20 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşümü için Ukra ve Anka'dan hamle!

Fikirtepe kentsel dönüşümü için Ukra ve Anka'dan hamle!

İstanbuldaki kentsel dönüşümün pilot bölgesi seçilen Fikirtepeyi yeni yatırımlarının odağı yapan inşaat firmaları, parseller birleştirildiğinde emsali 4e çıkaran ve yükseklik sınırını kaldıran imar hakkının verilmesiyle bölgedeki çalışmalarına hız verdi



 

Varyapın 4 parselle, Baysaj İnşaatın 64 parselde yer alan 256 haneyle anlaştığı bölgede, Ukra İnşaat, bölge halkına daha yakın olabilmek için ofis kurdu. Anka İnşaat ise 60 dönüm arsanın hissedarlarının sözleşmelerini yaparak bölgeden ilk taşınmaları başlattı.

Kentsel dönüşümün pilot bölgesi olarak belirlenen Fikirtepeyi Anadolu yakasının Maslakı yapacak bir dizi yatırım için projeler geliştiren inşaat firmaları, daire sahiplerine parselleri birleştirmeleri halinde emsali 4e kadar çıkaran ve yükseklik sınırını kaldıran imar hakkının verilmesiyle bölgedeki çalışmalarını hızlandırmaya başladı. Varyapın Fikirtepede 4 önemli parselle anlaşma sağladığı, Baysaş İnşaatın 7 ada, 64 parselde yer alan toplam 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 oranında anlaşma imzalayarak dikkatleri çektiği bölgede, Ukra İnşaat, bölge halkını kentsel dönüşüm konusunda bilgilendirmek ve süreci bilinçli bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla bir irtibat bürosu kurdu.

Yüzde 95 alanın özel mülkiyet olduğu, 1.500 dönümlük alana sahip Fikirtepede kentsel dönüşüm konusunda Beylikdüzünde Ukra City projesiyle 127 kişiyi biraraya getirerek büyük bir deneyim kazandıklarını aktaran Ukra İnşaat CEOsu Kürşat Tuncel, Kentsel dönüşüm kararı çıktığından bu yana Fikirtepe halkıyla yakın iletişimde olduk. Fikirtepelileri yapmış olduğumuz projelere götürdük. Fikirtepe sakinlerine sözleşmeden teslime kadarki sürecin şeffaf olacağı ve vaatlerimizi yüzde 100 yerine getireceğimizi taahhüt ettik. Şimdi de irtibat büromuzla arazi sahiplerinin tüm sorularına yanıt bulabileceği bir platform oluşturduk diye konuştu. Ukra olarak Fikirtepenin vizyonunu değiştirecek projeler inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Tuncel, Fikirtepede, semt sakinlerine de çok büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü burada kentsel dönüşüm hareketi başarıyla sonuçlanırsa, İstanbul gerçekten bu işi başarmış olacak. Böylece şehrimizdeki değişim ve dönüşüm hızlanacak dedi.

Kanun değişirse Teknik Yapı, yatırımda ilk sırada

Fikirtepede kentsel dönüşümle ilgilenen firmalar arasında A-Z İnşaat, Selimoğlu ve Ekşioğlu İnşaat gibi firmaların adı geçerken; Baysaş İnşaat 500 ila 550 arasında dairenin yer alacağı, 40ar katlı 2 kule, Vartaş İnşaat da 700 hak sahibiyle el sıkışarak 3 bin 50 rezidans yapacağını açıklamıştı. Fikirtepe bölgesindeki gelişmeleri yakından izleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da kat mülkiyeti kanununda yapılacak değişikliği bekliyordu. Kanunda değişiklik olduğu anda yatırım hamlesi başlatmaya en yakın şirket ise Teknik Yapı... 3-4 parselle anlaşmak için son aşamada olan şirket, kanunda yapılacak değişiklikle burada ticari birimler ile rezidansların birarada olduğu bir konsept geliştirmeyi planlıyor.

 

Nihal Yuvacan / VATAN

 

 


Geri Dön