19 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm dedi Ünalan'da kiralar tavan yaptı!

Fikirtepe kentsel dönüşüm dedi Ünalan'da kiralar tavan yaptı!

Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarından sonra bölgeden ayrılan vatandaş Örnek ve Ünalan mahallerine akın edince her 2 bölgede de kiralık fiyatlar 2 katına çıktı.



Kadıköy Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, Ünalan ve Örnek mahallelerinde kira fiyatlarının artmasına neden oldu. Kentsel dönüşüm kapsamında evini boşaltan bölge halkı Örnek ve Ünalan mahallelerine akın edince bir anda kiralık ve satılık daire fiyatları tavan yaptı. Bölgede faaliyet gösteren emlak uzmanları yüksek rakamlara rağmen her 2 mahallede de kiralık daire bulmanın imkansız olduğunu söylüyorlar. 


Fiyatlar yüzde 50 arttı

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm başlatılmasının ardından bölgeden çıkan insanların Ünalan ve Örnek mahallelerine akın ettiklerine dikkat çeken Konrat Gayrimenkul Sahibi Taner Daşdemir, bu durumun her 2 bölgede de kira fiyatlarını yüzde 50 civarında artırdığını söyledi. 


Ünalan'da kiralık ev bulmak zor

Yaz ayının gelmesiyle birlikte Fikirtepe'den gelen göçe dönemsel hareketliliğinde etkilenmesiyle her 2 bölgede de kiralık ev bulmanın neredeyse imkansız olduğunu vurgulayan Daşdelen, evleri içinde kiracı çıkmadan opsiyonladıklarını ifade etti. 


Tüm emlakçılar zorda

1 yıl önce 400 TL'ye kiraladığı giriş katını bugün 700 TL'ye kiraladığını ifade eden Daşdemir, "Fikirtepe'den gelen insanlar 3-4 yıl sonra buradan ayrıldıklarında ev sahibi bu rakamlarla evini kiralamada zorlanacak. Şu an biz iyi iş yapıyoruz ama 3-4 yıl sonra aynı şekilde kazanamayacağız. Çünkü o günün şartlarıyla fiyatlar çok yüksek gelecek. Bu durum tüm emlakçıları zor durumda bırakacak" dedi.

 

Örnek Mahallesi'nde kiralık daire kalmadı

Örnek Mahallesi'nde kiralık daire kalmadığını ifade eden Remax İmza Gayrimenkul Danışmanı Cengiz Bilgin, "Geçen sene 500 TL'ye kiraladığımız 1+1 daireler bugün 800 TL ve üzerinde fiyatlarla kiralanıyor. Bu yüksek rakamlara rağmen bölgede kiralık daire yok. Hepsi tükendi" diye konuştu. 


Satılıklarda da  fiyatlar  arttı

Örnek Mahallesi'nde sadece kiralık değil satılık daire fiyatlarının da yükseldiğine dikkat çeken Bilgin, "Geçen sene 175 TL'den sattığımız daire bugün 200 bin TL'nin üzerinde rakamlarla satılıyor. Bu artıştaki tek etken bence sadece Fikirtepe'den gelen göç değil. 1 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen metro bile fiyatların artmasında etkili oldu. Yine Dumankaya'nın projeleri de bölgedeki fiyatların yükselmesindeki önemli etkenlerden biri" şeklinde konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön