25 / 04 / 2024

Fikirtepe'de 7 firma proje için başvuru yaptı!

Fikirtepe'de 7 firma proje için başvuru yaptı!

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesine devam ettiklerini söyleyen Şaadet Temel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile görüştüğünü belirterek, Büyükşehirle birlikte süreç çok hızlandı. Yedi firma proje için başvurdu...



Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesine devam ettiklerini söyleyen Şaadet Temel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile görüştüğünü belirterek, "Büyükşehirle birlikte süreç çok hızlandı. Yedi firma proje için başvurdu. 3 firma ilk planda encümenden geçti. Bunlar Anka, Teknik Yapı ve Emay İnşaat oldu" dedi. Şimdi kadastroya havale edildiğini aktaran Temel, "Biz zaten tek tapuya çevirmiştik. İBB projeyi onayladığında ruhsatı alacağız. Bu işlemler önümüzdeki hafta netleşmiş olacak ve biz de satışa başlayacağız" dedi. Fikirtepe projesini geçen yıl mayıs ayında metrekaresi 4 bin 800 TL'dert satışa çıkarttıklara hatırlatan Şaadet Temel, "Demir ve inşaat malzemesine zam geldi. 


Bu fiyatlardan satış yapmak mümkün değil. Şimdi 6 bin ile 8 bin lira arasında satışa başlayacağız. Daha sonra ise fiyatlar zamlanıp 6 bin 600 liradan başlayacak. Böylece Mayıs'ta 4 bin 800 liradan konut almış olanlar kâr yapmış olacak. Yani lansman fiyatlarımız 6 bin liradan aşağı inmez" diye konuştu. 


Posta Gazetesi 


Geri Dön