20 / 04 / 2024

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel, mahallenin kahramanı oldu!

Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel, mahallenin kahramanı oldu!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde adı 'İnatçı Fikirtepeli'ye çıkan Alaaddin Demirel, Vartaş Yapı ile sözleşme imzalamadı; acele kamulaştırmanın yolunu açtı. Fikirtepeliler artık ona kızmıyor, aksine teşekkür ediyor...



Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel, mahallenin kahramanı oldu!


Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında etrafındaki binalar yıkılsa da evini müteahhite vermeyen ve böylelikle adı "Fikirtepe inatçısı"na çıkan Alaaddin Demirel, Fikirtepe'de acele kamulaştırmanın yolunu açtı. 


Alaaddin Demirel, 31 dönümlük arazide evini yıktırmayan tek hak sahibi olarak ülke gündemine oturdu. Haberler yayınlandıktan sonra da hep aynı açıklamayı yaptı, "Mütehhitle anlaştık, o konuyu kapattık!"


Fikirtepe inatçısı Demirel, şimdi de kendisini arayan basın mensuplarına aynı cevabı veriyor. Ancak, ha bugün ha yarın derken 2 yıl geçti ve Alaaddin Demirel sözleşmeyi imzalamadı. Müteahhitlerin yanı sıra Fikirtepe ahalisi, dernekler Demirel'in ayağına gitti ama o imzayı bir türlü atmadı.


Demirel en son bugün Vartaş Yapı ile sözleşme imzalayacağını söylemesine rağmen bu sözleri mahallede kimseyi inandırmadı. 


Fikirtepe inatçısı Alaaddin Demirel, mahallenin kahramanı oldu!


Fikirtepeli önce kızıyordu, şimdi teşekkür ediyor!


Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahallesi Derneği (FİDEM) Başkanı Ercüment Oruç, "Allah Alaaddin Bey'den razı olsun. Onun inadı sayesinde 2/3 uygulaması için süreç uzlaştı ve acele kamulaştırma kararı çıktı. Cumartesi günü Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Müsteşar ve İl Müdürleri ile yaptığımız toplantıda açıklanan acele kamulaştırma kararı, bu hafta yürürlüğe girecek. Tüm bunlar hayaldi ama Alaaddin Bey'in inadı sayesinde gerçek oldu!" diyor.


Fikirtepe'de son durum şu: Alaaddin Demirel'in bu hafta içinde noterde sözleşmeyi imzalaması bekleniyor...


Geri Dön