25 / 04 / 2024

Fikirtepe Platformu'nda 'Fikirtepe araba hırsızları' haberine açıklama!

Fikirtepe Platformu'nda 'Fikirtepe araba hırsızları' haberine açıklama!

Fikirtepe Platformu Emlakkulisi.com'da yer alan ve Akşam Gazetesi tarafından yapılan‘’Fikirtepe’nin boş olması araba hırsızlarının fırsatı oldu’’ başlıklı haber yansımasında yer alan yazı hakkında açıklama yatpı.



Türkiye’de, 6306 no’lu kanun ile depreme dayanıklı konutlar oluşturma amacı ile başlayan kentsel dönüşüm sürecinin en büyük örneği ve ülkemizin ilk planlı kentsel dönüşüm projesi Fikirtepe’dir. Fikirtepe’deki çalışmalar 2012 yılında başlamış olup 4 yıldır devam etmektedir. Bu çalışmaları hızlandırmak amacıyla geçtiğimiz yıl Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği tarafından Fikirtepe Platformu kuruldu.  


Bugün, 57 adada dönüşümün devam ettiği Fikirtepe’nin çehresi her geçen gün olumlu yönde değişmektedir. Bu değişim için, İstanbul’un sosyal ve kültürel yaşam merkezi olmasına katkıda bulunacak olan Fikirtepe Platformu üyesi 20 inşaat firması çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


Fikirtepe Platformu’nun çalışmaları ile haberinize yansıyan ‘tehlikeli’ ve ‘izbe’ algısı örtüşmemektedir. Ortaya çıkan tablo, hem arsa sahipleri hem de oradan ev alan yeni sahipleri bakımından başarılı bulunmakta ve dünyaya örnek olacak bir yaşam alanı ortaya çıkmaktadır. Özellikle şantiye alanlarında firmaların 7 /24 güvelik önlemi aldıklarını sizin nezdinizde tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bunların dışında yine aynı haberde belirtilen ve suç unsuru teşkil eden ‘araba hırsızlığı’ vb. iddiaları hakkında emniyet güçlerinin çalışmaları Fikirtepe Platformu tarafından yakından takip edilmektedir. 5 yıl içerisinde 160 bin kişinin yaşayacağı Fikirtepe tamamlandığında; eğitim merkezlerine, kültür, sanat ve spor aktivitelerinin gerçekleştirileceği tesislere, alışveriş ve yeme -içme alanlarının bulunacağı prestij caddesine ve bölge içerisinde ulaşımı sağlayacak tramvay, füniküler gibi toplu taşıma araçlarına kadar birçok sosyal imkana sahip olacak. 


İlgili haberinizde kullandığınız görselin de Avrupa Yakası’nda çekilmiş bir fotoğraf olduğunu belirtmek isteriz. 


Fikirtepe Platformu’nun bu hedef doğrultusunda Fikirtepe’nin yeniden, insan odaklı, yaşanabilecek modern bir kent olması için üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğini belirtmek isteriz. 


Saygılarımızla,


Fikirtepe Platformu


Fikirtepe'nin boş olması araba hırsızlarının fırsatı oldu!



Geri Dön