23 / 04 / 2024

Fikirtepe SRP 1-Brodway ve SVR-48 numaralı adalarda son durum!

Fikirtepe SRP 1-Brodway ve SVR-48 numaralı adalarda son durum!

SRP 1 - Broadway Proje adası ve SVR - 48 Numaralı adalarda son durum ne? Bu adalarda işe başlanmamasının asıl sebebi kim ? İmza atmayan vatandaşlar ne talep ediyor? Haklı talepler nelerdir ve gerçekten haklı talepler midir?



Fikirtepe'de imza atmış bir çok vatandaş hala neyi bekliyoruz , firmalar neden iş yapmıyor diye haklı olarak sorup beklerken bazı adalarda firmalar haricinde vatandaşlardan kaynaklanan sorunlar dikkatlerden kaçmıyor..!


SRP1 ve SVR - 48 Numaralı Adalarda yüzde doksanları aşan imza oranı ile 2 yıldır beklenmesi bir çok imza atan vatandaşın mağduriyetine sebep olmakta. Peki bu adalarda imzalar neden tamamlanamıyor? Firmalar ne zaman iş başı yapacak ?


FİKENTDER'e ve FİKİRTEPEHABER.com'a bir çok vatandaştan gelen '' İnşaat firmalarına sesleniyoruz...! Ne zaman iş başı yapacaksınız ? '' tarzındaki şikayet ve sorular karşısında kayıtsız kalamıyoruz ve bu haberi yapmak durumunda kaldığımızı özellikle belirtmek istiyoruz. Konuya ilişkin tarafların görüşlerini aldık ve bunu haber olarak sizler için yayınlıyoruz...


Firma yöneticelirinin SRP1 adası hakkındaki son açıklamaları ...


Pana Yapı CEO ' su Kürşat Ufuk ve SRP Genel Müdürü Yasin Ufuk Beylerle yaptığımız görüşmelerde '' İmzaların bitmemiş olması, iş yapmamız noktasında en büyük engel oluşturmaktadır. Genel çizgileri belli, haklı nedenlerle varsa bir yanlış anlama düzeltmeye hazırız. Kimsenin hakkının yenilmesine de mağdur edilmesine de razı değiliz. Ada bütünlüğünün sağlanması en birincil hedefimizdir. İmzalar bugün tamamlanmış olsa inanın en kısa süre içerisinde bu ada için boşaltma tebligatlarını gödereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Zaten bakanlığa ve FİKENTDER'e de bu yöndeki kararlılığımızı bildirmiş bulunuyoruz. İmzaların tamalanıp ada bütünlüğünün sağlanması için FİKENTDER Derneğiyle beraber yoğun bir çaba içerisindeyiz,'' dediler.




FİKENTDER Derneği' nden SRP1 adası ve 48. ada hakkında son durum analizi ve arabuluculuk açıklamasında,


'' Kişilerin kendi insiyatifleri ile anlaşmaları, kamusal bir baskı altında kalmamaları en temel ilkemizdir. Ancak bireysel hakları savunurken çoğunluk olarak konsensus sağlanmış bir çok adalarda firmalar ile anlaşmak isteyen, ama nasıl olsa sona kaldım beni görmeden olmaz mantığı içerisinde imzalarını bekleten vatandaşların etik olmayan bu davranışlarını da yanlış bulduğumuzu belirtmek isteriz. Kişilerin Plan notlarındaki veya kanunlarda mevcut farklı yapılaşma seçeneklerini talep etmesi farklı bir hak arama olabilr. Bunun haricinde, bütünlüğü sağlanmamış adalar içerisindeki imza oranlarında ciddi eksiklik karşısında, toplu bir konsensus sağlanmadan her hangi bir ilerleme olması da zor. Ancak imzaların yüzde 95 leri geçmiş ve sadece daha fazla ne alabilirim amacıyla sürecin her kim tarafından olursa olsun uzatılmasını doğru bulmuyoruz, '' denilmekte.


Açıklamanın devamında, gerçek ve doğru hak arayışlarının haricinde, genel bir konsensus sağlanmış birlikte hareket edilip bir kaç imzası eksik kalmış olan adalarda imza atmayan parsel sahiplerinden bazıları için söylenen veya şahit olduğumuz; ada içerisinde toplumla hareket ediyormuş algısı verip, hakkını savunduğunu iddia ederek daha fazla ve aşırı taleplerde bulunanları da es geçemiyoruz ve bu durumda olanları savunmak bir tarafa desteklemelerinin bile mümkün olmadığı vurgulanmakta.


