26 / 04 / 2024

Fikirtepe’de Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat'ın projelerine ruhsat verildi!

Fikirtepe’de Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat'ın projelerine ruhsat verildi!

Terk edilmiş halde 3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe' den iyi haber geldi. Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat’ın projeleri için ilk ruhsatlar verildi...




Terk edilmiş halde 3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe'den iyi haber geldi. Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat’ın projeleri için ilk ruhsatlar verildi.


İstanbul’un kentsel dönüşüm çalışmalarında en çok tartışılan bölgesi şüphesiz Fikirtepe idi. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada 14 Şubat Cuma günü harçlarını yatıran müteahhitlerin ruhsatlarını alabileceğini belirtmişti. 


İdris Güllüce: Fikirtepe problemi diye bir problem kalmadı!


Bu kapsamda ise Fikirtepe'de projesi onaylanan Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat harçlarını yatırarak ruhsatlarını aldı.


50 bin konut için ilk inşaatlar başlıyor...

Bölgede 55 bin 500 metrekare alanda 4 proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı 11 bin 504 metrekarelik alan için ruhsat onayını aldı. İlk etapta 650 konut inşa edecek. Anka Yapı Fikirtepe'de 50 bin metrekare alanda 2 bin konut yapacak. 19 Şubat'ta da temelini atacak. Emay İnşaat ise 30 bin metrekare alanda bin 750 konut inşa edecek.



Geri Dön