28 / 03 / 2024

Fikirtepe Dönüşüm Projesi, bölge halkının yüzünü güldürdü

Fikirtepe Dönüşüm Projesi, bölge halkının yüzünü güldürdü

Büyükşehir Belediye Meclisi"nde onaylanan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi"ndeki imar planı, semt sakinlerini sevindirdi...



Büyükşehir Belediye Meclisi"nde onaylanan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi"ndeki imar planı, semt sakinlerini sevindirdi. Fikirtepeli 66 yaşındaki inşaatçı Tahsin Yavuz, yeni imar durumundan çok memnun olduğunu belirterek œEskiden imar 5 ise şimdi 10 olacak. Bundan daha iyisi olur mu Yıllardır bu kararı bekliyoruz, hiç kimse karşı çıkmaz. Hem inşaat sektörü de hareketlenecek. İnşaatlara bağlı yüzlerce fabrika bağlı. Onlar da, işçi de kazanır. Yeni istihdamlar oluştukça işsizlik de bitebilir dedi.

ENDİşžELERİMİZ DE VAR

Fikirtepe esnafından Zeki Akça ise œBundan sonra gereken neyse hem Hükümet hem de vatandaş üzerine düşeni yapmalı. Daha güzel bir Fikirtepe oluşturulmalı diye konuştu. Esnaf Mustafa Erdem Er ise 1969"dan beri Fikirtepe"de ikamet ettiğini anlatarak œGeç kalınmış bir karar olarak karşıladım. Bekledik elbet, ama çok da sevinçli değiliz. Endişelerimiz de var. Umarız ˜toprak ağaları ve tuzu kuruların" ekmeğine yağ sürecek işlere vesile olmaz. Bence olan yine garibana olur. 50 metrekare arsası olan kaybeder. Yeri 400 metrekareden fazla olanlar sevinir diye konuştu.

PİSLİK ORTADAN KALKACAK  

62 yaşındaki Hamit Temizel œ30 senelik Fikirtepeliyim. Burada işyerim ve arsam var. Bu kararı çıkaranlardan Allah razı olsun. Anadolu"daki son mezbelelik bizim mahallemiz. Yıllardır Fikirtepe için hiçbir adım atılmadı. Makus talihimiz galiba değişiyor diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. şženol Akça ise œBabamın da olsa bir arsamız var. Esnaf tarafımla üzülüyorum. Esnaf arkadaşlarım adına gelecek umutsuz görünüyor. Ama babamın ve doğal olarak ailem adına da seviniyorum. çünkü pislik ortadan kalkacak, düzgün bir Fikirtepe ortaya çıkacak dedi.  

MAHALLEDEKİ ESNAFIN İşžİ BİTER

Yine esnaf olan Coşkun Mezgitçi imar planının ardından esnafın kaybedeceğini belirterek şunları söyledi: œBu imar durumundan en çok buranın esnafı kaybeder. Ama yine de Fikirtepe"nin yararına olacak. Buralar hayal edildiği gibi olursa, bugün burada oturan Fikirtepe halkı bir daha burada oturamaz. Mal kendisinin de olsa oturamaz. 700 binlik bir daireyle 200 binlik dairede oturmak aynı şey değil. Bu bir kültür meselesi. Ayakta kalamayanın köyüne döneceği günlere doğru gidiyoruz. Buralarda bahçeli evinde oturmanın lüksünü yaşayan da var. Esnaf için de buralar biter. Bu yeni Fikirtepe, esnaf için ölüm demek çünkü. Yusuf Yılmaz da Mezgitçi"nin söylediklerine katılarak œ15 yıllık Fikirtepeliyim. Olumlu bulmuyorum. Ama arsası olan mahallelimin sevindiğini biliyorum, görüyorum, duyuyorum. Esnaf kesin kaybeden taraf olacak diye konuştu.  

İmar artışı oranları

Parsel m2         İmar hakkı

¢ 200 m2       1,10

¢ 201-600 m2         1,15

¢ 601-1200 m2         2.48

¢ 1201-2500 m2         2.58

¢ 2501-4000 m2         2,80

¢ 4001-m2         3.10

¢ Ana yollarla sınırlandırılmış yapı adası: 4.14
Star/ENGİN BİçER


Geri Dön