FİKENTDER Derneğinden yapılan açıklamada, ''Özellikle mülkiyet hakkı ve sözleşme serbestisi ile plan notlarındaki alternetif yapılaşma seçenekleri de dahil bu bağlamda tüm vatandaşların haklı talepleri doğrultusunda her türlü desteği sağlarken, haksızlıklar karşısında da gerekli girişimlerde bulunmak durumundayız. '' denilmekte.


FİKENTDER Dernek Başkanı Yasin Bektaş, ''gerçekten iş yapabilecek firmalar ve vatandaşlar arasında mevcut anlaşmazlıkların giderilmesi ve çözüme odaklı pozitif ilerleme sağlanması için bir çok adada iş yapabilme kabiliyet ve tasarrufuna sahip firmalar ve henüz imza atmamış ve kalan bir kaç parsel sahibi olan vatandaşlar nezdinde girişimlerde bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz. Son olarak SRP 1 adasında proje yapacak olan PANA YAPI ile yaptığımız görüşmelerde imza atmamış olan vatandaşlar ile arabulucu olmamız istenmiştir. Bu konu hakkında firmanın mali yapısı yanında, derneğimize söylediği ''haklı talep ve düzeltmeler ile ilgili olarak her türlü yanlış anlama varsa düzeltmeye açığız ve imzaların bitmesi durumunda vakit kaybetmeksizin boşalt vereceğiz '' yönünde ki verilen sözleri ile görüştüğümüz vatandaşların iyimser yaklaşımları bizim arabuluculuk yapmamız için en büyük güvence olmuştur, '' dedi


SÜRECİ TIKAYAN İNATÇI KİM?


Bektaş konuya ilişkin yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi;


'' Başladığımız görüşme maratonunda bazı vatandaşlar ile karşılılı görüşmeler gerçekleştirdik, Görüşme yapmadığımız ancak devam edeceğimiz SRP 1 adasında ki tüm vatandaşların haklı talep ve beklentileri noktasında yanlarında bulunmamıza rağmen, haksız talep ve beklentiler noktasında yapabilecek bir şeyimizin olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Ancak, imza atmış çoğunluğun mağduriyeti noktasında yaptığımız görüşmelerin çözümsüz kalması noktasında da çözümsüzlüğe taraf olanlar ( firma veya vatandaş farketmez) hakkında rapor hazırlayıp tüm yetkili mercilere ileteceğimizi ve bu raporumuzu basın aracılığı ile de tüm kamuoyuna deklare edeceğimizi herkesin bilmesini özellikle vurgulamak isteriz, dedi.


SRP1 adası mutlu sona çok yakın. Yakında imzaların tamamlanmasıyla firma adayı boşaltmaya hazırlanıyor ...


Bektaş, sonuç olarak SRP1 adasında henüz imza atmamış bulunan vatandaşlarla görüşmelerin devam ettiğini ve bu konuda güzel gelişmelerin olacağından hiç şüphelerinin olmadığını söyledi. Bektaş İmza atmamış olan vatandaşlarla yapılan olumlu görüşmelerin en kısa sürede neticelenmesini ümit ettiklerini ve bu ada içerisinde kalan imzaları da tamalayarak FİKİRTEPEHABER.com aracılığı ile tüm kamuoyuna müjdeli haberi vermek istediklerini söyledi.


48 Numaralı SVR - Pana adasında son durum ve FİKENTDER girişimi


48 Numaralı SVR adası ile ilgili taraflarla görüşmelere başlayan FİKENTDER Derneği, bu ada ve imza almış firmalar arasında ki uzlaşı hakkında iyimser olduklarını söyledi. Gelen talep ve şikayetler üzerine firmalar ile görüşme maratonu başlatan FİKENTDER Derneği, firmaların yakın zamanda uzlaşmalarını ve vatandaşları mağdur etmeyecek bir formül üzerinde anlaşacaklarını ümit ettiklerini söyledi. Bektaş, yaptığı açıklamanın devamında firmaların uzlaşırken vatandaşları mağdur etmemeleri gerektiğini söylerken, imza atmış veya atmamış olan vatandaşların da katı bir tutum sergilemeden yapıcı olarak çözüme yönelik yaklaşımlarının bu adada işleri hızlandıracağını belirtti. 


SVR - 48 Nolu adada  Pana Yapı ve SVR (Vartaş) ile sözleşme imzalamış vatandaşların haricinde henüz yüzde 10 civarında da imza atmayan bir grup daha bulunmakta. Bu ada ile ilgili son ve güzel gelişmeleri ilerleyen bir kaç hafta içerisinde sizlerle paylaşacağız. FİKENTDER Derneği olarak girişimlerimiz 




Fikirtepe Haber


Geri Dön