29 / 03 / 2024

Fikirtepe Brooklyn Park'ta ruhsat tamam!

Fikirtepe Brooklyn Park'ta ruhsat tamam!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında Selimoğlu ve Pana Yapı ortaklığıyla Yeni Fikirtepe konseptiyle hayata geçirilen Brooklyn Park'ta yapı ruhsatı Cuma günü teslim ediliyor. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk o süreci anlatıyor...



Yeni Fikirtepe ile özdeşleşen Brooklyn Park projesi için yapı ruhsatı işlemleri tamamlandı. Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk, yapı ruhsatı ve Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde verilen mücadeleyi anlattı...


Projelerinizde ruhsatlarınız hangi aşamada ?


Yeni Fikirtepe’de üç yıla yakın çalışmalarımız sürüyor, sürecin ilk başından itibaren ofisimizi Yeni Fikirtepe’nin ana caddesi olan Mandıra Caddesi'nde açıp operasyonlarımızı başlattık. Mahalle halkı ile sosyal bir platform oluşturduk. Fikirtepe’yi anlamak için Fikirtepe’nin içinde olmamızın gerektiğini düşünüyorduk. Fikirtepe’deki kentsel dönüşümün tüm Türkiye’ye örnek olacağını tahmin ediyorduk. Fikirtepe’nin gayrimenkul sektöründe yeni bir iş modeli olacağını düşünüyorduk. Burada hak sahibi, müteahit, belediye ve şehircilik bakanlığının içinde olduğu yeni bir model, yeni bir iş yapma şekli var. Baksanıza artık kentsel dönüşüm sertifika programları başladı. 


Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!


Tevhid ile tek tapu altında yolları içine alan yapı adaları oluşturuyorsunuz, yolların mülkiyetinin kimde olduğu ve uygulama yapılması bile sektörde bir yenilik oluyor. Fazla teknik detaylara girmek istemiyorum ama bu süreci sonuna kadar yaşadık, herkes kendi rolünü iyi oynadı ve gerçekten iyi bir örnek ortaya çıktı.


Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!


Brooklyn Park’ta ruhsat resmi işlemleri geçen hafta tamamlandı, harçlar yattı ve imzaya açıldı. Cuma günü ruhsatımızı alırız inşallah. Yeni Fikirtepe’de prosedürler, bürokrasi tam olarak oturdu, çarklar dönmeye başladı. 


Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!


Türkiye’nin ekonomisinin önümüzdeki 15 yıldaki lokomotifi kentsel dönüşüm olacaktır. Şehirlerimize sadece binalar değil, şehir planı yapılmış, Yeni Fikirtepe gibi altyapısı olan, yolları, raylı sistemleri, otoparkı ve alışveriş caddeleri olan çağdaş, modern ve yaşam şeklimize uygun semtler kazandırmamız için tek çaremiz kentsel dönüşümdür. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burada çok önemli bir rol oynayacaktır. Uzmanlaşmış kadroları ve devamlı olarak geliştirilen mevzuat ile Bakanlık sadece Türkiye’ye değil, gelişmekte olan çevre ülkelere de örnek olmaktadır.



Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!



İnşaatlarınız ne durumda ?


Lansmanı yapılan Brooklyn Park projesinde mobilizasyonumuzu tamamladık, ekibimizi oluşturduk, ruhsatımızı bekliyorduk, artık hızlı bir şekilde inşaatımızı tamamlayacağız. Hak sahipleri ile imzalarını tamamladığımız Brooklyn Life projemizde ise yıkımları tamamladık. Ruhsatımızı aldıktan sonra lansmana çıkacağız.


Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!



İki projeniz arasında fark nedir, Yeni Fikirtepe’de başka projeleriniz olacak mı?


Brooklyn Park, Fikirtepe’nin en yüksek noktasında yer alıyor, üç blokta 731 daireden oluşuyor ve adalara bakıyor, yanında da geniş bir yeşil park alanı var. Brookly Life ise E-5 otobanı Göztepe çıkışında, Metro durağına 80 metre mesafede yer alıyor. İki bloktan oluşuyor ve 417 daire var. 


Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!



Arkasından gelecek başka projelerimiz de olacak. Bizim için önemli olan burada kentsel dönüşüm sürecini baştan sona yaşamak oldu. Buradaki kazanımlarımızı farklı bölgelerde de kullanmak istiyoruz. 


Fikirtepe Brooklyn Park ta ruhsat tamam!

Pana Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Ufuk


Fakat şunun altını çizmek isterim, Yeni Fikirtepe daha yeni başlıyor, burada herkes kazanacak, alan, satan, yapan, kamu, yerli, yabancı, Fikirtepe’ye inanan herkes kazanacak Allah'ın izniyle...


Geri Dön