24 / 04 / 2024

Fikirtepe, Brooklyn’e rol model olacak!

Fikirtepe, Brooklyn’e rol model olacak!

Kentsel dönüşüm gurusu, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye’deki dönüşümün kalesi Fikirtepe’yi ziyaret etti. Şemsettin Aydın’ın misafiri olan Eric Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı.



Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe’de hayata geçirilen İstanbul 216 projesi, üst düzey isimleri ağırlamaya devam ediyor. Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams da İstanbul 216’yı ziyaret eden isimler arasında yer aldı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın’ın misafiri olan Eric Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı. 


Brooklyn de Fikirtepe’nin geçtiği zor yoldan geçti

Adams, kentsel dönüşümün dünyadaki en büyük örneklerinden biri olan Brooklyn’in bugün geldiği noktayı anlatırken Fikirtepe’nin de bu konuda epey yol kat ettiğinin altını çizdi.  Adams, “Brooklyn ile Fikirtepe’nin birbirine benzeyen çok yönü var. İki bölge de gerek imajı gerekse gelişim süreci bakımından birebir uyuşuyor.  Yaklaşık 3 milyonluk nüfusuyla ABD'deki en kalabalık ilçe haline gelen Brooklyn’de kentsel dönüşümün güzel örnekleri bulunuyor. Bugün birçok ünlü sanatçının oturmak için tercih ettiği Brooklyn, geçmişte tıpkı Fikirtepe gibi zor bir süreçten geçti. Algısı olumsuzdu. Süreçler karışıktı. Epey bir yol kat ettik. Gerek İstanbul 216 gerekse burada yükselen diğer tüm projeler tamamlandığında Fikirtepe de İstanbul’un önemli cazibe merkezi haline gelecek ve herkesin oturmak isteyeceği bir bölge olacaktır. En önce buna inanmak gerekir” dedi.


Fikirtepe’nin master planını istedi

Fikirtepe’de yaklaşık 4 yıldır kentsel dönüşüm sürecini yönettiklerini söyleyen Şemsettin Aydın, gelinen noktada büyük emeklerinin olduğunu vurguladı. “Biz bu bölgeye güvendik, geleceğinin parlak olacağına inandık. Başkan’ın da dediği gibi kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirmek çok kolay değil. Pes etmeden her türlü zorluğa göğüs gerdik. Fikirtepe’yi belli bir noktaya yükselttik. Bir yıl sonra burası çok daha farklı olacak” diyen Aydın, haftada bir kat çıktıkları projede ilk teslimlerin 2016 yılının son çeyreğinde olacağını belirtti.  


Başkan Eric Adams’a Fikirtepe master planını anlatan Şemsettin Aydın, plan çerçevesinde bölgede neler olacağını belirtti. Bunun üzerine Adams, “Bu planı mutlaka rol model almak ve Brooklyn’de de uygulamak isterim” dedi. Aydın’ı Brooklyn’deki müteahhitlerle tanıştırmak istediğini söyleyen Eric Adam, “Fırsat bulduğunuz ilk fırsatta sizi kendi ülkemde ağırlamak isterim” diye konuştu. 


Proje bittiğinde yeniden gelecek

Eric Adams, Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın’la birlikte projenin örnek dairesi ve şantiyesini de gezdi. Projedeki ortak kullanım alanlarının genişliğine hayran kaldığını söyleyen Adams, proje tamamlandığında mutlaka yeniden gelmek ve bitmiş halini görmek istediğini vurguladı. 

Yüzde 55’i kat karşılığı şeklinde yükselen İstanbul 216’nın yatırımcıya büyük kazanç sağlayacak bir proje olduğunu söyleyen Adams, “Burada yüzde 55 olan kat karşılığı oranı Brooklyn’de yüzde 25’lerde” diye konuştu. 


Türkiye gayrimenkul sektörü iştah kabartıyor

Türkiye inşaat sektörünün her geçen gün gelişen bir ivme kaydettiğini belirten Eric Adams, “Uluslararası alanda konut sektörünü ele alan analizleriyle bilinen Knight Frank şirketinin açıkladığı küresel konut fiyatları endeksine göre konut fiyatlarının en hızlı arttığı ülke Türkiye oldu. Konut her daim yatırım için cazibesini koruyor. Özellikle İstanbul’daki projelerin başarısını takip ediyorum. Yatırım için iştah kabartan bir profil söz konusu…” dedi. 



