29 / 03 / 2024

Fikirtepe Müteahhitler Platformu güncel sorunları masaya yatırdı!

Fikirtepe Müteahhitler Platformu güncel sorunları masaya yatırdı!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm bölgesinde sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için bir araya gelen Fikirtepe Müteahhitler Platformu, Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirdi.



 

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm bölgesinde sorunların çözülmesi ve bölgedeki dönüşümün hızlanması için bir araya gelen Fikirtepe Müteahhitler Platformu, Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Erhan Gökal ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun da katıldı.

 

Emay İnşaat CEO’su Özkan Eker‘in Başkanlığı‘nda Teknik Yapı, Nuhoğlu, Emay, Vartaş, Anka, SRP Yapı, Haldız, Erşat Müşavirlik, Selka-NSK ve Baysaş İnşaat'ın katılımıyla oluşan platform üyelerinin yer aldığı toplantıda, Fikirtepe yapı adalarındaki güncel sorunlar masaya yatırıldı, mevcut ve olası sorunlara dair alternatif çözüm yolları araştırıldı. Yaklaşık 200.000 kişinin yaşaması öngörülen dönüşüm bölgesinin sağlıklı bir yaşam alanına dönüşmesi için ortak hareket eden inşaat firmaları, sorunların detaylı olarak tespit edilmesi ve çözüme kavuşturulmasını sağlamak için önümüzdeki günlerde çözüm yollarına dair hazırlanacak raporla birlikte yeniden bir araya gelecek.

 

Bölgedeki hak sahiplerinin mağduriyetini engellemek, yatırımcının ve yapı adalarının problemlerini çözmek, altyapı planlama problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak ve kamu kurumlarıyla sağlıklı iletişim kurmanın amaçlandığı Fikirtepe Platformu’nun yönetiminde, Başkanlığı yürüten Emay İnşaat CEO'su Özkan Eker, icra kurulu üyeleri Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın yer alıyor.


Geri Dön