25 / 04 / 2024

Fikirtepe projeleri MIPIM 2016'da sergilenecek!

Fikirtepe projeleri MIPIM 2016'da sergilenecek!

Fikirtepe’de proje üreten firmaların, bu yıl MIPIM’e çıkarma yapması düşünülüyordu. Yabancıların ruhsat ‘endişesi’ nedeniyle bundan vazgeçilirken, bu plan 2016’ya ertelendi..



Fikirtepe’de proje üreten firmaların bir araya gelerek Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na (MIPIM) katılmayı düşündüklerini ancak yabancı yatırımcıların ‘ruhsat ve kat irtifakı’ndan kaynaklı endişeleri nedeniyle bu fikirden vazgeçildiğini belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “2016’da bu sorunları çözmüş olarak MIPIM’e damgamızı vuracağız” dedi. Nuhoğlu, şunları söyledi:

“Mipim’e katılmak 2016’da daha uygun olacak, bölgede ruhsat çalışmaları, inşaat süreçleri belli bir aşamaya gelecek, yabancılar daha garanti, ruhsatı, kat irtifakı uygun projelere geliyorlar, o zaman o boyutuyla gelirseniz bu fuara damga vurursunuz. Gelecek yıl da bunu sağlamış olacağız” diye konuştu.

Bölgede ruhsatını alan ya da alma aşamasında olan 15 firma olduğunu dile getiren Nuhoğlu, “Fikirtepe’de dönüşüm 4 yıldır tartışılıyor. Süreç bu yıl hızlanacak ve yıl içinde 30 firma bölgede inşaata başlayacak” dedi.


Platform kuruldu

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm süreci 4 yıl önce başladı ancak hala sorunlar çözülmedi.

Bölgedeki problemleri geçen hafta Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’le görüştüklerini belirten Nuhoğlu, “Ankara’dan sonra İstanbul’da da toplantı yapıp, bir platform kurmaya karar verdik. Nuhoğlu İnşaat, Teknik Yapı, Emay, Anka Yapı, Baysaş, Vartaş, Haldız İnşaat, Selimoğlu İnşaat ve Pana Grup katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de sürece dahil. Bölgede geç de olsa master plan yapılması, fikirtepe’nin yurtiçi ve yurtdışında tanıtılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde ruhsatını aldığı Yenitepe İstanbul projesini MIPIM’de tanıttı. Önceki yıllarda fuarda Rusya ve Ortadoğu ‘hakimiyeti’ olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, Türkiye’nin de bu yıl hakim ülkelerden olduğunu söyledi.


Geri Dön