olacak. Bu bölgede geliştirilen her proje, Yeni Fikirtepe’nin geleceği için çok önemli. Fikirtepe, konumu itibariyle hali hazırda zaten değerli olan bir bölge. Yeni Fikirtepe, alışveriş caddeleri, konut blokları ve ofis alanlarıyla İstanbul’un en gözde yaşam alanı olacak. Bu nedenle Fikirtepe’nin dönüşümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın doğrudan ilgilendiği bir konu.” dedi.


İSTANBUL’UN İLK MODERN ŞEHİRCİLİK YAKLAŞIMI


Modern şehirciliğin tam anlamıyla uygulandığı Fikirtepe’nin dönüşümüne dikkat çeken Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk; “Modern şehircilik planları New York gibi örneklerde şehirlerin belirli bir ölçeğe geldikten sonra sağlıklı büyümesini sağlamak için veya Dubai’de olduğu gibi ekonomik büyüme için yapılmaktadır. Yeni Fikirtepe’nin şehir planı ise Bağdat Caddesi ve çevresinde emlak fiyatlarının aşırı artması ve yapılan ulaşım altyapı yatırımlarının daha verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için yapıldı. Bölgedeki tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yeni Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nın çok daha ötesinde bir yaşam alanı olacak. Yeni Fikirtepe’nin şehir planı yapılırken duvarlar ile çevrili lüks bir semt olmak yerine çevresi ile bütünleşen ve yaşayan bir şehir olması göz önünde tutuldu. Brooklyn Park projemizi ve önümüzdeki dönemlerde lanse edeceğimiz diğer projelerimizi de bu doğrultuda çevresiyle bütünleşen bir yapıda  tasarladık. Son derece değerli bir konuma sahip olan Fikirtepe’ye daha da değer kazandıracak bir projelere imzamızı atıyoruz. Yeni Fikirtepe E5 VE TEM otobanlarının hemen yanında, iki Metro İstasyonu, Metrobüs ile  Marmaray  bağlantısı ve 2016 yılında açılacak olan Avrasya Oto Tüneli’nin  hemen girişinde bulunuyor. Bu bölge şehrin iki ucu ve tarihi yarımada arasında en kolay ulaşım bağlantısı olan böylesine değerli bir konuma sahip. Burası 4 milyon metrekare inşaat kapasitesi ile, 140.000 kişinin yaşayacağı 60.000 kişinin çalışacağı modern bir kente dönüşecek. Bölgedeki projemizle de bu dönüşümün önemli bir parçası oluyoruz. Fikirtepe’nin “Yeni Fikirtepe” olması yolunda üzerimize düşen görevi hakkıyla yerini getirmek istiyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarla ve Selimoğlu Group ortaklığında bölgedeki ilk yatırımımız olan Brooklyn Park ile kentsel dönüşümde sembol niteliğinde bir projeye imzamızı atacağımızı söyleyebilirim.” dedi.



Geri Dön