29 / 03 / 2024

Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor!

Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor!

Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyorç Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Fikirtepe’de yüzde 100 anlaşma sağlanamayan proje adalarında hazine adına kamulaştırma yoluna gidiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni çözümler getiriliyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla hızlanan Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni çözümler getiriliyor.

 

Proje adalarında 2/3 çoğunluğu sağlamış olan firmalar tarafından anlaşmaya katılmayan malikler için Bakanlık tarafından gereğinin yapılması için İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlendirildi. İl Müdürlüğü, bu kapsamda yüzde 90 ve üzeri anlaşma sağlanmış proje adaları başta olmak üzere söz konusu başvurular değerlendirilerek anlaşmaya katılmayan maliklere karara katılmaması halinde acele kamulaştırma yoluna gidileceğine dair yazılı bildirimler yapıyor.

 

Taraflar arasında uzlaşmanın sağlanması adına kendisine tebligat yapılan malikler ve ilgili firmalar İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde bir araya getirilerek tarafların anlaşmama noktasındaki sorunlarını dile getirmek üzere toplantılar düzenleniyor.

 

Toplantılar sonrasında yapılan yeni anlaşmalara ilişkin sözleşmeler ve tapu kayıtları ile anlaşmaya hala katılmayan maliklerin güncel listesi acele kamulaştırma sürecinin başlatılması için İl Müdürlüğüne iletiliyor.

 

Son durumda anlaşma sağlanamayan maliklerin bilgileri acele kamulaştıma işlemleri başlatılmak üzere Defterdarlık kanalıyla Mahkemeye iletiliyor.

 

Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bundan sonraki kısmının arsa sahipleri ile müteahhit arasında olduğunu vurguladı. Bakan İdris Güllüce, ancak arsa sahibinin hakkından fazlasını isteyip diğer vatandaşları mağdur etmesi ya da müteahhidin vatandaşı ezmesi gibi durumlarda adaleti sağlamak için yasalar çerçevesinde devreye girebileceklerini kaydetti.



Geri Dön