29 / 03 / 2024

Fikirtepe'de 2 araçlık otopark şartı projeleri değiştirecek!

Fikirtepe'de 2 araçlık otopark şartı projeleri değiştirecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Fikirtepe'de askıya çıkan imar planları müteahhit ve vatandaşları sevindirdi ancak 80 metre yükseklik ve her daireye 2 araçlık otopark şartı, projelerde değişikliğe yol açacak...



Bakanlar Kurulu tarafından 'riskli alan' ilan edilmesinin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandığı Fikirtepe'nin imar planları tamamlanarak, askıya çıktı.
Planlara göre, Fikirtepe'de yüzde 25 donatı alanı belirlenirken, emsal de adalarda 4 olarak belirlendi. Yeni açıklanan planlar hem sektörü hem de vatandaşları memnun ederken, plandaki iki madde projelerde değişikliğe yol açacak.
Bunlardan ilki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen 80 metre yükseklik sınırının korunması olurken, ikincisi de her bağımsız birim için iki araçlık otopark zorunluluğunun getirilmesi oldu. Müteahhitler şimdi projelerini bu şartlara göre yeniden düzenleyecek ve hızlıca ruhsat aşamasına geçecek. Bölgede iki ay içinde inşaatların başlaması bekleniyor.
Standardı yüksek Fikirtepe'nin askıya çıkan imar planlarıyla ilgili konuşan İstanbul Kentsel Dönüşüm ve Altyapı Hizmetleri Müdürü Bülent Babaoğlu, yeni planlarla Fikirtepe'nin donatı standartları yüksek yerlerden biri olacağını söyledi. Fikirtepe'de otopark zorunluluğu da getirdiklerini ifade eden Babaoğlu, "Her birim için iki otoparklık araç zorunluluğu makul göründü" dedi.
İstanbul'un silüetini korumak adına 80 metre yükseklik şartının da korunduğunu söyleyen Babaoğlu, şöyle konuştu: "Ancak herkes 80 metre kule yaparım gibi bir beklentiye girmesin. Taban oturumu geniş olan yerlerde yükseklik az, dar olan yerlerde yükseklik fazla olacak. Bunların hepsi ruhsat aşamasında belirlenecek." ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde süreci hızlandırmak için Fikirtepe'de bir ofis açılacağını açıklamıştı. Bülent Babaoğlu, ruhsatı yerinde verecek bu ofisin önümüzdeki hafta açılacağını ^ belirtti. , Erdoğan f Bayraktar Projeler rötar yapacak TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, şu açıklamayı yaptı: "Hem arsa sahibi hem inşaat firmalarının mağdur olmamasına özen gösterilmiş. Ancak her birime 2 araçlık otopark verilmesi maliyeti ve fiyatları olumsuz etkileyebilir. 80 metrelik yüksekliğin 100 metre olarak revize edilmesi, projeleri kolaylaştırır. Projeleri sil baştan yapacağımız için satışlar birkaç ay rötar yapacak." Plan beklentileri karşıladı EMAY inşaat'ın ortaklarından Hakan Çağlar, yeni planların beklentilerini karşıladığını ve hemen proje aşamasına geçeceklerini söyledi.
Çağlar, "Plan gayet hızlı bir şekilde ortaya çıktı. Bazı aksaklıklar varsa da bunu projelendirme aşamasında görüyoruz, ilk göze çarpan, küçük dairelere de otopark verilmesi şartı olmuş. Ancak bunun da büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.
Çalışmalar devam edecek ANKA Yapı ise Fikirtepe ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu olumlu karar ile birlikte tüm çalışmalar kaldığı yerden devam etmeye başlayacak ve projeler satısa devam edecek. Anka Yapı olarak avan projemizii tamamlayarak İBB'ye müracaat etmiştik. Bakanlığımızın olumlu müdahalesi sonucunda da artık ruhsat süreci hızla sonuçlanacağından hiçbir sorun kalmadı." Top artık şirketlerde YENİ planlara göre ne vatandaş ne de firmaların hak kaybı yaşamayacağını söyleyen Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, "Daha planlı, doğayla uyumlu, yaşanabilir bir Fikirtepe ortaya çıkacak.
Kamu görevini yaparak, Fikirtepe'yi düzlüğe kavuşturdu. Şimdi artık top İnşaat şirketlerinde.
Planlar çerçevesinde şirketler projelerine odaklanacak" dedi.

Vatan

Geri Dön