18 / 04 / 2024

Fikirtepe'de ikilem sürüyor!

Fikirtepe'de ikilem sürüyor!

Kentsel dönüşüm sancılarının sürdüğü Fikirtepe'de Kamulaştırması yapıldı denilen vatandaşa hiçbir bir belgenin ulaşmamış olması Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın nasıl bir ikilem içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.




Fikirtepe'de bakanlığın şaşkınlığı ve içine düştüğü zor durum işlerin ilerlemesinde nasıl bir zorluk olduğunu gözler önüne seriyor. Bakanlığın, İki hafta önce kamulaştırmadan vazgeçtik , 2/3 çoğunluk satış yöntemine geçiş yapıyoruz derken bir hafta ara ile kamulaştırma yaptıklarını ilan ettiler. Ancak daha sonraki hafta Fİ-kentder '' Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği' ne yaptıkları bir sonraki açıklamada da 2/3 çoğunluğa satıştan vazgeçtiklerini ama kamulaştırma yöntemine devam edeceklerini söylemişlerdi. Tüm bu yaşanılanlar ile beraber mevcut sıkıntıların varlığı işi içinden çıkılmaz hal almasına sebep oluyor. 


Gizli denilen belgeler aleni nasıl dolaşıyor 


Fikirtepe'de firmalar ve destekçileri tarafından yoğun propaganda ile ulusal basında da yapıldı olarak duyurulmasına rağmen yeri kamulaştırılan vatandaş hala mülkünde oturmaya devam etmekte ve mahkeme dosyalarında kamulaştırmanın esamesini okutan her hangi bir dekont veya belgenin olmaması şüpheleri artırmaktadır.


Fikirtepe'de bazı vatandaşların elinde dolaşan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü adına düzenlendiği söylenen imzasız ve kaşesiz bir belgenin vatandaşları ikna için gösterilerek imza atmaları için kullanılması tereddütleri artıran bir diğer nokta.




Kamulaştırma yapılmış vatandaşın haberi yok




Özellikle kamulaştırma davasının devam ettiği varsayımını dayanak yapsak bile vatandaşa bile ulaşmamış ve her hangi bir belgenin Fikirtepe'de bir stk' nın eline nasıl geçtiği ise soru işaretlerini artırırken , bu belgenin resmi olduğu varsayımı büyük bir suçun da ifşa edilmesi anlamına gelmektedir.




Resmi ve gizli olduğu söylenen belgeler sokaklarda elden ele dolaşıyor 




Fikirtepe Haber'e konuşan ve belgeyi bir stk yönetiminde gördüğünü söyleyen bazı vatandaşların ifadelerine göre dernek yönetiminin elinde bulunan belgenin üzerinde her hangi bir imza yada kaşe olmaması resmiyet noktasında da şüpheleri artırdığını ifade ettiler.




Özellikle, kamulaştırması yapıldı denilen vatandaşın dosyasında dün yapılan bir inceleme sonucu aradan 3 hafta geçmiş olmasına rağmen dosyada kamulaştırmanın yapıldığına dair her hangi bir belgenin olmamasının yanında tapu tescil davasının da açılmamış olması kamulaştırmanın olmuş olma ihtimalini çürüten bir diğer nokta...


Ortada resmi olarak kamulaştırmanın yapıldığı veya yatırıldığı söylenen paranın yattığına dair her hangi bir resmi belge olmamasına rağmen bu stk ve beraberinde bazı firmaların kurduğu özel sitelerinde hararetli bir şekilde kamulaştırma oldu propagandası ile vatandaşı bozuk sözleşmelere imza atmaları noktasında etkilemeye çalışmaları vatandaşların mağduriyetini daha da artırmaktadır.


Vatandaşlar kamulaştırma değil adil ve hakkaniyetli bir sözleşme ile işlerin hızlandırılmasını, firmaların maddi yönden ciddi olarak gözden geçirilerek , yapamayacak güçte ve vizyonda olanların da ayıklanarak adaların temizlenmesini talep etmekteler.



Fikirtepe Haber





Geri Dön