29 / 03 / 2024

Fikirtepe sakinlerine acele kamulaştırma için tebligat gönderilmeye başlandı!

Fikirtepe sakinlerine acele kamulaştırma için tebligat gönderilmeye başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın Kadıköy Fikirtepe için aldığı ' acele kamulaştırma ' kararının ardından firmalarla uyuşmazlık yaşayan vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Fikirtepe için aldığı 'acele kamulaştırma' kararının ardından firmalarla uyuşmazlık yaşayan vatandaşlara tebligatlar, Valilik kanalıyla gönderilmeye başlandı.


Fikirtepe acele kamulaştırma için mahkemeden acele karar çıktı! Detaylar için tıklayın!


Fikirtepe'de 4 yıldır bir formül bulunamayan kentsel dönüşüm sürecinde, kamuoyunda 'Fikirtepe inatçısı olarak anılan ve tek başına yürüttüğü kentsel dönüşüm direnişi nedeniyle süreci sekteye uğrattığı imalarına maruz kalan Alaadin Demirel'in yanı sıra aynı yapı adasından 43 kişiye daha tebligat gönderildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Valilik kanalıyla gönderdiği kamulaştırma talimatı içeren tebligatlar, Demirel'in yalnız olmadığını ortaya çıkardı.


YÜZDE 2.5'İ BİLE 44 KİŞİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Valilik kanalıyla gönderdiği kamulaştırma tebligatlarının yanı sıra Fikirtepe'de proje geliştiren firmalardan biri olan Vartaş Yapı da uzlaşmaya yanaşmayan maliklere eş zamanlı olarak tebligat gönderdi. Firma tarafından yollanan 11 Temmuz tarihli ihtarnamelerde, Merpenköy'de bulunan 287 pafta, 2310, 2311, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2281, 2284 adalardaki 44 kişi, kamulaştırma için sözleşmeye davet edildi. Firmanın sözleşmeye davet ettiği isimler arasında Fikitepe'nin sembolü haline gelen Alaattin Demirel'in 2314 adada bulunan evi de bulunuyor. Ayrıca Bakanlığın gönderdiği ihtarnamede sözleşme imzalamış olan kişilerin bölgedeki yüzdesi 97.4 olarak ifade edilirken; anlaşma sağlamayan 44 kişilik isim listesi yaklaşık yüzde 2.5 oranına tekabül ediyor.



15 GÜN İÇİNDE UZLAŞIN YA DA


Anlaşma sağlanamaması halinde acele kamulaştırma işlemlerinin başlatılacağının belirtildiği metinde 15 gün içerisinde “sözleşme imzalamaya davet ettiğimizi aksi halde acele kamulaştırma işlemlerinin başlatılması için Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğüne bilgi verileceğini ihtaren bildiririz" ifadelerine yer veriliyor.


9 Mayıs 2014 tarihinde alınan 'acele kamulaştırma' kararı gereği, hak sahiplerinin tebligat gönderilmesinden itibaren 15 gün içerisinde firmalarla uzlaşması, uzlaşılmaması halinde acele kamulaştırma yapılması bekleniyor.


DİĞER ADALARDA DA UZLAŞMAZLIK VAR


Fikirtepe ve Dumlupınar mahalleleri ile Eğitim ve Merpenköy mahallelerinin bir kısmını kapsayan kentsel dönüşüm projesi toplamda 1340 dönüm (134 hektar) alanı kapsıyordu. 61 yapı adasının bulunduğu kentsel dönüşüm bölgesinde Bakanlığın Alaattin Demirel'in evinin bulunduğu sadece 31 dönümlük arsa için gönderdiği 'boşaltın' talimatının ardından bölgedeki diğer adalarda da aynı anlaşmazlık yaşandığı resmi olarak ortaya çıktı.


"HEDEF GÖSTERİLİYOR"


31 dönümlük arazide tek başına kalarak 'Fikirtepe'nin sembolü' haline gelen Alaattin Demirel yapılan tebligatlarla ilgili olarak, “Kendilerine göre ortadan kaldırılacak sorunu küçültüp bir kişiye indirgeyerek onu da ezmeye, hedef göstermeye çalışıyorlar. Böylece, vatandaş yerine konmayan, çaresiz, sessiz büyük kütleyi, sağlanan otorite destekleri ile ham etmeleri çok kolay olacak diye düşünüyor olmalılar" dedi.


Milliyet 


Geri Dön