17 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?

Fikirtepe kentsel dönüşümde kaç adada anlaşma sağlandı? Fikirtepe'de kaç adaya yapı ruhsatı verildi? Kaç alanda anlaşmalar yüzde 90'ı geçti? Kaç adaya kamulaştırma tebligatı gönderildi? Kaç adada uzlaşma toplantısı yapıldı? İşte Fikirtepe karnesi!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından 29 Kasım 2014 Cumartesi günü düzenlenen 'ikinci Fikirtepe zirvesi'nin sonuçları, toplantının düzenlendiği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü tarafından açıklandı. 


Fikirtepe Yatırımcı Profili Veri Bankası oluşturuluyor! Detaylar için tıklayın!


Beşiktaş Balmumcu'da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre toplantı, Müsteşar Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Müsteşar Mücahit Demirtaş ve Altyapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Bademin katılımı ve Müsteşar Öztürk'ün koordinasyonunda gerçekleştirildi. 


Fikirtepe'de iş yapan müteahhit firmaların yetkililerinin davet edildiği geniş katılımlı toplantıya İl Müdürü Yaşar Güvenç ile ilgili Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri ve Şube personelleri iştirak etti.


Toplantıda, Fikirtepede gelinen son durum ve karşılaşılan sorunlar hakkında Müdür Yardımcısı Hande Yalçıntaş, ruhsat verme ve proje inceleme konusunda da İmar Planlama Şube Müdürü Günay Çoban birer sunum yaptı.


Fikirtepe'de son durum!


Yapılan sunumda Fikirtepe'deki son durum raporu niteliğinde şu bilgiler paylaşıldı:


- 57 adadan 12'sinde yüzde 100 anlaşma sağlandı,


- 4 adaya yapı ruhsatı verildi, 


- 8 adet ada projeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) avan proje onayında,


- 32 adada 2/3 oranda anlaşma yapıldı, 


- 21 alanda anlaşmalar yüzde 90'ı geçti,


- 14 adaya kamulaştırma tebligatı gönderildi, 


- 8 adada uzlaşma toplantısı yapıldı,


- 1 adada acele kamulaştırma evrakları mahkemeye intikal etti,


- 3 adada acele kamulaştırma için kıymet takdiri başladı.



Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?



Müsteşar Öztürk ne dedi?


İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Müsteşar Öztürk, firma yetkililerine bir an önce işe başlamada seri işlerini titizlikle takip etme talimatını verdi. Öztürk ayrıca bu alanda iş yapan firmaların durumlarının ilgili yerlerden araştırılacağını , vatandaş haklarının korunması adına ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti. 


Öztürk'e göre yararlı olduğu düşünülen bu toplantılar sıkça yapılacak ve İBB ile sorunlar varsa onlarla da toplantılar düzenlenecek.


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön