19 / 04 / 2024

Fikirtepe'de imzalar hızla atılıyor!

Fikirtepe'de imzalar hızla atılıyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durumu FİDEM açıkladı. Peki Fikirtepe'de inşaat yapan firmalar hangileri? Fikirtepe'de kaç ada imzalarını bitirdi, kaç adada imza oranı ne kadar? İşte Fikirtepe'de son durum raporu...




Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merpenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) Başkanı Ercüment Oruç, bugün yaptığı yazılı açıklamada Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında Anka Evim Kadıköy, Teknik Yapı, Emay İnşaat firmalarının inşaatlarına hızla devam ettiklerini bildirdi. Açıklamaya göre bu firmaların haricinde en az 10 firma da tapu terk tevhid işlemlerini bitirerek ruhsat müraacatında bulundular ya da bulunacak hale geldiler..


Oruç'un açıklamasına göre Fikirtepe'de 60 adet yapı adası bulunuyor. Genel itibari ile firmalarla anlaşma yüzde 90 oranında sağlandı. Bölgede 12 ada imzalarını yüzde 100 bitirdi, 3 tanesi ruhsat aldı ve yaklaşık 35 adada yüzde 90 oranında imzalar tamalandı ve diğerleri de imzalarını atmaya çalışıyorlar.... 


İşte o açıklama!


FİDEM Başkanı Ercüment Oruç imzalı yazılı açıklama şöyle;  


"Kentsel dönüşümün pilot bölgesi olarak seçilen Fikirtepe’de 4. yıla girmiş bulunuyoruz. Vatandaşların hak ve hukuklarının korunması amacındayız. FİDEM (Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merpenköy Mahalleleri) derneği olarak; Fikirtepe’deki bütün projelerin takipçisi ve destekçisiyiz. 


Kentsel dönüşüm uygulamasına kesinlikle siyasi bir bakışımız yoktur. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Bölgemizin, kentsel dönüşümün öncüsü durumu ve ilk olması münasebetiyle bir sürü aksaklıklar ve yanlışlar yapılmıştır. Bir daha aynı yanlışların yapılmasını istemiyoruz. 


Bölgemizdeki ada temsilcileriyle yapmış olduğumuz toplantılar neticesinde bölge halkı ve yatırımcılar geçmiş yıllarda son derece mağdur olmuşlardır. Bölge halkının artık bekleyecek sabrı kalmamıştır. 



Fikirtepe'de anlaşma oranları!


Bölgemizde 60 adet yapı adası bulunuyor. Genel itibari ile %90 firmalarla anlaşma sağlanmıştır. 12 adamız imzalarını %100 bitirmiş, 3 tanesi ruhsatını almış, yaklaşık 35 adada %90 imzalar bitmiş, diğerleri de imzalarını atmaya çalışıyorlar. Bakanlığımıza hızlandırılmış kamulaştırma yasasının uygulanması konusunda son derece güveniyoruz. Bölge halkının dört gözle beklediği kanunun uygulanması, projelerin önünü açacağı gibi 4 yıldır beklenen dönüşümü de gerçekleştirecektir. 


Dolayısı ile bölgemizde bürokratik işlemlerden kaynaklanan bir sorun yoktur. Bu sorunlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğümüz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulmuş, evraklarını tamamlayan tüm firmalar ruhsatlarını alacak duruma gelmişlerdir. Ancak aşağıda belirteceğimiz gibi çok az bir grubun Fikirtepe ile ilgili olumsuz ve art niyetli bilgi kirliliği oluşturmalarına karşı aşağıdaki açıklamayı da ayrıca yapma gereği duyduk. 



Fikirtepe'nin sorunları!


Hak sahipleri, dönüşüme giren bazı bölgelerde çantacı diye tabir edilen firmalardan yakınırken, firmalar da hak sahipleri içerisindeki toplam Fikirtepelilerin %2’sini geçmeyen 2 m2 ile 30 m2 arasında arsaları bulunan, bu arsalarına fazlaca bir konut hakkı düşmediği için komisyonculuktan şantajcılığa, tehtide yönelen bu %2’lik grup, Fikirtepe’nin tamamını kötü olarak göstermekte, projelerin önünü tıkamakta, firmalar ve projeler hakkında bilgi kirliliği oluşturmakta ve farkına vararak ya da varmayarak bütün Fikirtepelilerin geleceğini etkileyecek davranışlarda bulunmaktadırlar. 


FİDEM, İBB ve firmalara sahip çıkıyor!


Biz biliyoruz ki; Fikirtepelilerin %98’i sözleşmeler konusunda, firmalar konusunda, projeler konusunda sağduyulu ve destekçi olarak yaklaşımda bulunuyorlar. Ancak; bir kova suyun içerisine bir damla mikroplu su atıldığında nasıl ki bütün suyu zehirliyorsa, bu arsa sahiplerinin %2’sini geçmeyen kötü niyetli kişilere karşı tüm Fikirtepelileri dikkatli olmaya, muhatap olmamaya çağırıyoruz. Firmalar ile arsa sahipleri arasında çıkabilecek sorunları Türkiye’de ancak hukukun çözebileceğine inanıyoruz. Onun dışında bu kişilerin bakanlığımıza, il müdürlüğümüze, İstanbul Büyükşehir Belediyemize ve burada elini taşının altına sokarak yatırım yapmaya çalışan bütün firmalara, girişimcilere sahip çıkıyoruz. Fikirtepelilerin de bu konuda geleceklerine sahip çıkmalarını talep ediyor, ayrıca Türkiye’nin değerli basın grubuna bu %2’nin aslı astarı olmayan yalan yanlış haberlerini dikkate almamalarını önemle rica ediyoruz. 


Sonuç olarak; 14/02/2014 tarihinde yapı ruhsatı alan Anka Evim Kadıköy, Teknik Yapı, Emay İnşaat inşaatlarına hızla devam etmektedirler. Bunların haricinde en az 10 firma da tapu terk tevhid işlemlerini bitirerek ruhsat müraacatında bulunmuşlar ya da bulunacak hale gelmişlerdir. Diğer firmalarımız da çalışmalarına devam etmektedir. Fikirtepe gibi büyük bir bölgede büyük sayılabilecek herhangi bir sorun olmadığını bildirir, bütün halkımıza duyururuz."


Geri Dön