20 / 04 / 2024

Fikirtepe’de 1.3 milyon metrekare alan dönüşüyor!

Fikirtepe’de 1.3 milyon metrekare alan dönüşüyor!

Fikirtepe’de 1 milyon 330 bin metrekarelik alanda dönüşüm yapılıyor. Dönüşümün yapıldığı bölgede 160 bin kişinin yaşaması öngörülüyor. Bu yıl teslimlere başlayacak firmalar ve seneye oturumun başlayacağı parseller ile Fikirtepe yepyeni bir merkez olacak.



Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında 1 milyon 330 bin metrekare dönüşüm yapılıyor


Kentsel dönüşüm yapalım, parsel dönüşümü bırakalım demekten yılmadık. Fikirtepe bu anlamda yorucu bir süreci geride bıraktı. Evet hiç kolay olmadı. Ancak ilk kez kütüphaneden otoparka, alışveriş aksından sağlık ocağına, okuldan sinemaya, gezinti alanlarından yaşlılar yurduna sürdürülebilir yeni bir kent parçası için çalışmalar planlı programlı sürdürüldü.


1 milyon 330 bin metrekare dönüşümün yapıldığı bölgede 160 bin kişinin yaşaması öngörülüyor. Bu yıl teslimlere başlayacak firmalar ve seneye oturumun başlayacağı parseller ile Fikirtepe yepyeni bir merkez olacak. Kentsel dönüşüm sürecinde tüm tarafları zaman içinde dinledik. Ancak söylem değil de eylem üretenlerin eleştirilerine kulak asmayı her zaman daha anlamlı buluyoruz. Fikirtepe Platformu, bölgede platforma üye 20 inşaat firması ile hem gönüllü hem profesyonel bağlamda dönüşümün bir parçası olmuş durumda.


Bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişinin dönüşüme evet demesi sağlanmış. Bölgenin yüzde 40’ı ile yüzde yüz anlaşma sağlanmış ve projelendirme devam ediyor. Geri kalan yüzde 60 oranındaki adalarda yüzde 70’ten yüzde 98’e kadar değişen oranlarda anlaşma sağlanmış durumda. Platform, sürdürülebilir bir yaşam için komisyonlar kurmuş. Halen 1 milyon 500 bin metrekarelik bir alan için peyzaj projeleri hazırlatılıyor. Uzlaştırma komisyonları, hukuk komisyonları tüm taraflar için hizmet veriyor.


Fikirtepe Platformu Genel Müdürü İrfan Şükrü Yağcı’nın dikkat çektiği üzere, platformun hazırladığı master plan kısa bir süre önce onaylanmış. Plan kapsamında Fikirtepe’deki bütün sosyal alanlar, yeşil alanlar, prestij caddesinde yer alan füniküler ve tramvay hattı gibi toplu taşıma alanları tanımlanmış durumda.


Habertürk/ Esin Tümer


Geri Dön