28 / 03 / 2024

Fikirtepe'de büyük sıkıntılar geride kaldı!

Fikirtepe'de büyük sıkıntılar geride kaldı!

İNDER Başkanı Durbakayım: "Fikirtepe'deki problemler artık yoruldu ve yoğruldu. Halihazırda çözüm aşamasına geçildi ve çok büyük sıkıntılar geride kaldı" dedi.



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Fikirtepe'deki problemlerin artık yorulduğunu ve yoğrulduğunu, halihazırda çözüm aşamasına geçildiğini ve çok büyük sıkıntıların geride kaldığını bildirdi.


Durbakayım, düzenlediği basın toplantısında, kentsel dönüşümde gelinen sürece değinerek, Fikirtepe'nin artık belli bir raya oturduğunu söyledi.


Ataşehir'de İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin kurulduğunu, Bağdat Caddesi'nin dünyaca ünü olduğunu, Fikirtepe'nin ise buraların pabucunu dama atacağını belirten Durbakayım, Fikirtepe'nin E-5'e ve denize aynı mesafede olduğunu, şu anda Fikirtepe'ye hitap eden 3 metro istasyonu bulunduğunu, başka raylı sistemlerle takviye yapılacağını da kaydetti. 


Durbakayım, Fikirtepe'deki problemlerin artık yorulduğunu ve yoğrulduğunu, halihazırda çözüm aşamasına geçildiğini ve çok büyük sıkıntıların geride kaldığını bildirdi.

- "Fikirtepe'de artık her şey yolunda"

Nazmi Durbakayım, gerek müteahhitler gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse diğer idarelerin Fikirtepe için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Geldiğimiz noktada, belki 3-4 yıl evvel bu noktada olabilseydik Fikirtepe'de bugün hayat başlamıştı. Burada plansız, iskanı, projesi olmayan yapılaşma vardı. Kentsel Dönüşüm Yasası çıktığında eksik olan veya olamayacak şeyler vardı. Bu açıklar yönetmeliklerle, o da olmazsa talimatlarla kapatılmaya çalışıldı. Fikirtepe'nin tamamı 6306 sayılı yasadan faydalanırken bir dava ile bütün olay kitleniyordu."


Fikirtepe ile ilgili yaşanan problemlere değinen Durbakayım, bir parselde iki ayrı firmanın faaliyet gösterme için yaptığı girişimlerden doğan sorunların da büyük oranda çözüldüğünü söyledi.


Daha önce uzun süre belediye başkanlığı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Fikirtepe'ye büyük önem verdiğini ifade eden Durbakayım, "Bugün Fikirtepe'nin çözülemez denilen problemleri çözüm yolunda veya çözülmüş halde. Buranın master planını yaptık. Bölgeye giriş çıkışlar belirlendi. Fikirtepe'de artık her şey yolunda." diye konuştu. 


Durbakayım, Fikirtepe'de bugün itibarıyla iyi olmayan konunun fiyat olduğunu belirterek, Fikirtepe'deki inşaat maliyetlerinin yüksek olduğunu ve satış fiyatlarının istenilen seviyede bulunmadığını iddia etti. 


AA


Geri Dön