16 / 04 / 2024

Fikirtepe sakinleri kentsel dönüşüm için evlerini boşaltmaya başladı!

Fikirtepe sakinleri kentsel dönüşüm için evlerini boşaltmaya başladı!

Kentsel dönüşümle yüksek imar izni çıkan İstanbul Fikirtepe'de gecekondularını müteahhitlere kat karşılığı veren mahalleli, buruk bir sevinç yaşıyor. Yıllarca oturdukları, doğup büyüdükleri, düğünlerini yaptıkları evlerini boşaltan Fikirtepeliler, duygula



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen Kadıköy Fikirtepe'de müteahhitlerle anlaşma sağlayan mahalleli evlerini boşaltmaya başladı. Şu ana kadar 4 mahalleyi kapsayan proje alanında yaşayan ev sahiplerinin yüzde 35'i ile anlaşma sağlandı. Ev sahipleri, geçici süreyle değişik semtlere kiracı olarak taşınıyor.

'BİR GÜN ALTIN OLACAK'
 Cengiz Düz: Gözlerimi açtım bu evde büyüdüm. Babam hamallık yapıp bu evi yapmış. Biz burayı satacaktık. Babam 'Ben öleceğim. Burası altın olacak. Satmayın' dedi. Rahmetli 3 sene önce vefat etti. Dediği çıktı.

 Halit Seymen: Babam inşaat kalfasıydı. Gündüz işe gidip gece burayı yaptı. Sıkıntılar yaşıyorduk. Şükür ki kentsel dönüşüm başladı. Burada su yokken annemle birlikte Çamlıca'dan, Sultan Murat Köşkü'nden su taşırdık. Su geleceği zaman sokakları ellerimizle kazdık.

Doğan Minaz: Allah devletimizden razı olsun. Devlet zorlamasa bu iş olmazdı. 150 metrekare dubleks daire var. 150 bin liraya satamadım. 5 odada 8-10 kişi kalıyorduk. Bu iş çok iyi oldu.

Fethi Maden: 30-40 yıllık binalar hepsi. Sıradan ustaya yaptırılmışlar. Şu anda deprem olsa ne olur tahmin bile edemiyorum. Yeni binalar akıllı olarak inşa edilecek. İnsan gibi yaşadığımızı hissedeceğiz. Aidat abartılı olmazsa otururuz.

MESUT ER/Sabah


Geri Dön