24 / 04 / 2024

Fikirtepe Platformu yurtdışına açılacak!

Fikirtepe Platformu yurtdışına açılacak!

Türkiye’nin ilk planlı kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe Platformu’nu oluşturdu.



Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketleri Kadıköy Fikirtepe’de yaklaşık 4 yıldır devam eden İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projesinin hızla ve başarılı bir şekilde tamamlanması için güç birliği yaptı. Bölgede proje geliştiren şirketlerden 17’si bir araya gelerek Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği öncülüğünde Fikirtepe Platformu’nu hayata geçirdi. Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu’nun yaptığı platformun  halihazırda; Baysaş, CC Group, Dumankaya, Ekşioğlu Yapı, Emay, Erkan Grup, Güral İnşaat, Haldız İnşaat, Nuhoğlu, Pana Yapı, Sefa İnşaat, Selka NSK, Sinanlı Yapı & Yiğit Group, SVR Group, Şua İnşaat, Teknik Yapı ve Vartaş şirketleri olmak üzere 17 üyesi bulunuyor. 


18 MİLYAR $ DEĞERE ULAŞACAK 


Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Tarihte fikrin merkezi olarak konumlanan Fikirtepe’de bir “ortak aklın buluşma noktası” olarak bu platformu kurduk. Fikirtepe’de proje geliştiren firmalar olarak, kuruluş altyapısı ne kadar sağlam olursa, ne kadar çok firma bu platforma katılırsa, o denli güçlü bir sinerji oluşturacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. Fikirtepe’de, 57 yapı adasının 20’sinde inşaat çalışmalarına başlandığını söyleyen Nuhoğlu, "Bölgede yer alan projelerde 2016 sonunda yaşamın başlaması öngörülüyor. Türkiye’nin en teknolojik ve yenilikçi inşaat firmalarının gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm tamamlandığında projenin toplam değeri 18 milyar dolara ulaşacak" ifadelerini kullandı.


Bölgenin fiyat avantajı da var 


Nuhoğlu, “Fikirtepe’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kentsel dönüşüm başarıyla sürüyor. Tapuda tevhit işlemlerini tamamlayarak projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunan tüm firmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatlarını alabiliyor. Hem Bakanlığın, hem de ilgili Belediyelerin desteğiyle Fikirtepe’de gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm başarıyla devam ediyor” dedi. Fikirtepe’nin benzer lokasyonlara göre fiyat avantajıyla da öne çıktığının altını çizen Nuhoğlu, “Yatırımcılar için İstanbul’un en cazip bölgesinde yer alıyoruz. Metro bağlantıları, alışveriş caddesi, ortak ulaşım yolları, şehir parkı, hastane, okul gibi donatılarla Fikirtepe altyapı sorunları çözülmüş bir lokasyon’’ diye konuştu. 


Yurtdışına açılacağız


Önümüzdeki dönemde platform olarak iddialı bir şekilde yurtdışı fuarlarda yer alacaklarını açıklayan Nuhoğlu, "Fikirtepe’yi uluslararası gayrimenkul arenasına taşıyacağız. Bölgedeki projeler, gayrimenkul alıcılarına modern, güvenli, konforlu, son teknoloji ile yapılmış, kentin merkezinde yer alan konutları uygun fiyat avantajlarıyla sunuyor” dedi.


Akşam


Geri Dön