26 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm ile 500 bin TL'ye 2+1 verilecek!

Fikirtepe kentsel dönüşüm ile 500 bin TL'ye 2+1 verilecek!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm start alıyor. 251 hak sahibi ile anlaşan Baysaş, 35 metrekare arsaya karşılık, 500 bin TL değerinde 95 metrekare 2+1 daire verecek...



Van depremiyle birlikte Türkiye'nin gündemine yeniden oturan kentsel dönüşüm konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe'de, ilk somut adım atıldı. İBB'nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, Baysaş İnşaat ilk kazmayı vuracak. Adana'da lüks projelere imza atan ve Ataşehir'de Gold Tower projesini tamamlayan Baysaş, 7 ada, 64 parselde yer alan tüm mülk sahipleriyle el sıkıştı. Bugüne kadar Türkiye'nin önde gelen birçok firmasının ilgilendiği ve mülk sahipleriyle anlaşma oranının yüzde 80'lerde kaldığı Fikirtepe'de, Baysaş İnşaat 8 ay gibi bir sürede 251 hane sahibi ile anlaşmaya vardı. Şirketin bu uygulamasının Fikirtepe'deki diğer parsel ve adalar başta olmak üzere İstanbul'da farklı oranlarda imar artışının öngörüldüğü Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Okmeydanı gibi ilçelerde de mülk sahiplerine ve müteahhit firmalara örnek olması bekleniyor.

40 katlı iki blok yapılacak
Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'de hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55'lik pay ile anlaştıklarını ifade ederek, "Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve bin TL'de taşınma parası ödeyeceğiz. Projeyi 24 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Yaklaşık 35 metrekarelik arsa karşılığında, mülk sahiplerine yaklaşık 90 metrekare büyüklüğünde 2+1 daire veriyoruz" dedi. Aydın, yapacakları proje hakkında da bilgi vererek, 500 ila 550 arasında dairenin yer alacağı, 40'ar katlı 2 kule yapacaklarını açıkladı. Fikirtepe'nin ilk projesi olacağı için buranın statüsünü belirleyecek ve sembol bir yapı yapacaklarını belirten Aydın, "Şu anda mimari proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mayısta yıkımları tamamlayarak kazmayı vurmayı hedefliyoruz" dedi. Aydın, projedeki dairelerin metrekare satış fiyatının 5 bin ila 8 bin TL arasında değişmesini öngördüklerini kaydetti.


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk:
Sırada Suadiye ve Fenerbahçe var
Baysaş İnşaat'ın anlaşma sağladığı Fikirtepeliler'le buluşma yemeğine katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Baysaş İnşaat'ın Fikirtepe'deki başarısının diğer uygulamalara örnek olacağını söyledi. Öztürk, "Sırada Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgeler var. Fikirtepe özel bir alan olduğu için burada 4.14'e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe'de bu kadar imar artışına gerek yok. Orada 2.5 emsal yeterli olacaktır. Fikirtepe yöntem olarak örnek alınmalı, burada uygulanan oranlar diğer bölgeleri aşırı beklentiye sokmamalıdır" dedi.

Fikirtepeli'nin yüzü gülüyor
Anlaşmaya vardıkları Fikirtepeliler'le birlikte Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün de katılımıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Şemsettin Aydın, "Kentsel dönüşüm gündeme geldiğinden bu yana Fikirtepeliler'in morali bozuktu. Burada bir beklenti oluştu, ancak firmalarla vatandaş arasında anlaşmalar yapılamadı. Bu da moralleri bozdu. Yüzde 100 anlaşma sağlayan firma olarak diğer uygulamalara örnek olacağız. Artık Fikirtepeli'nin yüzü gülüyor" dedi.
Sabah


Geri Dön