19 / 03 / 2024

Fikirtepe 'Primtepe' oldu!

Fikirtepe 'Primtepe' oldu!

Fikirtepe'de konutların metrekare fiyatı 2 yılda ikiye katlandı. Dönüşüm öncesi metrekaresi 4 bin lira olan satış fiyatları 8 bini buldu, 12 bin dolara çıkması bekleniyor



Anadolu yakasındaki iddialı yatırımların adresi Fikirtepe gayrimenkulde kısa sürede elde ettiği getiri ile Primtepe sıfatını kazanarak sektörü yatırıma motive etti. Bölgede konutların metrekare fiyatı 2 yıl içinde ikiye katlandı. İki yıl önce 4 bin 400 lira seviyesinde olan metrekare birim fiyatı bugün 8 bin lira seviyesine ulaştı. Dönüşüm tamamlanınca ise Fikirtepe'de evlerin metrekaresinin 8-12 bin dolar aralığında olması bekleniyor. 


HEM OTURUM HEM YATIRIM 


Fikirtepe'de İstanbul 216 projesini geliştiren Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, bölgenin şehir merkezinde ve Metrobüs, Metro,  Marmaray  ile Avrasya Tüneli gibi önemli ulaşım yolları üzerinde bulunması nedeniyle yatırım potansiyeli taşıdığını, bunu da fiyatları sürekli olarak yukarı çektiğini belirtti. Yeni ruhsat alan konut projelerinin Fikirtepe'ye olan inancı artırdığına dikkat çeken Aydın, "Bu da arsa sahipleri ile müteahhitler arasında anlaşma sürecini hızlandırmak için teşvik edici bir unsur oldu. Fikirtepe, İstanbul'un merkezinde modern hayatın ihtiyaçlarını karşılayan modern bir semt haline geliyor. Hem oturum hem de yatırım açısından yüksek satış performansına sahip. Biz de ortaya çıkan bu tablo nedeniyle İstanbul 216 ikinci etap projemizi hayata geçirmek için son aşamaya geldik" dedi. 


80 MİLYON DOLARLIK YENİ ETAP 


Fikirtepe'de İstanbul 216 projesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden ruhsat alan ilk firma olan Baysaş, 80 milyon dolara mal olacak ikinci etap projesi için yıkım çalışmalarını tamamlayarak, ruhsat sürecine girdi. Eylül itibarıyla yeni etapta satışlara başlamayı hedeflediklerini anlatan Şemsettin Aydın, projenin 12 bin 123 metrekare arsa üzerinde yükseleceğini anlattı. Aydın'ın verdiği bilgilere göre yaklaşık 580 konuttan meydana gelen İstanbul 216'nın ikinci etabında biri home ofislerden oluşan toplam üç blok yer alacak. Projede alanları 52 ila 168 metrekare arasında değişen 1+1'den 3+1'e kadar farklı konut tiplerini bulunacak. 


Sabah





Geri Dön