19 / 04 / 2024

Fikirtepelilerden Ankara çıkartması!

Fikirtepelilerden Ankara çıkartması!

Proje: Fikirtepe Bölgesi

Fikirtepe mağdurları 3 Eylül 2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdürü Vedat Gürgen ile görüştü... Bu görüşme sonucunda Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten ve Egemen Bağış’tan randevu alınmasına karar verildi...



HER ADADA’DAN BİR  KİŞİ KOMİSYON ÜYELERİ ARASINDAN  3 KİŞİ 3/09/2012 TARİHİNDE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI GENEL MÜDÜRÜ VEDAT GÜRGEN İLE,  Ankara  –BALGAT’TAKİ MAKAMINDA 1.5 SAAT SÜREN TOPLANTI NOTLARI AŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULUR:

Fikirtepe Bölgesinin tüm adalarını gösteren Harita 

Belediyeler ile karşılıklı yazışmalarımız

80m2 sınırlandırmaya itiraz dilekçesi ve ekinde toplanan imzalar

IBB’den yayınlanan 3 adet plan tadil notları 

Sn Vedat Gürgen’e teslim edildi.


SORUNLARIMIZ;

1)Fikirtepe için verilen 4.14 emsal oran’ın bölge için piyango niteliğinde olduğunun farkında olduğumuzu , ancak, 3/2 çoğunluk yasası buraya uygulanmadığı sürece, anlaşma yapılan adalarda taşınmaların tamamlanmadığı  inşaatların başlanamadığı, kiracıların, kiraları, elektrik ve su faturalarını ödemedikleri, Kira ile geçinen  emekliler ciddi maddi , manevi kayıplar yaşadığı, boşalan evlere tinercilerin sızdığı ve bölgenin güvenliğinin  tehlikeli boyutlara ulaştığı, imzalayanlar ve imzalamayanlar arsasında selam sabah kesildiği ve düşmanlığın tırmandığı bir dönem yaşanmakta olduğu ,


2)Ayrıca çoğunluğu imza atmayan Adalar, karşılarında ciddi firma bulamadıkları için ilerleyemediklerini, Fırsatçı ve rant peşinde koşan firmalar ada içinde seçtikleri birkaç kişiyi bir şekilde  satın aldıkları ve ada halkı ile  anlaşarak değil, dayatarak imza attırmaya çalıştığı için de sonuca ulaşılamadığı ve adanın kilitlendiği, bu firmalar logolarını binaların üzerine de çakınca,  ciddi ve güvenilir firmaların  hiç ilgilenmediği v.s muhtelif sorunlardan bahsedildi. 


3)Alt yapı problemi olan ve 4.14’ü yakalamayan adalar da firmalar ile bir sonuca varamamakta.


4)Otoritelerin Bölgeye gelip imzalamayanları teşvik ve motive edici konuşmalar yapması psikolojik açıdan etkili olabilir.


5)Bakanlığın Bölgede anlaşma yapan ve yapmaya çalışan firmaları çağırıp dilek ve şikayetlerini dinleyip projelerini hızlandırmaları için motive etmesi,


6)Ciddi ve güvenilir firmaların Bakanlık tarafından Fikirtepeye yönlendirilmesi,


SN.VEDAT GÜRGEN’NİN ÇÖZÜM VE ÖNERİLERİ:

Bahsedilen sorunlara çözüm için destek olmak adına  sorunlarımızı Bakana sunacağını , öneri ve tavsilerini de aşağıda şekilde belirtmiştir:


-Fikirtepe’ye 3/2 yasası uygulanmamaktadır. Ancak Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Bölgesinin Riskli alan olduğunu Bakanlığımıza yazılı olarak bildirir ise biz o bölgeyi 3/2 kapsamına alır 60 gün içinde yıkarız.  *(Bunun için Kadıköy Belediye Başkanın’dan randevu alınacak)*

-

-4.14 ile Fikirtepe bölgesinde her bir malik tapulu yeri için  bir’e beş alacak buna rağmen imzalamaması enteresan 4.14 kaldırıldığında, yerleriniz kayıtlarda arsa olarak göründüğü için bir’e bir alacaksınız. Çoğunluk imzaladığına göre kabuledilebilir bir sözleşme olduğunu varsayıyorum , bir serveti teptiklerini düşünerek hayret ediyoruz. İmzalamayanların mazeretini çok merak ettiğim için dinlemek isterim.


-En kısa zamanda İstanbul’a gelip bölgeyi tekrar gezeceğini , özel kalemine bizim İrtibat telefonlarımızı bırakmamızı  rica ederek toplantımız son buldu.




SONUÇ : Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten randevu alınacak

                 İstanbul-Kadıköy’den Milletvekili ,Egemen Bağış’tan randevu alınacak.



Geri Dön