25 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm için örgütleniyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüm için örgütleniyor!

Fikirtepe'de proje geliştiren müteahhitler, bölgede dönüşümün hızlanması için platform kurdu. 10 firmanın katıldığı platformun başkanlığını ise Emay İnşaat'ın CEO'su Özkan Eker üstlendi.



Kentsel dönüşümün pilot bölgesi Kadıköy Fikirtepe'de proje üreten müteahhitler, sorunlarını çözmek için kolları sıvadı. Mart ayı başında Ankara'ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir araya gelen sektör temsilcileri, sorunların en ince detayına kadar tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulmasını sağlamak için yeni bir platform oluşturdu. Teknik Yapı, Nuhoğlu, Emay, Vartaş, Anka, SRP Yapı, Haldız, Erşat Müşavirlik, Selka-NSK ve Baysaş İnşaat'ın katılımıyla oluşturulan platform çatısı altında kurulacak komisyonlar, bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyetini engellemek, yatırımcının ve yapı adalarının problemlerini çözmek, altyapı planlama problemlerine katkıda bulunmak ve kamu kurumlarıyla sağlıklı iletişim kuracak. Platformun ilk icraatı ise Fikirtepe'ye master plan için öneriler hazırlamak olacak. 


EKER LİDERLİK EDECEK 

Ankara'dan sonra İstanbul Kadıköy Kozyatağı Hilton otelinde gerçekleştirilen ikinci toplantıda Fikirtepe'nin problemlerinin çözümüne katkı sağlamak için ortak karar alan müteahhitler, bu kapsamda görev dağılımı yaptı. Platformun başkanlığına Emay İnşaat Kentplus Kadıköy projesinin CEO'su Özkan Eker seçilirken, icra kuruluna da Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın getirildi. 


Sabah / Seda Tabak


Geri Dön