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye'deki kentsel dönüşümün kalesi Fikirtepe'yi ziyaret etti. Eric Adams, Baysaş İnşaat imzalı İstanbul 216 projesini de gezdi. Başkan, Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın'ın misafiri olarak geldi. Adams, kentsel dönüşümün dünyadaki en büyük örneklerinden biri olan Brooklyn'in bugün geldiği noktayı anlattı. Fikirtepe'nin de bu konuda epey yol kat ettiğinin altını çizen Adams, "Brooklyn ile Fikirtepe'nin birbirine benzeyen çok yönü var. Brooklyn'de kentsel dönüşümün güzel örnekleri bulunuyor. Geçmişte tıpkı Fikirtepe gibi zor bir süreçte geçti. Algısı olumsuzdu. Süreçler karışıktı" dedi. 


Posta


Bu haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Dünyada kentsel dönüşümün önemli örneklerinden Brooklyn’in Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye’deki dönüşüm merkezlerinden Fikirtepe’yi ziyaret etti


 Baysaş İnşaat tarafından fikirtepe’de hayata geçirilen İstanbul 216 projesini gezen Adams, “İki bölge de imajı,  gelişim süreci bakımından aynı. 3 milyonluk nüfusuyla Brooklyn’de kentsel dönüşümün güzel örnekleri bulunuyor. bugün birçok ünlü sanatçının oturmak için tercih ettiği Brooklyn, geçmişte tıpkı Fikirtepe gibi zor bir süreçten geçti” dedi.

Fikirtepe’de yaklaşık 4 yıldır kentsel dönüşüm sürecini yönettiklerini söyleyen Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın ise, gelinen noktada büyük emeklerinin olduğunu, 1 yıl sonra çok başka bir ilçeyle karşılaşılaşılacağını belirtti.


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe’de hayata geçirilen İstanbul 216 projesi, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams tarafından ziyaret edildi.


Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın’ın misafiri olan Eric Adams “Brooklyn ile Fikirtepe’nin birbirine benzeyen çok yönü var. İki bölge de gerek imajı gerekse gelişim süreci bakımından birebir uyuşuyor. Bugün birçok ünlü sanatçının oturmak için tercih ettiği Brooklyn, geçmişte tıpkı Fikirtepe gibi zor bir süreçten geçti. Algısı olumsuzdu. Süreçler karışıktı. Epey bir yol kat ettik. Gerek İstanbul 216 gerekse burada yükselen diğer tüm projeler tamamlandığında Fikirtepe’de önemli cazibe merkezi haline gelecek, herkesin oturmak isteyeceği bölge olacaktır” dedi.


Star



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


BAYSAŞ İnşaat tarafından Fikirtepe'de hayata geçirilen İstanbul 216 konut projesini Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ziyaret ett. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın'ın misafiri olan Eric Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı. Adams, kentsel dönüşümün dünyadaki en büyük örneklerinden biri olan Brooklyn'in bugün geldiği noktayı anlatırken Fikirtepe'nin de bu konuda epey yol kat ettiğinin altım çizdi. Fikirtepe'nin İstanbul'un cazibe merkezi haline geleceğini belirten Adams, "Uluslararası araştırmalara göre konut fiyatlarının en hızlı arttığı ülke Türkiye oldu. Konut her daim yatınm için cazibesini koruyor. Özellikle İstanbul'da yatırım için iştah kabartan bir profil söz konusu" diye konuştu. 


Hürriyet



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe'de hayata geçirilen istanbul 216 projesini Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams ziyaret etti. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu BaşkanıŞemsettin Aydın'ın misafiri olan Eric Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı. Adams, "İki bölge de gerek imajı gerekse gelişim süreci bakımından bire bir uyuşuyor. Brooklyn, geçmişte tıpkı Fikirtepe gibi zor bir süreçten geçti. Algısı olumsuzdu. Süreçler karışıktı. Epey bir yol kat ettik. Projeler tamamlandığında Fikirtepe, İstanbul'un cazibe merkezi haline gelecek" dedi. 


Vatan



Geri Dön